Re: Kiracıyı en kısa yoldan nasıl tahliye edebilirim.
Alıntı:
bolvadin rumuzlu üyeden alıntı
yukarıda belirtigim gibi 3 makemede de bu sefer hakim izne çıktıgından dolayı makeme 9 eylül ertelendi bu arada adam 12 ay bedava evde oturup belkide mahkemeden önce evi burakıp kaçarsa 1 yıllık kira belelini yanı sıra mahkeme masraflarıda yanımıza kalacak en basit bir tahliye davası neden bukadar uzamakta kanunlarda çok boşluklarmı var böyle uyanık asalak kişiler bunlardan yararlanmasını biliyorlar gibi avukatım 5 aylık alacagın yanı sıra sonraki 5 aylık içinde icra takibini başlattıgını söyledi kiracı avukat tutacagını beyan etmişti bir tane ist.bir avukat vekaletini getirmiş avukat kendisi gelmemiş 9 eylüldeki mahkemeye avukat gelemazse ve mazeret beyan ederse dava uzamaya devam edermi bu dava Birezilya dizileri gibi uzamaya devammı edecek bu davanın erken bitmesinde avukatın rolü ne kadardır cevaplarınızı bekliyorum.
iyi bayramlar
Allaha şükür makeme 09 eylül 2008 tahliye kararı vermesine ragmen ben 05 kasım 2008 daireyi anca boşattı anahtarı getirip teslim etmediği gibi avukatım tarafından icra memuru nezninde çilingirci tarafından daire açılmak suretiyle anahtarı elime alabildim. EV SAHİPLERİNİ DİKKATİNE !!!
İSRET ELİNİZDE KİRA KONRATI OLSUN İSTER TAHLİYE TAHÜTNAMESİ İSTER SENET OLSUN BENİMKİ GİBİ İNAT VE BİRAZDA HUKUKİ BOŞLUKLARI BİLİYORSA ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN EN AZ ALTI AYDA TAHLİYE EDERSİNİZ BİRDE BİR YERDE SABİT ÜCRET ALMAYIP ÇALIŞMIYORSA KİRA BEDELİ /AVUKATLIK ÜCRETİ YERİNE HAVANIZI ALIRSINIZ BENİM KİRACI BANA TAN 5000 YTL. ZARARLA BIRAKIP ÇEKTİ GİTTİ. 3500 KİRA ALACAĞI+1500 AVUKAT MASRAFI=5000 YTL O YÜZDEN EV SAHİPLERİ ÇOK DİKKAT ETSİNLER SAĞLAM GÜVENİLİR İNSANLARA EVLERİNİ KİRALASINLAR.
Cevap: Re: Kiracıyı en kısa yoldan nasıl tahliye edebilirim
Alıntı:
erolkocak rumuzlu üyeden alıntı
kiracınında bu kadar yüssüzünü ilk defa görüyorum hem 1 sene ödeme hem dalavere yap bu işin peşini bırakmayınız alacaklarınızı mahkeme yoluyla almanızı öneririm kiracı evden cıktı diye alacaklarınızdan vaz gecmeyiniz
Bi tanede bende var sayin Erolkocak
Alıntı:
erolkocak rumuzlu üyeden alıntı
kiracınında bu kadar yüssüzünü ilk defa görüyorum hem 1 sene ödeme hem dalavere yap bu işin peşini bırakmayınız alacaklarınızı mahkeme yoluyla almanızı öneririm kiracı evden cıktı diye alacaklarınızdan vaz gecmeyiniz
bi tanede bende var sayin erolkocak ,2008in temmuzunda girdi simdiye kadar toplam üc aylik kira aldik, mahkeme verdik hele sükür ocak ayinnin basinda TAHLIYE kararini aldik ama hala ev bosaltilmadi, elimiz kolumuz bagli duruyok, sinir oluyoruz, ha birde mahkeme yolunada gitsen baska yolada gitsen ne alacaksiniz, adamin mali mülkü bi sabit geliri olmayinca caninimi?
Benim hukukçulara bir sorum olacak. Kira olaylarında Tahliye ile icra olayı farklı kanunlar üzerinden işliyor yanılmıyorsam. Yani biri kira hukuku diğeri borçlar kanununa dayalı. Peki kolaylık sağlaması açısından tüm bu kiralamaa işlerini tek bir kanun çerçevesinde halledilse ve insanlar bu kadar sıkıntı çekmeseler diyorum. Bu mümkün değil mi. Sonuçta bu kanunları yapanlar yine biz insanlarız. hukuk hem hızlı işler hem de adalet yerini bulur düşüncesindeyim. 1 yıl 2 yıl boyunca kira ödemeyip evi dükkanı işgal eden insanlara da bu bir ders olur, kiracıyı sıkıntıya sokan mal sahiplerine de ders olur. Bu konu hiç yargı çevrelerinde tartışılıyor mu merak ettim. Nasıl bilişim hukuku, çocuk suçları hukuku, hayvan hakları hukuku yeni oluşturulmuşsa bu da bence mümkün. insalnların zamanına, parasına yazık oluyor. giden sağlık ise geri gelmiyor ki en kötüsü de bu.
Alıntı:
BOZKIRKURDU rumuzlu üyeden alıntı
Benim hukukçulara bir sorum olacak. Kira olaylarında Tahliye ile icra olayı farklı kanunlar üzerinden işliyor yanılmıyorsam. Yani biri kira hukuku diğeri borçlar kanununa dayalı. Peki kolaylık sağlaması açısından tüm bu kiralamaa işlerini tek bir kanun çerçevesinde halledilse ve insanlar bu kadar sıkıntı çekmeseler diyorum. Bu mümkün değil mi. Sonuçta bu kanunları yapanlar yine biz insanlarız. hukuk hem hızlı işler hem de adalet yerini bulur düşüncesindeyim. 1 yıl 2 yıl boyunca kira ödemeyip evi dükkanı işgal eden insanlara da bu bir ders olur, kiracıyı sıkıntıya sokan mal sahiplerine de ders olur. Bu konu hiç yargı çevrelerinde tartışılıyor mu merak ettim. Nasıl bilişim hukuku, çocuk suçları hukuku, hayvan hakları hukuku yeni oluşturulmuşsa bu da bence mümkün. insalnların zamanına, parasına yazık oluyor. giden sağlık ise geri gelmiyor ki en kötüsü de bu.
Cok haklisin Bozkirkurdu.
(az önce yaklasik bir Saat kafami toplamaya calisip birseyler yazdim yanit gönderdim hepsi güme gitti.)