Lütfen yardım edin öğrenciyim ve hiç avukat tanıdığım yok izmirde önerebileciğiniz bir avukat yokmu
Printable View
Lütfen yardım edin öğrenciyim ve hiç avukat tanıdığım yok izmirde önerebileciğiniz bir avukat yokmu
Bu suçtan kesin olarak okuduğum üniversitenin haberi olurmu lütfen kesin bilen biri cevap yazabilirse çok sevinirim...
Sanmıyorum
Teşekkür ederim Duygu Hanım, fakat bu konuda kesin bilgi edinmem lazım bunu öğrenebileceğim bir yer varmı? Görüştüğüm avukatta tam olarak bilmediğini söyledi. Üniversiteyede sormak istemiyorum. Başka nerden öğrenebilirim?
Kimse bunun prosedürünü bilmiyormu ama kesin bir cevap arıyorum
Dün temyiz dilekçemi vermek için hakimden havele almak için gittiğimde, hakim bana zaten kararın verilebilecek en iyi karar olduğunu pişman olduğum için bu kararı verdiğini söyledi. Ayrıca süreyi uzatmayıp biran önce tedavi ve denetimli serbestliğe başlamamı söyledi veridiği karar bir ceza değilmiş, bir tedbirmiş. Üniversiteye gerhangi bir haber gitmeyeceğini söyledi fakat anlamadığım bir konu şu; Üniversite yönetmeliğinde uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak ve ticaretini yapmak hem okul içinde hem okul dışında bir suç ve okuldan atılma cezası gerektirdiği yazıyor, peki okul dışında işlenen suçlardan nası haberleri oluyor?
GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Sanık hakkında düzenlenmiş iddianamede, kullanma amaçlı olarak uyuşturucu madde satın aldığı ve bulundurduğu belirtilerek tcy nin 191 maddesi gereğince cazlandırılmaları istenmiştir.
Sanık;anne ve babasının ayrılığından dolayı bunalıma düşütüğünü, bu nedenle uyuşturucu kullandığını, olay tarihinden sonra bir daha kullanmadığını, pişman olduğunu ve tedavi olmak istediğini belirtmiştir.
İzmir kriminal polis labaratuarında sanıkta yakalanan maddenin esrar içeren hint keneviri bitkisi kırıntıları olduğu açıklanmıştır.
Yakalama tutanağı, ekspertiz raporu, sanık savunması ile sanığın kullanım amaçlı uyuşturucu madde bulundurduğu ve uyuşturucu madde kullandığı, üzerine atılı suçun sabit olduğu anlaşılmış, suçun işleniş şekli, sanığın kişiliği incelenen adli sicil kaydı mahkümiyet kararı verilmeden önce yargılama aşamasında tedavi ve denetimli serbestlik kararı vermek gerektiği sonuç ve kanısına varılmıştır.
HÜKÜM: Yukarda açıklanan nedenlerle;
Sanığın üzerine atılı kullanmak için uyuşturucu madde satın alma ve bulundurma suçu sabit bulunmakla, suçun işleniş şekli, uyuşturucu madde miktarı sanığın kişiliği değerlendirildiğinde yargılama aşamasında tedbir uygulanmasının gerektiği anlaşılmakla,
1-TCY`nin 5560 sy ile değişik 191/2 maddesi gereğince uyuşturucu madde kullandığı anlaşılan sanık hakkında TEDAVİ VE DENETİMLİ SERBESTLİK TEDBİRİ UYGULANMASINA,
2- TCY' nin 191/3 madde gereğince infaz aşamasında tedavi kurumu belirlenmesine ve yine infaz aşamasında rehberlik edecek uzman kişi görevlendirilmesine, görevlendirilicek uzman kişinin üçer aylık dönemler halinde mahkememize rapor sunmasına,
3-TCY'nin 191/4 maddesi gereğince denetimli serbestlik tedbirinin tedavi süresince devam etmesine ve tedavinin sona erdiği tarihten itibaren 1 yıl süreyle devamına,
4-TCY'nin 191/5 maddesi gereğince sanığın tedavi ve denetimli serbestlik tedbirlerinin gereklerine uygun davranması durumunda dosyanın ele alınarak davanın düşmesine karar verilmesine aksi durumdu yine dosya ele alınarak yargılamaya devam olunarak hüküm kurulmasına,
İlişkin, Sanığın yüzüne karşı yasa yolunun açık olarak (Yasa yolunun temyiz yolu olduğu kararın açıklanmsından başlayarak 1 haftalık süre içerisinde dilekçe ile başvurarak yada sözlü başvurunun tutanağa geçirilmesi yolu ile kullanılabilecği herhangi bir gider gerektirmediği, Yüksek Yargıtayca değerlendireleceği açıklandı) verilen karar, açıkça okunup anlatıldı. 15/02/2008
Gerekçeli kararı aynen yazdım tekrar yorumlarınızı bekliyorum.
ardatkn arkadasım ben osmangazi üniv smyo da öğrenim görmekteydim
2007 nisan ayında evimde yapılan polis aramasında 0.1 miligram uyusturucu madde bulundu takiben 1 hafta sonra okul tarafından sorusturma açıldı ve yaklaşık 1 aylık bir süreç sonunda okul ile ilişiğim kesildi
sorusturma sürecinde ben kesin atılacagımı dusundugum için lise diplomamın tarafıma verilmesini dilekçe ile smyo ya belirttim ama malesef benimle birlikte ev arkadasımın da ilişiğimizi kestiler (savunma konusunda sana tavsiyem okullar bu konuda çok kararlı 1öğrenciyi atıp gerisini kurtarırız diyerek şutluyorlar mahkeme sonucu belli olmuş ama 2si ayrı kurumlar karakolda savcılıkta yada mahkemede ne ifade verdiysen onemli değil kesinlikle içmediğini üzerindeki baskıdan dolayı kabul etmek zorunda kaldığını bu durumu lehine çevirebilmek için temyize gittiğini belirt tekrar soyluyorum kabul edersen atılırsın en azından şansını denemelisin ben böyle yapmadığım için çok pişmanım)yoksa sende benım gibi şuanda genel af beklersin ki ben esrar kullanan birisi değilim oranın yerlileri olan insanlarla tanıstım beraber yedik içtik onlardan gördüm ve 1 2 defa merak ettiğimden dolayı içtim sonucları malum
ilk mahkememde 26 şubatta yapıldı ifadeler tamamlanması için ertelendi hakim bu mahkemeden ceza almayacagımızı en fazla rehabilitasyon merkezi tedavisi vereceğini belirtti
senin okuluna bilgi verilmediğini düşünüyorum birde okul dısında yapılan suclardan nası haberdar olduklarını sormussun karakol dilekçe ile okula bilgi veriyor yani o yolu tıkarsan iyi olur tutuldugun karakola git savcıya git çok pişman olduğunu dersini aldıgını soyle okula bilgi gondermemelerini rica ettt inşallah bu zorlu süreci aşarsın yıprandığına eminim ama herşeye rağmen hayat devam ediyor
birader senin mahkemen sonuçlanmış rehabilitasyon merkezi tedavisine nası başlanacağını anlattılarmı sana devlet mi ayarlıyor bu tedaviyi kendin piskologamı gidiyosun bana bi anlatırsan sevinirim
2 hafta önce bende narkotik sube tarafından çağırıldım.İfademde 4 ay önce merak ettiğim için hayatımda ilk kez kullandıgımı ve son oldugunu söledim.Forumda okuduğum kadarıyla takipsizlik almak mümkün deil.
Sizce mahkemem ne zaman olur,bu durumun okulumu etkilememesi için ne yapmam gerekiyor ve direksiyon sınavını yeni kazandım ehliyet almaya gittiğim zaman bi sorun çıkarmı.,ailemin haberi olmaması için ne yapmam gerekiyor?
Yardımcı olurmusunuz lütfen...