Re: Kefillik ve İcra Takibi
Alıntı:
nobody34 rumuzlu üyeden alıntı
öncelikle icra dosyanın bir fotokopisini al banka sana önce noterden bir ihbarname göndermiş ve bu ihtarnamenin ekinde imzalamış olduğun GKS ve kefil olduğun kişinin borç ekstresini göndermiştir.
Borçlar yasasına göre kefaletinin sınırı imzaladığın rakam kadardır.Bu rakama bankanın sana ihtarname gönderdiği tarihden itibaren faiz de çalışmaktadır.
Benim öncelikle sana tavsiyem bankanın ilgili şubesini ara.Kredi servisi ile görüş.Deki benim bir tek maaşım var.Bu maaşımdan da ayda en fazla 300 YTK kesebilirsiniz.Bu nedenle 2.500 TL lik kefalet borcumu kredinin yasal takibe düştükden sonra bana cari faizle taksitlendirme yapın bende ayda 300 YTL yi geçmeyecek şekilde ödeyeyim.
Aciz vesikasına gelince,bu işlem kolay değildir.Bir Sosyal güvenlik Kuruluşunda çalıştığın görülüyorsa yargı senin aleyhine bu belgeyi veremez.
Bankanın Avukatına gelince,bu avukat bankanın kadrolumu yoksa dışarıdan sözleşmeli avukatımı ona bak.
Burada sana yasal takip yapıldığı tarihi de yazarsan sana ne kadar borçlu olduğunu yaklaşık söyleyebilriim.
Öncelikli olarak ilginize teşekkürler,
1- Ben anlaşma babında bir dilekçe gönderdim, aylık 300 ytl ödeyebilirm diye ama kabul etmemişler,
2- Avukat anladığım kadarı ile anlaşmalı avukat ama tam emin değilim, (nasıl öğrenebilirim işin açığı onuda bilmiyorum.)
3- Kredi alım tarihi yaklaşık Mayıs 2004 , Gelen evrakta borçlandırma ve faizlerle birlikte diye bir tarih var Mayıs 2006
tekrar teşekkürler,
Re: Kefillik ve İcra Takibi
Alıntı:
bekir38 rumuzlu üyeden alıntı
Öncelikli olarak ilginize teşekkürler,
1- Ben anlaşma babında bir dilekçe gönderdim, aylık 300 ytl ödeyebilirm diye ama kabul etmemişler,
2- Avukat anladığım kadarı ile anlaşmalı avukat ama tam emin değilim, (nasıl öğrenebilirim işin açığı onuda bilmiyorum.)
3- Kredi alım tarihi yaklaşık Mayıs 2004 , Gelen evrakta borçlandırma ve faizlerle birlikte diye bir tarih var Mayıs 2006
tekrar teşekkürler,
cevap yok mu arkadaşlar?