Re: Bir suça iki ceza verildi
Sayın caliskanmehmet,
İdarenin yapmış olduğu yeni görevlendirme yazısının size tebliği edildiği günden itibaren 60 gün içerisinde, usul be hukuka aykırı bulduğunuz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. İdare Mahkemesi talebinizi haklı gördüğü takdirde işlemi iptal edecektir. Bu konuda profesyonel yardım almanızı yani kendinizi bir avukat ile temsil ettirmenizi tavsiye ederim. Saygılarımla.
sayın sakar sizi tanımayı yüz yüze konuşmayı isterdim çektiklerinize dayanmak için çelik gibi yürek gerek.sizi duyunca kendimi şanslı hissettim saygılar.caliskanmehmet68mynet.com
bu güne kadar anlattıklarıınözeti ve yeni gelişmeler 4 yıl önce
kusurlu bulunup hem sürgün hem kınama aldım idari yargıda idarenin uygulamasını doğru bulmuştu. ayrıca ceza mah dava açıldı,ceza davası sonucunda kavgayı müdürün çıkardığına benim istemeden müdürü yaraladığıma müdürün kasten yaralama yaptığına karar verildi.
bende adli yargı belgelerini göndererek idari yargılamanın bu sonuçlara göre tekrar yapılmasını istedim .idari yargı red etti
şimdi danıştaya yeni bilgi ve belge çıktığı ve bukez ben haklı görüldüğüm için idari yargılama usul kanunun 53 maddesi gereği bu idari yargı yenilenmesi için dava açmam gerekiyor kazanma şansım varmı bu dava için harç yatırmam gerekirmi
saygılar
Yargilamanin Yenilenme Isteğimi Yerel Mahkeme Red Etti Daniştaya Gitmek Için Nereye Baş Vurmaliyim Harç Pul ödemelimiyim
Yargılamanın yenilenmesi sebeplerinden ilki olan, bu sebep, 53/1. maddenin (a) bendinde, “ r Yeni bir belgenin yargılamanın yenilenmesi sebebi olabilmesi için aşağıda sayacağımız şartların birlikte bulunması gerekir[10].
b) Yeni ele geçirilmiş olan belge, hükmü etkileyecek (karara müessir) nitelikte olması gerekir. Yani bu belge davada ibraz edilmiş bulunsa idi, dava yargılamanın yenilenmesini talep eden tarafın lehine sonuçlanacak idi ise yargılamanın yenilenmesine sebep teşkil edebilir.
c) Bu yeni belgenin hükmün verilmesinden sonra ele geçirilmiş olması gerekir. Hüküm verildikten sonra fakat kesinleşmeden önce elde edilmelidir. Hüküm verilmeden önce ele geçirilmiş olup mahkemeye sunulmayan belgeler, yargılamanın iadesi sebebi teşkil edemez.
d) Bu yeni belgenin, dava sırasında ya zorlayıcı sebep yada lehine hüküm verilen tarafın eyleminden dolayı elde edilememiş ve mahkemeye sunulamamış olması gerekir.
davanın kesinleşmesi sözünden ne anlamam gerekir