Yukarıdan da anlaşılacağı gibi söz konusu olan damada takılan takılar değil, geline damadın ailesi, yakınları, tanıdıkları tarafından takılan takılardır. Bunlar da kadına aittir.
Printable View
Yukarıdan da anlaşılacağı gibi söz konusu olan damada takılan takılar değil, geline damadın ailesi, yakınları, tanıdıkları tarafından takılan takılardır. Bunlar da kadına aittir.
benim durumuma da yardımcı olunuz lütfen ne kadar tartışma yaparsak o kadar bilgi edineceğim
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=32870
Takılan takılar bildiğim kadarı ile zaten ona düşüyor. Ancak birileri ile görüştüğünü ve sizi aldattığını ispat edebilirseniz tazminat talebiniz olabilir ancak davayı o sizden önce açtığından ne kadar mümkün olabilir bilmiyorum.
Yanılıyorsun.
Zaten ilk cümlendeki çıkarsama da yanlış.
Olsa olsa "nikahta damada takılan damadınsa, geline takılan gelinindir." diye bir çıkarsama yapabilirdin.
Veya "nikahta damada takılan ortak mal oluyorsa, geline takılan da ortak olur." gibi bir çıkarsama doğru olurdu.
Nikahta damada takılan damadın, geline takılan gelinindir. Nokta.
Gelinin babası damada saat taktı, o damadın oldu.
Damadın yakınlarından biri geline birşey taktı, o gelinin oldu.
Yine evlendikten sonra damada birisi birşey hediye ederse -hediye eden kim olursa olsun- veya miras kalırsa damadın kişisel malı olur.
Evlendikten sonra geline birisi birşey hediye ederse -hediye eden kim olursa olsun- veya miras kalırsa gelinin kişisel malı olur.
Sn.Av.Ayşegül Egemen
4 aylık evliyiz özet olarak anlatıcam sayfaları fazla meşgul etmemek için. Başta normal borç gibi gözüken eşimin tefecilerle olan borç münasebeti ölüm tehditlerine vardı. 2005 yılından kalan çekleri yüzündenn 9bin tl adli para cezası geldi ödeyecek durumumuz yok belki hapse girecek. Eski eşine ödeyemedğii nafalar yüzünden (evlenlidiğimizi de yeni duydu bu hırsla) hapse atttıracak çünkü çok kızdı . Banka kredi borcu kart borcu hepsi bana kalacak maddi manevi tehlikem diz boyu 20bin lira borca girdim 4 ayda. Bunları ayrıntılı bir şekilde yazdım dilekçeme boşanmaya eşimde razı bana zarar vermemek içi ama bilemediğimden ben açtım davayı. Bu sıkıntılar bizi birbirimize düşürdü huzur kalmadı cinsellik kalmadı agır hakaret onur kırıcı aşağılayıcı soylemler ve şiddetli geçimsizlik sebepleri dilekçe konu başlığı. Sorum ;hakim bu problemleri dikkate alıp bizi boşar mı?
eşim anlaşmalı boşanma davası açmış ve benim bundan haberim bile yoktu kağıt gelince öğrendim ve boşanmak istemiyorum diyerek tekrar kağıt gönderdim. dava nasıl ilerler. Bide benden habersiz ziynet eşyalarımı bankadan çekip ailesine teslim etmiş bu bir suç değilmidir. ziynet eşyalarımı tekrar alabilirmiyim
1 yılını doldurmamış evlilikte anlaşmalı boşanma davası açılırmı