Re: Anlaşmalı-çekişmeli boşanma
Biz kadının durumu müsaitse zor durumda değilse saçma dedik.eger bu şartlar altındaysa resmen erkeği sömürmek için pişkinlikle yapılan şeyler bu durumda ne olursa olsun vicdanınız varsa buna evet hak ediyor dememelisiniz mutlaka hak edenler de vardır ama hak etmeyenler ve mahkemede zavallı rolu yapıp parayı alana kadar takla atanlardan bahsediyorum.
merhaba bende bir derdimi anlatmak istiyorum 5 senelik evliyim 4 yaşında bir kız çocuğum var eşim yani hanımım bundan 10 gün önce gezmeye diye memleketi olan zonguldağa gitti aradan 3 gün geçtikten sonra bana dönmeyeceğini söledi ortada bir yavrum var ve ondan ayrılmayı aklımdan bile geçirmiyorum bu acıyı kaldıracak güçte değilim 10 gündür kızımı göremiyorum gitmiyorum çünkü ters tepkiyle karşılaşıp daha kötü olsun istemiyorum ltf yardımcı olun ne yapabilirim..birde eşim annesinde kalıyor sosyal güvencesi yok mahkeme olsa benim sigortam işim kirada evim var mahkeme çocuğumu banamı yoksa eşimemi verir?
Alıntı:
KoRaYSaHiNN rumuzlu üyeden alıntı
merhaba bende bir derdimi anlatmak istiyorum 5 senelik evliyim 4 yaşında bir kız çocuğum var eşim yani hanımım bundan 10 gün önce gezmeye diye memleketi olan zonguldağa gitti aradan 3 gün geçtikten sonra bana dönmeyeceğini söledi ortada bir yavrum var ve ondan ayrılmayı aklımdan bile geçirmiyorum bu acıyı kaldıracak güçte değilim 10 gündür kızımı göremiyorum gitmiyorum çünkü ters tepkiyle karşılaşıp daha kötü olsun istemiyorum ltf yardımcı olun ne yapabilirim..birde eşim annesinde kalıyor sosyal güvencesi yok mahkeme olsa benim sigortam işim kirada evim var mahkeme çocuğumu banamı yoksa eşimemi verir?
Boşanmanız halinde küçük yaştaki çocuğun velayeti büyük ihtimalle anneye verilir. Velayet anneye verilirse, baba çocuğun ihtiyaçşarını karşılamak için iştirak nafakası öder.
Alıntı:
fatos_rana rumuzlu üyeden alıntı
Erkeğin nafaka ödemesi neden saçma?Bir bayanın hayatını alıyorsun sonra hiç bir şey yokmuş gibi yoluna devam ediyorsun?sizin gibi nafakayı saçma bulan insanlar kaybettikleri hiç bir şey olmadıkları için arka arkaya evlilik yapıyorlar..Cennetin ayakları altında olan annelerin veya anne adaylarının hayatlarını mahvediyorlar toplumun dul bayanlara ne gözle bakıldığı şu zamanda onları hayata 1-0 yenik başlatıyorlar..Sözüm sadece nafakayı saçma bulanlara??
evet aynen katılıyorum.ben 38 yaşındayım eşim 54 yaşında.birde çocuğumuz var .beyefendi hiç arkasına bile bakmadan acı bile çekmiyor.ve utanmadan da beraberlik kurduğu kadını şahit diye getiriyor.ben çaba harcıyorum evladımız analı babalı büyüsün diye.neden biraz sorumluluk yada vicdan taşımıyorsunuz.vallahi içim acıyor sokakdaki çocukların baba demeleri çocuğumu etkiliyor.öyle vicdansız ki ben kendim için yaşıyorum çocuk için hayatımı karartamam dedi.neden maaşınıza yada evinize güveniyorsunuz.size eşlik yapan bayanı kapı dışarı atmakla kalmıyor vereceğiniz nafakayı da çok görüyorsunuz.siz bilirmisiniz anne kapısına dönmeyi.gittinde geri geldin çocuğunla demelerine ne cevap vereceğinizi ağlamaktan cevap veremezsiniz.ne yapalım nafaka almayalım da sürünelimmi beyler.ufak çocukla işe de gidemezsiniz ve siz beyefendilere bizi muhtaç ediyorsunuz.bir nafaka için hertürlü lafınızı duyuyor hakaret bile işitiyoruz.lütfen sağduyulu olalım.bir 150 ytl için çocuğum ve bana verilen bana yapmadığı küfür kalmıyor.neden siz erkeksiniz de evlenebilirsinizde biz evlenemezmiyiz .ama yapmıyoruz biraz sizi vicdana davet ediyorum.bayanlara da söylüyorum lütfen durumunuz iyiyse muhtaç değilseniz bırakın ALLAH bildiği gibi yapsın.
Alıntı:
fatos_rana rumuzlu üyeden alıntı
Erkeğin nafaka ödemesi neden saçma?Bir bayanın hayatını alıyorsun sonra hiç bir şey yokmuş gibi yoluna devam ediyorsun?sizin gibi nafakayı saçma bulan insanlar kaybettikleri hiç bir şey olmadıkları için arka arkaya evlilik yapıyorlar..Cennetin ayakları altında olan annelerin veya anne adaylarının hayatlarını mahvediyorlar toplumun dul bayanlara ne gözle bakıldığı şu zamanda onları hayata 1-0 yenik başlatıyorlar..Sözüm sadece nafakayı saçma bulanlara??
evet sayın bayan nqafaka saçmadır. bu nafaka yüzünden ben kömür bile alamayacak duruma geliyorsam insani ihtiyaçlarımı yeterince karşılayamayorsam kömür alamadığım için
bir kış boyu kuru ekmeğe muhtaç kalıp kuru ekmek yeyip tir tir titreyecek duruma geliyorsam kendi alınterimin parasını sırf babasının evine gitti diye ve ben erkeğim diye hiç bir soy bağı kalmayan ,üstelik eli ayağı tuttuğu halde çalışmayan bir insanla neden paylaşıyım ne diye paylaşayım.
sayın bayan siz zannediyorum çalışmıyorsunuz ve hayatın ne kadar zor ve acımasız olduğunu ekmeğin türkiye gibi bir ülkede aslanın karnında olduğu bir ülkede ne zor şartlar altında kazanıldığının farkında değilsiniz herhalde.
geçim derdi erkeğe ait , bayan evde yatar çalışmaz boşanmada tazminat erkeğe ait bayan evde yatar nafaka erkeğe ait bayan evde yatar düğün masrafları erkeğe ait bayan evde yatar ya allah aşkına bu erkeklerden ne istiyor bu uygulamalar ?birazda bayanlar çalışsın da görsün bu para nasıl kazanılıyormuş .
mahkemeye gidiyorsunuz ama ilk önce maaşınız konuşuluyor maaşla ne ilgisi vardır bu boşanma işinin.boşanma işi mantıken tüm bağlarını karşıdaki insanla koparmaktır .bu böyleyken ben karşınmdaki boşanmış bayanı mı doyuracam yoksa hayatımı yeniden düzenlemek için geleceğimemi bakıcam . üstelik bu bayan tamamen kusurlu halde bu nasıl bir mantıktır hala anlamış değilim
evet kibfeyzo seni gayet iyi anlıyorum.allah onları bildiği gibi yapsın.haksız yere aynı şekilde benden isateniyor ben sadece çalışan bir işçiyim çalıştığım şirketin sahibi değilim ki 50.000 ytl tazminat ödeyeyim?bunu anca aciz ve onursuz gurursuz insanlar yapar.ihtiyacı yokken sadece kendi egolarını tatmin etmek için erkekle uğraşan bayanlara söylüyorum nasıl toprağa gireceksiniz?
Sn Sakrileg anlattıklarınıza göre türk medeni kanununa göre bosanma nedenlerinden hiç biri oluşmamış ve tamamem olgun iki insanın evliliğini sonlandırma düşüncesi var.bu durumda anlaşmalı boşanma olmucagı için ya süreyi bekle ondan sonra da 1 günde boşan(anlaşmalı bosanma hemen sonuçlanır)yada karsılıklı olarak anlaşın tabi hakimin durumdan haberi olmadan :)birinizden biri kusuru kabul etsin tazminat,nafaka istenmesin tabi bu durumda sahitlerle kusurlu oldugu ayrı yasadığı eve gelmediği vs gercekçi bir sekilde anlatılmalı.bu şık biras risk tasıyabilir.zaten bu dava acıp sonuçlandırmak en az 2 durşma yada 3 duruşma demek .adli tatilde girdi işin içine toplam 5-6 ayınızı alır.bu süre zarfında anlaşmalı boşanma için 1 yıllık süreyi bekleyin derim protokol yapıp tazminat nafaka vs istemeden 1 günde boşanırsınız
nafaka ödemeye geline cinsiyet değiştirsek,ne olur acaba bizede bayan gözüylemi bakarlar,yoksa söke söke nafakayı alırlarmı.
[QUOTE=ümitkader;197273]
Alıntı:
kibfeyzo rumuzlu üyeden alıntı
kadına verdiğiniz nafaka çocuğuna bakmak ve sizin kız çocuklarınızın namusunu korumak yada erkek çocuklarının sokak çocuğu olmasını engellemektir.verdiğiniz nafakayla kiradaysak kirayı ödeyerek çocuklarınızın soğuk kış gününde sokakta kalmasını engellemektir.kadının durumu iyiyse bende karşıyım erkeği soymaya ne gerek var yazık yani.ama muhtaç ise bırakın çocuklarınızın başında bulunsun.yok ille de vermem derseniz nafakayı hadi götürün bakalım evinize üvey anne kaçgün bakar bir deneyin.en iyi şey güzellikle anlaşmak varken neden boşanmayı seçiyorsunuz yazık hem size hemde bize.sırf bizim zevkimiz için yavrularımızı boynu bükük bırakmaya değermi .alacağınız eş bizden daha mı iyi olacak birde böyle düşünün.bakın ben çok üzülüyorum bu durumlara bir bayan olarak.elele tutuşan bir karıkoca görsem yada elinden tutmuşlar çocuklarının anne ve babaları o çocuklar ne kadar mesut birey olarak yetişirler.bakın zamane kötü sizin ve bizim bencilliğimiz yüzünden çocuklarımız hırsız yada yankesici oluyorlar.atın üzerinizdeki bencilliği verelim elele mutlu bireyler yetiştirelim.değermi başka kadına yada erkeğe.herşey para değil arkadaşlar.siz bir adım atarsanız biz on adım atarız.içimizde soyguncu kadınlar da yok değil.sağlam ile çürüğü ayıralım lütfen
1-kadın benden boşandıktan sonra benden zaten çıkmıştır namusu beni ilgilendirmez zaten yollarımı ayırmışım banane boşandığım eski eşimin namusundan .
2- işim gücüm yok akşama kadar terler akıyor para kazanmak için alın terimin bi kısmını boşandığım eski eşimle poaylaşmam isteniyor üstelik bu kadının mesleği var eli ayağı tutuyor ama sırf bedava geçinmek için çalışmıyor sence helalmıdır bu para ?
3- bu parayı namusunu korumak maksadıyla evlilikten önce alıyormuyduki bu bayan evlendikten sonra alsın allah aşkına ya bırakın bu işleri herkesin eve katkısının geçerli olduğıu bi türkiyede yaşıyoruz kadının her türlü sektörde boy g österdiği bir türkiyede erkek her zaman keriz yerine konuyor bunu herkes iyi biliyor kadın çalışamazsa neden çalışan kadınlar var ?
o çalışan kadınlar enaimi yani ?
[QUOTE=kibfeyzo;201408]
Alıntı:
ümitkader rumuzlu üyeden alıntı
1-kadın benden boşandıktan sonra benden zaten çıkmıştır namusu beni ilgilendirmez zaten yollarımı ayırmışım banane boşandığım eski eşimin namusundan .
2- işim gücüm yok akşama kadar terler akıyor para kazanmak için alın terimin bi kısmını boşandığım eski eşimle poaylaşmam isteniyor üstelik bu kadının mesleği var eli ayağı tutuyor ama sırf bedava geçinmek için çalışmıyor sence helalmıdır bu para ?
3- bu parayı namusunu korumak maksadıyla evlilikten önce alıyormuyduki bu bayan evlendikten sonra alsın allah aşkına ya bırakın bu işleri herkesin eve katkısının geçerli olduğıu bi türkiyede yaşıyoruz kadının her türlü sektörde boy g österdiği bir türkiyede erkek her zaman keriz yerine konuyor bunu herkes iyi biliyor kadın çalışamazsa neden çalışan kadınlar var ?
o çalışan kadınlar enaimi yani ?
özür dileyerek olaya müdahil oluyorum, ancak bay arkadaşların kadınları bu kadar sömürgeç görerek, sadece "boşanmışım, benim namusum değildir, bakmak zorunda değilim" mantığına, veya "diğer kadınları nasıl çalışıyor, o da çalışsın, benim üstümden geçinmesin" mantığına çok kızıyorum. İlk bakışta haklı olabilirsiniz, kadın çalışabilecek güçteyken neden nafakayla geçinsin? Ancak, şunu hiç aklınıza getiriyor musunuz acaba, ki bir erkek olarak yapabileceğinizi sanmıyorum, bir kadın boşandıktan sonra, artık sıradan bir kadın gözüyle görülmez. Keşke öyle olmasa, ama ne yazıkki ülkemiz şartları henüz bu kadar ılımlı bakmıyor boşanan kadına. Bir işyerine müracaat ettiğinizde, boşanmışsanız, artık "kullanılabilir" gözüyle bakılması hiç içten bile değil. Çok karşı olduğum şeylerden bahsediyorum, ama bunlar ülkemiz gerçekleri. Boşanan bir adam gayet rahat, hiçbir olumsuzluk yaşamamış gibi hayatına kaldığı yerden devam eder, boşandığı için iş bulma problemi asla yaşamaz, çünkü o erkektir; ancak bir kadın bırakıldığı yerde tökezler, istisnası elbette vardır ama bunlar genel gerçekler. Hayatına yeniden biçim vermesi bir erkeğinkinden kat kat daha zordur; herşeyden önce tek başına ayakta duracak gücü yoksa ailesinin yanına döner ki bunu psikolojik açıdan bir erkeğin anlaması, ancak bir kızı olup da aynısını yaşadığında mümkündür.
O yüzden ayrılık durumunda kadın hali vakti yerinde bile olsa, kendi parasını kendi kazanıyor olması dışında, nafakayı ödemek bir erkek için acizlik olmamalı.
Kaldı ki, nafakaya karar veren hakim, zaten erkeği %100 haklı görse, nafakayı kadına vermezdi, o halde biraz da kusurunuzu tartınız derim.;)