Boşanma Davasına Mahkeme Günü Davalı Gelmez İse Ne Olur
Eşime kaçarak ve severek evlenmeme ragmen , Eşime boşanma davası açtım ve 6 ay evli kaldım, bana hakaret şiddet ve sürekli aşağılamalarına dayanamayarak, sorumsuz ve evin ihtiyaçlarına bakmayarak beni daha yeni evli iken cehennem hayatı yaşatan bir eşle hayatımın kalan kısmını harcamakmak istemediğim için, evden ayrıldım ve ailemin yanına sığındım, dava açtım mahkeme günümüz mart ayında, eşime tebliğat gönderildi, fakat eşimle müşterek oturduğumuz kiralık evden kendisinin taşınmış olması dolayısı ile tebliğat ikamet ettiği muhtarlığa postacı bırakmış, ama eşim halen muhtarlıktan tebliğatı almamış bulunmakta bunu öğrendim. Yani sorumsuz bir insan olduğu burdan belli, ŞİMDİ EŞİM EĞER MAHKEME GÜNÜ MAHKEMEYE GELMEZ İSE BU BENİM İÇİN İYİMİ YOKSA KÖTÜMÜ OLUR.
Re: Boşanma Davasina Mahkeme Günü Davali Gelmez Ise Ne Olur
Yorumlarınız benim için çok önemli lütfen yardımcı olun
Eşinizin hala muhtarda kaydı var olduğu için muhtara tebligat yapıldıysa, eşinize yapılmış sayılır. Siz veya avukatınız celselerde bulunduğu sürece dava onun yokluğunda devam eder. Dolayısıyla davalının yokluğunda karar verilir. Gelmemesi sizin lehinize, onun aleyhine.
Ama eşinize veya muhtarlık kaydına dayanarak muhtara tebligat yapılamadıysa, tebligat yapılıncaya kadar işler uzar. En nihayetinde ilanen tebligat yapılabilir. Gelmezse yokluğunda devam edilir.
Evet eşimin ikametğah, kaydı halen taşındığı evin adresindedir ve ben muhtarlığı arayıp tebliğatın orda olduğunu ve kimsenin henüz gelip almadığını muhtar tarafından öğrendim, bende aslında kendisi ile muhatap olmak istemediğim için ona bir telf yada mesaj atma gereği duymuyorum mahkeme gününü söyelemek yada git tebliğatı al muhtarlıktan, ASLINDA TAM OLARAK ŞUNU ÖĞRENMEK İSİTİYORUM BEN EN KISA ZAMANDA BOŞANMAK İSTİYORUM YANİ EŞİM DAVAYA GELMEZ İSE DAVA DEVAM EDİCEK ONU ANLADIM AMA BENİM AÇIMDAN İYİMİ OLUR KÖTÜMÜ, İYİ OLURSA NEDEN KÖTÜ OLURSA NEDEN LERİ NELERDİR?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Dolayısıyla davalının yokluğunda karar verilir. Gelmemesi sizin lehinize, onun aleyhine.
Gelmediği için "ben boşanmak istemiyorum." diyemez. Sizin iddialarınız karşılığında kendini savunamaz. Hakim sizin tanıklarınızı dinleyerek, kanıtlarınızı inceleyerek eşinizin boşanmaya neden olacak kusurunun olup olmadığını değerlendirir ve buna göre karar verir.
Ama eşiniz gelirse kendisi karşı iddialarda bulunur. Onun tanıkları da dinleneceği için dava uzar. Sizin iddialarınızın aksini ispatlayıp davanın reddine neden olabilir.
Re: Boşanma Davasına Mahkeme Günü Davalı Gelmez İse Ne Olur
Eşimin beni dövdüğünde telefonuma çektiği mesajlar var özür mesajları ve ayrıca msn de görüştügümüzde ayrı iken bana küfürler yağdırdığı dökümlerde var tabi bu email ve msn yazışmalarını hakim ne kadar sağlıklı yaklaşır bilmiyorum, sonuçta internet çıktıları sanal ortam olduğu için belki inanmaz hakim ne yaparım bilemiyorum bu konuda
Boşanma Davasında ilk Duruşma Seyri Nasil Olur
Boşanma davasının ilk duruşmasında davalı ve davacı gidermi? yoksa sadece avukatlarımı gider? ayrıca ilk duruşmada deliller mi toplanır? hakime sunulur? sonraki duruşmalara davalı ve davacımı katılır? son olarak yeni kanuna göre psikologlar konuşma yapıyormuş boşanma davasından önce sonra hakime bir rapor veriyorlarmış bu doğrumu ve şuan bizim adliyelerimizde bu uygulama varmı?
Re: Boşanma Davasında ilk Duruşma Seyri Nasil Olur
Sayın Garip8688, hukukçu değilim ama deneyimlerime göre:
1. Duruşmada davalı tarafa davacının açtığı boşanma davası için düşünceleri sorulur ( Benim davamda davalı eşim " kesinlikle boşanmak istemediğini" beyan etmişti.) Davalı taraf bu şekilde cevap verince tanıkların dinlenmesi için 2. duruşma günü verilir. 1. duruşmaya her iki taraf ta katılmak zorunda çünkü yazılı beyanların dışında sözlü beyan alınıyor. Sonraki oturumlara avukatınızın katılması da yeterli olur.
Psikolog konusuna gelince benim 3 duruşmama da psikolog gelmedi, böyle bir uygulama varsa keşke bize de uygulasalar...
Allah kolaylık versin arkadaşım...
Boşanma Davasında Hakim Davacıya Neler Soruyor
Boşanma davasında hakim davacıya neler soruyor bilmek istiyorum, çok heyecanlı bir insanım nasıl davranmam gerektiğimi bilen varsa ve başından boşanma davası geçen tüm arkadaşların davada neler yaşadığı bana anlatırlarsa memnun olurum.
Re: Boşanma Davasinda Hakim Davaciya Neler Soruyor
Soru;Boşanma Davasinda Hakim Davaciya Neler Soruyor?
Cevap; Neden boşanmak istediğini sorar.