Bu konuda uygulamada bir tereddüt olduğunu sanmıyorum.
SSK emekli maaşı haczi için şikayet süresi yoktur.
Fazlaca karar okudum ve hiçbirinde süre ile ilgilenildiğini görmedim.
İyi geceler.
Printable View
Bu konuda uygulamada bir tereddüt olduğunu sanmıyorum.
SSK emekli maaşı haczi için şikayet süresi yoktur.
Fazlaca karar okudum ve hiçbirinde süre ile ilgilenildiğini görmedim.
İyi geceler.
Size de ancak kanunda ve bize gösterilen staj eğitim derslerinde bu süreye bağlıdır dediler ve 7 gün içinde süreye itiraz olmazsa bu işlem geçerlidir diye özellikle belirttiler...
Yani afaki konuşmuyorum...Bilginize...
Kesinlikle öyle düşünmedim. Şİkayet süreye bağlıdır bu doğru ama SSK maaş haczi gibi kamu düzeni nedeni ile süre olmadığı kesindir.
Saygılarımla.
Teşekkür ederim...
Merhaba ssk emekli maasina haciz gelmiyor sanirim. Peki genel uygulama yukarda bahsi gecen gibi mi? Yani once maasa haciz geliyor sonra borclu gidip itiraz mi ediyor yoksa itiraz etmeye vs. gerek yok ve yukaridaki durum istisna mı?
506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nun 121. maddesinde (bu kanun gereğince bağlanacak gelir veya aylıklar ve sağlanacak yardımlar, nafaka borçları dışında, haciz veya başkasına devir ve temlik edilemez) hükmüne yer verilmiştir. Bu hüküm, kamu düzenini ilgilendirmekte olup, mahkemece kendiliğinden gözetilmelidir.12. Hukuk Dairesi 2006/14978 E., 2006/17396 K.
Bu kadar net ve cabuk bir cevap beklemiyordum acikcasi. Sayin Tayfun Eyilik ilginizden dolayi cok tesekkur ederim. Ayrica hukukcu dostlarimizin belirli konulara iliskin kanun hukmunu, numarasini vs. "aninda" hatirlayip konuyla iliskilendirmeleri de takdire şaayandır. :) Calısmalarinizda basarilar diliyorum. Bu siteye emegi gecen herkese cok tekrar tesekkur ederim.
iyi gunler ben emeklıyım yaklasık 4 yıldır maas alamıyorum muhafakat verdıgım ıcın maas alamıyorum fakat maasın yuzde yırmısını kesılebılır dıye bır kanun varmı ben bu kanundan nasıl yararlanırım ayrı ayrı borçlar yuzunden masımın hepsı kesılıyor bunu nasıl duzeltebılırım tesekkur ederım