peki tazminat alabilir miyim Çünkü ortada dayak var
Printable View
peki tazminat alabilir miyim Çünkü ortada dayak var
Maruz kalmış olduğunuz bir haksız fiil var ise ispatlandığı takdirde alabilirsiniz!
evet evden atılmaya çalışılmam kolumun ısırılması burnuma kafa darbesi almam vb bir çok şey ama raporum yok şahitlerim var morlukları gören burnumu gören . birde düğünde takılan altınlar bende bir şekilde alındı kiralık kasadan. bana altınları almak için attığı mesaj duruyor. birde yine altınları alırken gören şahitlerim var. bunlardan dolayı tazminat davası açmamı önerdi avukatım . ama alabilirmiyim bilmiyorum.
Avukat seçmek kadar hakim seçmek de önemlidir.
Hakiminiz kadın olursa kadın olarak size , kanunların sınırlarını memnuniyetle zorlayarak, gereken güzelliği yapacaktır emin olun.
ben mağdur oldum sadece boşanma konusunda kusurlu olmadığımı ispat etmek istiyorum. Bu yaşadıklarıma rağmen ben yine evliliğimi sürdürmek istedim boşanma kararı karşı taraftan geldi. Bu hakimin kadın yada erkek olması değil cinsiyeti ne olursa olsun kim kusursuzsa o haklı çıksın. Bana göre ben haklıyım karşı tarafa görede kendisi. Hakim bunun kararını vercektir. Cisiyet ayırt etmeden.
Siz cinsiyet ayrımı yapan arkadaşa bakmayın...Durumunuzu mahkeme önünde ispatlarsanız maddi ve manevi tazminat talepleriniz kabul edilecektir...
Ancak özellikle belirtmek isterim ki Manevi tazminat talebinizin kabulü için kusursuz olmanız gerekmektedir...Bilginize...
Sayın stajer, sanırım kanun maddesini biraz ihmal ederekten yazmışsınız!
Gerek maddi gerek manevi tazminat talebinde bulunmak için tam kusursuz olmak gerekmez. Her insan hata yapabilir.
TMK
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Başarılar...
[QUOTE=murat83;148530]Sayın stajer, sanırım kanun maddesini biraz ihmal ederekten yazmışsınız!
Gerek maddi gerek manevi tazminat talebinde bulunmak için tam kusursuz olmak gerekmez. Her insan hata yapabilir.
TMK
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.
Boşanmaya sebep olan olaylar yüzünden kişilik hakkı saldırıya uğrayan taraf, kusurlu olan diğer taraftan manevi tazminat olarak uygun miktarda bir para ödenmesini isteyebilir.
Sayın arkadaşım sizin de belirttiğiniz gibi TMK
MADDE 174.- Mevcut veya beklenen menfaatleri boşanma yüzünden zedelenen kusursuz veya daha az kusurlu taraf, kusurlu taraftan uygun bir maddi tazminat isteyebilir.Bu ancak maddi tazminat için gereklidir...
Manevi tazminat için ise boşanmada kusursuz olanın hak talep edebileceği ve manevi tazminat talebinin bölünemeyeceği hem kanunda hem de Yargıtay İçtihatlarında bellidir.Saygılarımla bilgilerinize sunarım efendim...