Cevap: Re: Savcı olma kriterleri nelerdir?
Bildiğim kadarıyla 30 yaşına kadar girme hakkınız var. Bu da herhalde 6 -7 defa girme şansı oluyor sanırım.
Genelde rağbet hakimliğe olduğu için kura çekiliyormuş. Ama savcı olmak isteyenler belirtirlerse onlar direkt savcılık eğitimi alıyorlarmış. Başvuru şartlarında hukuk fakültesi mezunu olma şartı aranıyor. Her sene 10 bin hukuk fakültesi öğrencisinin girdiği ve sadece 400ünün kazandığı bir sınav. Tabii ki zordur.
Alıntı:
Raşit Tavus rumuzlu üyeden alıntı
Bildiğim kadarıyla 30 yaşına kadar girme hakkınız var. Bu da herhalde 6 -7 defa girme şansı oluyor sanırım.
Genelde rağbet hakimliğe olduğu için kura çekiliyormuş. Ama savcı olmak isteyenler belirtirlerse onlar direkt savcılık eğitimi alıyorlarmış. Başvuru şartlarında hukuk fakültesi mezunu olma şartı aranıyor. Her sene 10 bin hukuk fakültesi öğrencisinin girdiği ve sadece 400ünün kazandığı bir sınav. Tabii ki zordur.
peki teşekkür ederim:Dyalnız sınavın zor olduğu konusunda bir yorum yapmadım son sene okulla birlikte hazırlanırken zorlanır mıyım diye sordum yani okulu bitirmeden başvurabiliyor muyuz diye düşünmüştüm
Ben hukuk fakültesi öğrenci adayıyım.Amacım hakim veya savcı olmak.Ama aklıma takılan bir soru var.Benim 4 sene öncesine kadar intihar girişimim var ve aynı zamanda FMF (Akdeniz Ateşi) hastasıyım.
Detaylı bilgi için; http://tr.wikipedia.org/wiki/Ailevi_Akdeniz_Ate%C5%9Fi
Ömür boyu kullandığım bir ilaç var.Bu ilaç sayesinde her ay geçirmem gereken nöbeti 2 ayda bir veya 3 ayda bir geçiriyorum, nöbetler 1-2 gün sürebiliyor.
İntihar girişimim ve hastalığım hakim veya savcı olabilmem için engel teşkil edermi?
Eğer engel teşkil edecek ise farklı bir lisans programını tercih edeceğim.Bu konuda bana yardım ederseniz çok sevinirim.
Konuyu nereye açacağımı bilmediğimden bu konuya yanıt vermek istedim eğer yanlış yere yazdıysam özür dilerim.Yanlış yerdeyse eğer konuyu açmam gereken yere yönlendirirseniz çok sevinirim.
Teşekkürler.
Merhaba,
Bende 2013'teki aday yarışma sınavına katılacağım. Hakkımda herhangi bir kayıtlı sabıkam , hüküm karar yok. Fakat 2000 yılında ticari bir faaliyetle ilgili , hakkımda dolandırıcılıkta dan kişisel ve kamu davası açıldı. 2006 yılında ise dava zaman aşımından dolayı düşürüldü. Bu nedenden dolayı hakimlik adaylığım tehlikedemidir?