Alıntı:
Alıntı:
Bunun dışında bir diğer konu da, kimlik görmeye yetkili olan kişi yasalarca belirlenmemiş. Hangi merciden aldığı yetkiye dayanarak 18 yaşındaki genç bana (hem de küstahça) kimlik sorabiliyor? Var mı böyle bir izin ya da yetki belgesi? Yok. Bu yetkiyi, Valilikten mi almış? Emniyet Müdürlüğü'nden mi almış? İçişleri Bakanlığı'ndan mı almış? Kimden almış? Hangi hukuki düzenleme o kişiye bu tür bir kişisel yetki kazandırmış? Böyle bir durumun yasal ayrıntısı ve net bir dayanağı yok.
Küstahlık başka bir konu hakaret suçu işlenmişse gider şikayetinizi yaparsınız. Görevli size durup dururken kimlik sormuyor ki nakit ödeme dışında yapacağınız bir ödeme vasıtasını kullanmanızı kabul etmenin şartını sunuyor. Göstermezseniz satmama hakkı var. Bunda tartışılacak bir husus yok
Alıntı:
Alıntı:
Not bunlar benim düşüncelerim tabii ki. Herkes kendi düşüncesini söyleyecek ki, makul olan durum ve asıl önemlisi de, yasalara uygun olan durum, ayrı ayrı netlik kazanıcak.
Emin olun polemik yaratmak için söylemiyorum. Bunu yazmadan önce çok düşündüm. Ama Uğur Mumcunun bir sözünü etmeden duramayacağım.