-
Re: 3 aylık boşanma
Konu burada hukuki soruya verilecek cevap mı kadınlarmı?
Sayın ;kareem aylardır bu tezinizi yani kadınların evlenp takıları alıp tazmınat için boşandıklarına ilişkin görüşlerinizzi ileri sürmekten bıkmadınız.
lütfen boşanma forumlarında kadınlara ilişkin kişisel görüşlerinizi yazmayın.
Soruya cevap verecek hukuki bilginiz varsa paylaşın lütfen.
-
"Hiçbir kadın nafaka için evlenmez" kısmına inanmak isterim.
Benim mahkemeye ve hakimlere inancım sonsuz. Ve iyilerin daima kazanacağına da.
Mahkeme sırasında ödediğim tedbir nafakasından da hiç gocunmadım.
Ama karımın haksızlığı ve benim kusursuz olduğum tescil edildikten sonra
tedbir nafakasını devam ettirmek için temyize götürmek haksızlıktır.
Avukatı açıkça söyledi: Buradan birşey çıkmayacağını biz de biliyoruz, bizim istediğimiz parayı kabul etmezseniz 10 ay daha nafaka alırız. diye.
Boşanmak için mahkemeye başvuran kadın sonuç istediği gibi çıkmayınca kanunları suistimal ediyor.
Temyizden dönene kadar ben dava açamıyormuşum. Ben dava açıp kazansam, tazminat almayı da hak etsem, kimden hak edeceğim? Karımın üzerinde birşeyi yok, çalışmıyor gözüküyor.
Haksızlığı anlayın diye tekrar tekrar yazıyorum.
Böylelerini gördükçe "Hiçbir kadın nafaka için evlenmez" sözüne inanmakta güçlük çekiyorum.
Kızın ailesi şehirli ama imam nikahı kıyılırken de son dakikada mehir pazarlığı yaptılar. Böyle şeyler konuşulacaksa önceden konuşulur, son dakikada herkesin önünde. Para için evlenen kadınlar vardır, para için boşanan kadınlar vardır. İnşallah bunların sayısı sandığımdan azdır.
-
Sayın Duygu Tekay'ın mesajını okumadan son notumu yazmıştım. Özür diliyor ve bu tartışmadan çekiliyorum.
-
Arkadaşlar yaşam o kadar kısa ki, ama insandaki nefis bitmek tükenmek bilmeyen arzu...Bazen sevgiyi, insanlığı herşeyi alıp götürüyor...
Yasalar bazen eksik ve değişen şartlara uyum sağlayamıyor..
Bence her konuda adalet sistemi gözden geçirilip, haksızı gerçekten cezalandırmalı ve bayan erkek meselesi ortadan kaldırılmalıdır.Herkese eşit davranılmalıdır.
Kadın nafaka alıyorsa erkekte almalı....
Bildiğim kadarıyla kadın ve erkek eşit...Eğer benim davamda haklı olduğum halde anlam veremediğim bir durum söz konusu olursa.... Davamı insan hakları mahkemesine taşıcam ve burada ADALET isteyecem...Sanırım TBMM insan hakları mahkemesi kararları, bizim mahkeme kararlarından üstündür ibaresini kabul etmiştir...Yanlışsam ltfn.düzeltiniz...
Selamlar....
-
katılıyorum sana bu nasıl esıtlık bende anlamadım terk edıp gıdıorler sonrada nafaka alıyorlar sucsuzsa alsın ama bırde bence bu durumlara en cok erkekler yıpranıyor kadınlara gore ornegın tazmınatda kusura bakılır dıyorlar kusur olmadıgı halde tazmınat odeyende oluyormu bu tazmınat odenırken ne dıkkate alınııyor hakımler neye gore karar verıyor evlılık suresı veya baska neler olabılır bu konuda net bır bılgı bulamadım
-
Siz tedbir nafakasının anlamını yaşadıklarınızdan çıkartıyorsunuz, biz ise okuduklarımızdan, o nedenle sizin olaya bakışınız objectif değil. Subjektif düşünerek, genelleme yapamazsınız, unutmayınız ki istisnalar kaideyi bozmaz. Saygılarımla...
-
ben sizin gibi düşünmüyorum, çünkü eşim adliyede çalıştığı için hakim ve savcıların ne kadar tarafsız olduklarını gördüm. hiçte tarafsız değiller çünkü onlarda insan. hakemlerinde tuttuğu bir takım vardır değilmi.
-
birde erkek olarak doğmak galiba şanssızlığımız. hakim kadın oluncada kadından yana erkek oluncada kadından yana. bu boşanmalarda hepmi erkekler hatalı, bütün suç bizdemi, kadınlarda hiçmi suç yok. olmazmı varda neden hep erkekler zararlı çıkar bu işlerden anlamış değilim. bu dünyada adalete olan güvenini kaybetmiş biri olarak inanıyorumki; asıl adalet öbür tarafta tecelli edecek.. hem hakimlere hem savcılara hem erkeklere hemde kadınlara.... saygılarımla
-
Sayın efe07efe;
Sitemiz de öteki tarafa ilişkin olarak gelen soru ve yorumlara cevap vermemektedir. Çünkü bu konuda uzmanlarımız bulunmamaktadır.
Konuya ilişkin hukuki saptamanız varsa paylaşın lütfen.
-
arkdaşlar lütfen siteyi yaralamayalım sadece hukuki konuları tartışmakta fayda var eğlence mizah ve diğer hususlarla ilgili başka konu başlıkları zaten var. istirham ediyorum sitemizin ahangini bozmayalım unutmayalım ki burası bir hukuk bilgi paylaşım sitesi herkes saygılar anlayışınız için teşekkürler