Sayın meslektaşım;Alıntı:
MAC adresinizi öğrenmek için şunları yapmanız yeterli.
Bilgisayarınızda; Başlat>Çalıştır ! a tıklayın. Açılan kutucuğa önce cmd yazın.
Çıkan siyah ekrana şunu yazın: ipconfig -all
Karşınıza bilgisayarınızın ip adresi, modem ve MAC adresi vs., servis sağlayıcı DNS numarası vs. bilgiler çıkar. Bunlar fiziksel bilgilerdir.
Dediğiniz doğru. Ancak o IP adresi telekomun verdiği IP Adresi değildir. Sizin internete bağlanırken hangi modemle bağlandığınızı gösterir ki bu da modemin markasına göre değişir. Ancak içinde ülke kodu vs. her türlü bilgiyi içeren IP adresleri vardır asıl önemli olan da o IP adresi. Mesela bunlar 85 86 87 88 gibi rakamlarla başlar. Amerika' da bu cadde, sokak isimlerine kadar tespitinin mümkün olduğu bilinmektedir. www.who.is den kendi IP nizin ne olduğunu görebilirsiniz.
Gerek eşimle gerekse de bir kaç IT/IS uzmanı arkadaşlarımla durumu paylaştım. -tam anlamıyla bir fikir birliği olmamakla beraber- bu durumun mümkün olduğunu destekler görüşler aldım. Asıl durum şu; kişi sizin ethernet geçiş numaranızı alıp kendine kodladığında sizin IP nizi alır; bu da demektir ki sizin bilgisayarınıza girmiş olur.
Ancak bu sorunu paylaşan kişi, bu işi yaptığını iddia ettiği kişinin bir kaç zamandır bilgisayar kursuna gittiğini öğrenmiş. Bu işler kursla falan olacak işler değil. Kursta bunlar öğretilmez. Save, save as öğretilir.
Bu kişi hakikaten de bu durumu yapabildiyse bunun da tespitinin çok imkansız olmadığıdır, ancak TR' de yapılabilir mi bilemiyorum. Dün konuştuklarımızı paylaşırken eşim şunu da dedi; Amerika' da hacker'lıktan ötürü hüküm giymiş insanların ankesörlü telefonlara dahi yaklaşmaları yasaklanmış durumda. Zira ordan bile bağlantı sağlanmış.
Ancak bir hukukçu olarak, bilgisayar ortamında elde edilen delillere septik yaklaştığımı belirtmek istiyorum.