Re: Facebook - Kişisel Verilerin Korunması
Face başından beri skandal..
Facebooku Kuran kişinin okulun database ni çalması sistemi bu şekil gelitşirip açık kaynak olarak sunması bence hırs yaptı eleman ama basında abarttı emin olun çok kısa zamanda yeni bir facebook vakası gelecektir.
Youtube de bu şekil gelmiştir bi yerlere..
Ama şuda var bir kişinin bilgilerini başka bir kişi giriyorsa bir siteye bu sistemin suçu değildir. Çok yakın zamanda T.C kimlik kontrolü yapan arkadaşlık siteleri dolacak devlet bu şekilde para kazanacak. Mesala Hukuki.net te gerçek ismini vermeyen kişiler kayıt olamıcak ama her üye olmasında hukuki.net devlet nüfus müdürlüğüne her sorgu başına 1 ytl gibi bir ücret ödücek şuan bu ücret bana çok fazla geldi açıkçası ama bu şekil bir sosyal ağ daha güvenli olur kanatindeyim.
Face book sitesinden bende kaydımı sildirdim. üyelik bilgilerimin başka amaçlarla ve başka bir sitede benim rızam dışında bulunması kabul edilemez. Ama illa ben ilkokul aşkımı arayamaya devam edeceğim diyorsan ;
Paranoyakların dikkat etmesi gereken 5 nokta:
* Facebook’ta size yönelik 5 erişim seviyesi bulunuyor; arkadaş, sınırlı, ağ, yabancı veya bloke…
* Gizlilik ayarları oldukça karmaşık; arkadaşlarınız dışında rahatsız edilmek istemiyorsanız hiçbir ağa üye olmayın.
* Duvarlara yazmak yerine özel mesaj gönderin. En kibar ifadesiyle duvar yazıları ileride size karşı delil olarak kullanılabilir.
* Geçirdiğiniz zamanı ve hatta olduğunuzu kimse bilmesin…
* Görülebilir seyir defterinize (mini feed) ince ayar çekin.
İYİ ÇALIŞMALAR.
Alıntı:
umitdemir rumuzlu üyeden alıntı
Ama illa ben ilkokul aşkımı arayamaya devam edeceğim diyorsan
şeklindeki yorumunuz, sitenin aşağılanması şeklinde algılanabilir. Her ne kadar tehlikeleri bulunan bir site dahi olsa, kurgulanma ve sistematik açısından oldukça başarılı olduğu açık ve nettir.
Benzer nitelikte siteler olan yonja, orkut, hi5 gibi sitelerin bu denli popüler olamamasının nedenlerini tartışmak isterim.
Facebook hesap silmeye artık izin veriyor
Daha önceden hesap silme yerine hesap dondurmaya izin veren Facebook, son zamanlarda aldığı eleştirilerin ardından isteyen üyelerin hesaplarını silmelerine olanak tanıdı.
Facebook'tan ayrılmak isteyen üyelerin, elektronik posta vasıtasıyla Facebook'a başvurarak bu taleplerini bildirmeleri gerekiyor.
Web sitesi üzerinden üyeliğin silinmesine ise sıcak bakmayan Facebook, üyeliğini silmek için başvuranların yaşadığı sorunlarla ilgili olarak da en kısa sürede işlemlerin yapılacağı bildirildi.
CNN
Facebook bana göre sanal alemin en büyük casus yazılımıdır ben hiç merak edipde facebook'a bakmadım merakta etmiyorum sizde etmeyin ozaman sorun çıkmaz:mahcup:
Popüler internet sitesi Facebook, 55 milyon kullanıcısının gizlilik haklarını tehlikeye atan “Beacon” programını kapatacak.
Popüler internet sitesi Facebook, 55 milyon kullanıcısının gizlilik haklarını tehlikeye atan “Beacon” programını kapatacak.
Facebook üyelerin internet üzerinden yaptıkları alışverişleri ve ziyaret ettiği siteleri takip ederek, Facebook profillerinde yayınlayan Beacon programına, hem kullanıcılardan, hem de dijital haklar aktivistlerinden büyük tepki geldi.
Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, “Beacon’u programlamakla hata yaptık. Fakat krizi yönetirken daha büyük hatalar yaptık. Özür dilerim” dedi.
ABD’nin MoveOn.org adlı sivil toplum kuruluşu, programın kapatılması için 70 bin imza topladı. MoveOn.org sözcüsü Adam Green, “Beacon’un kapatılması doğru yönde atılmış önemli bir adım” açıklamasını yaptı.
Center for Digital Democracy (Dijital Demokrasi Merkezi) adlı kuruluş da, Avrupa ve ABD’deki yetkili makamları, Facebook’u, gizlilik hakları ihlalleri konusunda uyarmaya çağırdı.
ALINTI(www.haber7.com))
Bir anlaşma metni size sunuluyor ve kabul ediyorsunuz.Gizlilik alanına saldırı olarak görmüyorum bu anlamda.Ayrıca mail vermek dışında arama butonlarını kullanma alternatifide mevcut.