Re: Veraset ilamı ve sonrasında miras paylaşımı
anladım sn. Kırcalı,
davalı malın kısmen veya hisseli olmayıp tamamı satışa çıkarılır diye anlıyorum.
size bir şey daha sormak isterim. istenirse mahkeme tereke mallarının tespitini yaparak tereke mallarına kayyım-temsilci atayabilir gibi bir bilgi edindim.
bu temsilci tam olarak ne yapar? misal kiraları toplar, boş mülkü kiraya verir
veya topladığı kiraları sahiplerine hakları oranında dağıtırmı vs.?
teşekkür ederim iyi çalışmalar dilerim.
Cevap: Veraset ilamı ve sonrasında miras paylaşımı
Merhaba...
Hazır konu açıldığı için tekrar açmak istemedim.
3 kardeşiz ve babamız vefat edeli 1 aya yakın zaman oluyor.(Babam başka bir şehirde ikamet ediyordu) Kardeşlerimden birisiyle veraset ilamı hakkında görüştüğüm halde çıkarmayacağını hissettim ve kendim noterden mirasçılık belgesi aldım...Onunda veraset ilamı almayacağını babamdan kalan arabayı satmayacağını evde de oturduğu için hiçbir şey yapmayacağını öğrendim...Benim bu belgeyi aldığımı daha bilmiyorlar.
Sanırım bir avukata danıştılar. Yani iletişimsiz anlaşmasız konuşmadan karar verdiler ben yokmuşum gibi :(
Dolayısıyla elimdeki mirasçılık belgesi ile dava açabileceğimi (yanlış anlamadıysam ) bu konudan öğrendim.
Ben çalışıyorum , böyle bir davayı açarsam maliyeti yüksek olur mu? Maaşımla muhtaç olmuyorum şükür ama bir avukatın masrafının ne olacağını,davanın ne kadar maliyete sebep olacağını da bilmediğimden adım atamıyorum..
Bir avukata vekalet verildiğinde masraflar v.s. için hemen mi ücret alınıyor yoksa anlaşmaya gidilebilir mi?
Yani Bu dava ile evin satışı olursa kendi üzerime düşen paydan avukat masrafını karşılamam mümkün olur mu?
İzlemem gereken yol nedir?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.