Re: Askere Alınmak İçin Ne Yapmalıyım?
yanılmıyorsam yaklaşık 6 veya 8 ay önce bir binbaşı şehit olmuştu onun cenazesinde eşi alışılmışın dışında vatan sağolsun demiyorum demişti ve bu olay garipsendi ve bi anlam verilemedi.aslında çok anlamlıydı neden bir asker eşi böyle desin.Askerlerimiz şehit oluyor ne için vatan için vatan düşmanı kim eskiden bir avuçtu şimdi toplasan 10 avuç şerefsiz yeri yurdu nerde kalırlar nerde yaşarlar hepsi belli ozaman neden ölsün bizim askerlerimiz.İsrail bırakın öldürülen kaçırılan 2 askeri için taş üstünde taş bırakmazken biz bu kadarmı aciziz.Askere gidip çarpışıp ölmek sorun değil her vatan evladı bunu seve seve yapar yapmalıda ama bir amaç uğruna yapmalı karşımızda düşman bir ülke yokki vatanımızı savunalım yeri yurdu bırakın istihbaratçılarımızın yabancı gazetecilerin bile rahatlıkla girip çıktığı bilinen yerler.O dağlarda birebir çarpıimış biri olarak bana sorsalar tekrar askere gidermisin diye kusura bakmayın derim birileri ben böyle istiyorum böyle olacak diye(amerika) benim ölmeye niyetim yok.
Bence Bu Soruyu Sn RTE'nin Oğlu Sormalı.
Ama Görüyorum ki Bir Bayan Kadar Cesaretli Değil Sn Başbakanımızın Oğlu(!)
yanılıyorsun sayın kaanjustin RTE nin oğlu askerlik yapıyor ama A.B.D de hemde denizci malum gemilere merakı var.
Behrampaşa İlköğretim Okulu 2'nci sınıfta okuyan Oğuzhan Ateş, son yaşanan terör olayları ve şehitler nedeni ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a mektup yazdı. Son terörist saldırılardan etkilenen Oğuzhan Ateş çocuk, duygularını mektupla kaleme aldı. Ateş başbakana yazdığı mektupta şu ifadelere yer verdi:
“Ben Oğuzhan Ateş. Bütün şehit abilerime Allah'tan rahmet dilerim. Şehitler ölmez vatan bölünmez. Ben 8 yaşındayım ama asker olmak istiyorum. Biliyorum beni askere almazsınız ama en büyük hayalim bu. Ne olur alın, asker abilerim operasyondan gelince ayaklarına masaj yaparım. Onlarla çikolatalarımı paylaşırım, ayakkabılarını silerim, çantalarını düzeltirim. Onlara yardımcı olabilmek için elimden geleni yaparım. Yeter ki onlar hain PKK’yı gebertsinler. Bende onların yanında olmak istiyorum.”
Bir haber programındaki yaşlıca bir hanım geldi gözümün önüne ,benide askere
alsınlar, askerlerimin çoraplarını yıkarım ,bende nene hatun olurum demişti. Duygulanmıştım.Biri 14 biri 2 yaşında iki tane evladım var gazetedeki şehitlerimizin resimlerine bakarken çocuklarımın da orda olduğunu düşünüyorum yüreğim bir kez daha yanıyor 6 sene sonra evladım yaşayacağına bunları bu gün ben öleyim daha iyi.Bunun lamı cimi yok çok ciddi bir mesele ne diyorsak odur.shov da neymiş...
Askerimizin yanında olmakta bir askerliktir. Onların şehit olmamaları için çalışmak çalışmayanları çalıştırmak için kıyameti koparmakta bir vatan görevidir.
Amaç kimin asker olduğu değil askerimizin şehit oluşunu engellemektir bunun için ne yapılması gerektiği herlesin malumudur.
Asker olmanız için üniforma giyip elinize tüfek almanız gerekmez,
Asker olmanız için dağlarda dolaşmanız, sınırlarımızda nöbet tutmanız, yağmur çamur demeden günlerce yürümenizde gerekmez,
Asker olmanız için bu vatan için kanınızı savaş meydanlarında akıtmanız da gerekmez.
Şuanki yasalar nedeniyle ancak hayatını feda ederek bizi koruyabilen insanları hukuki yönden savunmanız da sizi asker yapar,
Haklı davamızı tüm dünyaya anlatmanız da sizi asker yapar,
Vatani görevlerini yapan gençlerimizin geride bıraktıkları yakınlarına huzur ve mutluluk sağlayacak bir düzen kurmanız da sizi asker yapar,
Güneydoğuda bizim için çarpışan yiğitlerimiz için temiz bir çift çorap, iç çamaşırı, tatlı sözler içeren bir mektup göndermeniz de sizi asker yapar.
askere bız bayanlar kabul ettırmemız mumkunmu?bızde asker olak ıstıyoruz.. kurtulus savasını bız olmadan kazanamayan erlerımız neden bızlerı asker olarak gormek ıstemıyor ve ordumuza almıyor?
22 Temmuz seçiminde bunlara yeniden yetki verenler şimdi içleri rahatmıdır acaba? Tagör Evren beyin yazısını iyi irdelemek lazım.
önce cinsiyet değiştirip as.Şb.ne başvurun