Re: Borçlunun adres değiştirmesi
o zaman şöyle sorsam;
-borç sebebiyle icra takibine konu olan ilamdaki adresimi değiştirdiğimde yeni adresi, İİK.21'e (veya eski içtihate göre taahhütlü mektup ile) göre mi alacaklıya bildirmeliyim ?
ayrı, bağımsız bir soru olarak;
- bana karşı icra ceza davası(hapis isteyen) açıldığında bu dava döneminde adres değişikliği yaparsam bu durumda yeni adresimi karşı tarafa hangi madde uyarınca bildirmeliyim; İİK.21 , Teb.K.madde.35 veya taahhütlü mektup ile yapabilir miyim ?
teşekkürler.
Eğer ilamdaki adresiniz değiştiyse siz ileride ispat kolaylığı sağlaması açısından adres değişikliği bildirimini noter aracılığı ile yapın. Aleyhinize açılmış bir icra ceza davasında da bildirimi nasıl yapacağınız yine takibin türüne göre değişir çünkü icra mahkemesinde de esas alınacak olan icra dosyasıdır.
Siz her şekilde adres bildiriminizi işinizi garantiye almak için noter kanalıyla yapın.
Dava sürecindeyken yapılan adres değişikliği dosyaya sunulacak bir dilekçe ile de bildirilebilir.
yanıtlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Re: Borçlunun adres değiştirmesi
Babam bizi terk etti evlerimizi ayırdık şuan ne yaptığını nerde yaşadığını bilmiyoruz.Ancak bugün adına açılmış bi dosyadan icra yapacaklarını söylediler tebligatta birkaç defa gelmişti aldırış etmedik. Evin kira kontratı benim üstüme babamın ikametide hala benim evimde olduğu için o olmadığı halde icralara bize geliyor. Eğer önce muhtarlığa sonrada il nüfüs müdürlüğüne gidip adresini evimden aldırsam benim evime düşen haciz düşer mi bu pazartesi geleceklerini söylediler yardımcı olursanız sevinirim.