Re: Online oyun oynatan firma ve yaptıkları...
Yahu normal olarak anladık ama bu sistem şunu doğuruyor.Ben Serverimi .com uzantılı alayım ve bi oyun yapayım.Bu oyuna millet aylık 15 YTL- 40 YTL arası para ödesin.Ben her türlü sahtekarlığı yapayım ama kimse bana dava açmasın.Ne güzel bi sistem.Ve bu sisteme dava açmamak en iyi durumdur diyenler.Yahu insanların haklarını hangi kuruluş sağlıyor?Para ile adalet kavramı nedir?Adalet yanlızca zenginlere midir?İşin komik yanı nicklerine ve ya isimlerinin başına Av. sıfatı koyanlar.Onlar da heralde kanunlardan tam emin değillerki normal bir insanın verebileceği cevapları veriyorlar.
Yahu normal olarak anladık ama bu sistem şunu doğuruyor.Ben Serverimi .com uzantılı alayım ve bi oyun yapayım.Bu oyuna millet aylık 15 YTL- 40 YTL arası para ödesin.Ben her türlü sahtekarlığı yapayım ama kimse bana dava açmasın.Ne güzel bi sistem.Ve bu sisteme dava açmamak en iyi durumdur diyenler.Yahu insanların haklarını hangi kuruluş sağlıyor?Para ile adalet kavramı nedir?Adalet yanlızca zenginlere midir?İşin komik yanı nicklerine ve ya isimlerinin başına Av. sıfatı koyanlar.Onlar da heralde kanunlardan tam emin değiller ki normal bir insanın verebileceği cevapları veriyorlar.
bilişim hukuku dersini daha görmedim ama basit mantık kurucam:) bu oyunun türk oyunculara karşı özel bir davranışını ispatlayabilirseniz veya türk milletine veya gençlere kötü örnek olduğunu ispatlayabilirseniz, belki oyuna türkiyeden girilmesini yasaklatabilirsiniz. tabi bunlar benim hiç araştırma yapmadan veya hocalarıma danışmadan şuan düşündüklerimdir. bunun dışında demokratik bir yöntemle bir internet sitesi açıp bir kampanya başlatabilirsiniz. eğer büyük bir oyuncu kitlesi size katılır ve desteklerse bir takım haklar elde edebilirsiniz. mesela topluca bir oyun bırakma buna örnek olabilir zaten warhammer online çıkıcak yakında :)
Alıntı:
RaistlinMjr rumuzlu üyeden alıntı
bilişim hukuku dersini daha görmedim ama basit mantık kurucam:) bu oyunun türk oyunculara karşı özel bir davranışını ispatlayabilirseniz veya türk milletine veya gençlere kötü örnek olduğunu ispatlayabilirseniz, belki oyuna türkiyeden girilmesini yasaklatabilirsiniz. tabi bunlar benim hiç araştırma yapmadan veya hocalarıma danışmadan şuan düşündüklerimdir. bunun dışında demokratik bir yöntemle bir internet sitesi açıp bir kampanya başlatabilirsiniz. eğer büyük bir oyuncu kitlesi size katılır ve desteklerse bir takım haklar elde edebilirsiniz. mesela topluca bir oyun bırakma buna örnek olabilir zaten warhammer online çıkıcak yakında :)
Bir sitenin Türkiye'den erişiminin engellenmesinin o siteyi cezalandırmak olmadığını sanırım bir hukukçu adayı olarak biliyorsunuzdur. En basit örneği YouTube olarak karşımızda. Merkezi hangi ülkedeyse o ülkede açılacak bir davayla yapılanlar ispat edildiği takdirde zannediyorum istenilen sonuca ulaşılabilecektir.
Ekleme: Topu oyun bırakma gibi eylemler yapabilecek insanlar görüyor musunuz etrafınızda bir Türk olarak? :)
Nerde öyle toplu olarak birleşip hak aramak.Oynayanlar bile "Yapmışındır bişiler" diyor.Başlarına geldikleri gün ancak anlarlar.Yahu adam beni dışardan kazıklıyor.O zaman ben dava için dışarıya mı gidicem?Türk insanından para kazanırken iyi,ama davaya gelince Amerika.Ohh ne alaa.
Demek ki dış ülkelerden Türk insanına bir kazık girdiği zaman hiç bir şekilde hak savunamayacağız.Vaaayy bee.Muz cumhuriyeti mi burası?Yapmayın.Bir yolu olmalı.
Alıntı:
iletisimnet rumuzlu üyeden alıntı
Demek ki dış ülkelerden Türk insanına bir kazık girdiği zaman hiç bir şekilde hak savunamayacağız.Vaaayy bee.Muz cumhuriyeti mi burası?Yapmayın.Bir yolu olmalı.
Hiç bir ülke başka bir ülkeye hukuki yaptırım uygulatamaz aralarında anlaşma yoksa. Dolayısıyla bu durum ülkeleri muz cumhuriyeti yapmaz. Şirket hangi ülkedeyse o ülkede dava açarsanız hakkınızı alma şansınız olur.
Tüketici Hakları denen sistem demekki bilişim suçlarında geçerli değil.Ama bu ülkeden birileri para kazanıyorsa bu ülkeye vergi vermek zorunda,ofis açmak zorunda.Ve müşteri haklarını da Amerikalar da değil Türkiye de sağlamakla yükümlü değil midir?
Alıntı:
iletisimnet rumuzlu üyeden alıntı
Tüketici Hakları denen sistem demekki bilişim suçlarında geçerli değil.Ama bu ülkeden birileri para kazanıyorsa bu ülkeye vergi vermek zorunda,ofis açmak zorunda.Ve müşteri haklarını da Amerikalar da değil Türkiye de sağlamakla yükümlü değil midir?
O dedikleriniz bandrollü satış ve ülkemizde şirketleşmiş kurumlar için geçerli. İnternetten kredi kartıyla yaptığınız hangi yabancı alışveriş için KDV ödediniz bu güne dek? Türkiye'den bir domain alırsanız %18 KDV ödersiniz. Aynı domaini Amerika'dan alırsanız tax free (vergisiz) alırsınız.
Hem düşünsenize, internetten ücretli sanal hizmet sunan bir web sitesinin tüm ülkelerde ofis açması mümkün mü? Online oyunlar da işte aynen bunun gibidir...