Re: Bu Bizi İlgilendirmiyor mu?> Yeni Anayasa Taslağı
Alıntı:
Av.Fırat Bayındır rumuzlu üyeden alıntı
Şahsen ben artık bu noktadayım ve yeni anayasa, cumhurbaşkanlığı referandumu vs.vs.vs. beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor. Aklımızın erdiği 1974 yılından bu yana hep okuduk, hep düşündük, hep tartıştık, hep yazıştık, afişler astık, korsan veya yasal mitinglere katıldık, doğru bildiğimiz yolda oyumuzu kullandık. O zaman da azınlıktık, şimdide azınlığız ve yine sesimizi duymak isteyen yok, sadece artık "bidon kafalı- göbeğini kaşıyan-beyaz çoraplı-koltuğuna bağdaş kuran" adamların kuşatması altındayız.
Sayın j.n.c, verdiğiniz linke bakmak dahi içimden gelmiyor, biz yorulduk biraz da siz oynayın.:)
Yaşınıza ve Tecrubenize saygım büyük ancak bakın şunu söylemeliyim siz gösterdiğiniz tepkiler belki bi fayda sağlamadı ancak vijdanen rahat etmediniz mi?kazandığınız parayı içiniz rahat yemediniz mi? Yaşadığınız düzende size ve topluma yapılan haksızlıkları gördükçe işe yaramaz bir insan değilde bunlara karşı gelmiş onurlu bir hukukçu olarak göğsünüz kabarmadı mı?
ikincisi ise türkiye de bazı şeyler değişmeye yüz tuttu gibi hala umudum çok az(zira anayasa taslağını zar zor internet sayfalarından buluyoruz ve taslağı 6 kişi AKP anayasası olarak hazırlıyor) ama yine de oturmak yerine dernekleşip tepkilerimizi bir şekilde göstermeliyiz
Re: Bu Bizi İlgilendirmiyor mu?> Yeni Anayasa Taslağı
İlk üç maddenin değiştirilemeyeceği, değiştirilmesinin dahi teklif edilemeyeceği hükmünü içeren 4. maddeyi değiştirerek ilk 3 maddenin değiştirilebileceğini öne süren bazı uyanıklar, artık cambazlık yapmaya gerek duymayacaklar, sevinsinler... Taslakta halihazırdaki 4. maddeden eser kalmamış, demek ki birileri ilk 3 maddeden son derece rahatsızmış, daha neyi tartışacağız ki?..