Re: Eşimin ailesi boşanmamızı istiyor
Alıntı:
Sayın Kılıçdoğan,"en doğru yaklaşım,eşlerin birbirlerine azami hoşgörüyü göstermeleri, aileleri tartışma konusu haline getirmekten kaçınmaları ve aileleri evlilik birliği içindeki tartışmalardan mümkün olduğunca uzak tutmalarıdır."ifadeniz doğru bir tespit olmakla beraber benim takıldığım nokta azami hoşgörü kısmı oldu,maximum hoşgörü daha iyi anlatacak sanırım söylemek istediğinizi...
Bu da moda oldu gençler arasında yahu, v yerine w, ks yerine x, ne olur sanki dilimize özen göstersek, sahip çıksak.Bu arada, kısaltmalara o kadar alışmışlar ki, Esin Hanım'ım soyadı da kısalmış kaynaşmış, Kılıç Erdoğan, Kılıçdoğan olmuş, daha neler göreceğiz bakalım, haydi hayırlısı...
Biz 23 ağustos 2007 de nikah yaptık ama beraber yaşamıyoruz. Kendi ailelerimizle yaşıyoruz. Benim ailem emekli ve şuanda dügün yapamayız süreyi biraz uzatalım dediler. Sonrasında aileler arasında yaşanan sürtüşme ve hakaretten dolayı olaylar bu boyuta geldi ve boşanma konusu ortaya çıktı. Yani ben eşimle karşılıklı olarak herhangi bir sürtüşme veya buna benzer birşey yaşamadık. Fakat eşimin ailesi boşanma konusuda eşime manevi baskı uyguladıgına eminim. Yani bu durum düzelebilirdi. Bir takım maddi konular aşılabilirdi. Bunlar boşanma veya ayrılık için geçerli bir sebepmidir? Biz birbirimizi çok seviyoruz. Bu konunun kötü sonuçlanmaması için ne olur biraz bana yol gösterin? Yakın çevremdeki insanlar zamana bırakın diyorlar. 1 ekimde işime başlicam. Maddi konuda daha da iyi bir durum alıcam. Bilir kişiler nasıl bir yol izleyecegim konusunda bana yol gösterirse çok memnun olurum ve dua ederim..
Daha dava açacaklar. Davanın ilk celsesi için 2-3 ay sonraya gün verilecek. İlk celsede siz yazılı cevap, tanık ve kanıt listesi vermek için zaman istersiniz. Böylelikle 2. celseye kalır.
Daha ortada onların dilekçesi yok, ne gibi iddialarda bulunabilecekleri hakkında kehanette bulunmamızı beklemeyin.
Eş ile birlikte yaşayacak ayrı ev açmamak boşanma nedeni sayılabilir.
Şu an için hukuki adımlardan çok insani adımlar atabilirsiniz.
Eşime sordum avukata velayet vermiş gerekce ne gösterdin dedim bişey yok dedi onu konuşmadık dedi. ben eşime yapılan manevi baskıyı ispatlayabilirim ve bi gerekceleri yok eşime yönelik bi saygısılıgım yok ama annesi biz seviyoruz bosanmayı gerektirecek sıkıntımız yok diyince benim kızım yok artık diyip duygu sönmürüsü yapınca esimin yanında annesine küfretmiştim bide anne baban bizi boşarsa baban yada kardesinden birini kaybedersin diye tehdit ettim.bunlar sizce boaşanmayı gerektirecek sebep olabilirmi. Onun yada benim anne babam şahit gösterilebilirmi... bu ikisi haricinde başka bi şey söyleyemiyorlar bende beni boşamaya kalkışan kişilere plaet verecek değildim ama sinirle söyledimde bunlar eşime yönelik değil ailesine yönelik vede boşanmayı gerektirmeyecek boyutta bence...
Alıntı:
BLACKICE rumuzlu üyeden alıntı
Eşime sordum avukata velayet vermiş gerekce ne gösterdin dedim bişey yok dedi onu konuşmadık dedi. ben eşime yapılan manevi baskıyı ispatlayabilirim ve bi gerekceleri yok eşime yönelik bi saygısılıgım yok ama annesi biz seviyoruz bosanmayı gerektirecek sıkıntımız yok diyince benim kızım yok artık diyip duygu sönmürüsü yapınca esimin yanında annesine küfretmiştim bide anne baban bizi boşarsa baban yada kardesinden birini kaybedersin diye tehdit ettim.bunlar sizce boaşanmayı gerektirecek sebep olabilirmi. Onun yada benim anne babam şahit gösterilebilirmi... bu ikisi haricinde başka bi şey söyleyemiyorlar bende beni boşamaya kalkışan kişilere plaet verecek değildim ama sinirle söyledimde bunlar eşime yönelik değil ailesine yönelik vede boşanmayı gerektirmeyecek boyutta bence...
Bunlar bence de boşanmayı gerektirmez, benim karımı elimden almak isteyenin ben ciğerini sökerdim. Eşimin anasını babasını tehdit etmişim bundan hakime ne ki? ben anasından babasından boşanmıyorum ki,karıma mı hakaret ettim tehdit ettim, yav vallahi ben öyle demek istememiştim savcı bey, bir anlık sinir işte, neeee 3 yıl hapis miii??? :o
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
Bunlar bence de boşanmayı gerektirmez, benim karımı elimden almak isteyenin ben ciğerini sökerdim. Eşimin anasını babasını tehdit etmişim bundan hakime ne ki? ben anasından babasından boşanmıyorum ki,karıma mı hakaret ettim tehdit ettim, yav vallahi ben öyle demek istememiştim savcı bey, bir anlık sinir işte, neeee 3 yıl hapis miii??? :o
Yapmaaa.. Lutfen Gercekten bunlar bi sebep teşkil edermi. Onlar bunu bosama istegini dikte ettirmeye basladıktan sonra cereyan eden olaylar bunlar oncesinde sebep yokken bosamaya calısmak aleni tahkir etmek degilmidir. ne olurr yardımcı olun. walla cok yoruyo bu iş beni cok geriyo Allah sabrımı artırsın insallah...
Yönetimin Notu: Lütfen Türkçe'yi düzgün kullanınız. Dilimizde w harfi bulunmamaktadır. "r" harfi ise mevcut olup, "bi, geriyo, yoruyo"ların sonuna ekleyiniz.
Aynı sorun bendede var 5 yıllık evlıyım bır kızım var. Kayınbiladerin duğunune Gitmedim Eşim gitti Gece yarısı telefon ederek Gec olduğu için burda kalayımmı dedi Bende kal dedim Ama ertesi gun aradığımda Gelmeyeceğini Ailesi ile görüş mediğim için Böyle bir evliliğin yurumeyeceğini belirti. Sebeb ? 5 yıl önceki çocuk istememem Bende boşan mayacağımı soyledım.Çunki Mutlu Sorunsuz bir Evliliğimiz olduğuna Sosyal yaşantımızdaki herkes şahıtNe yapacağımıda bılmıyorum.
Davanın Konusu: Boşanma
1- Müvekkilem ile davalı 18/08/05 tarihinde evlenmişlerdir. Evliliklerinden müşterek cocukları bulunmamaktadır. Davalı evlenme tarihinde Eskişehirde sağlık Memuru olarak calısmaktadır davacı müvekkilem ise aynı tarihte kahramanamarasta hayatını sürdürmüştür. yapılanbu evlilik sadece kagıt üzerinde kalmıştır. taraflar fiili birliktelik yapamadandavalı tekrar eskişehire dönmüş davacı müvekkilem ise ailesinin yanında kalmıştır.
2- Müvekkilem ile davalı evlendikten sonra aralarında fikir,mizaç ve sosyal açıdan anlaşmazlıklar cıkmış ve davalının kusurlu hareketleri nesticesinde evlilik birliği temelinden sarsılmıstır
3- Müvekkilem su anda atatürk üni okul öncesi öğretmenliğinde okuyan bir öğrencidir. davalının kusurlu hareketlerineticesinde evlilik birlikteliği kurulamamışve müvekkilem geleceğinini garanti altına almak için üniversite eğitimi almak için üniversite öğrenimi görmektedir. evlilik tarihinden itibaren davalı ile müvekkilem bir araya gelememiş ve fiili beraberlik saglanamamıştır.
Evlilik tarihinde davalı eskişehirde sağlık memuru olarak calışmaktadır. Evet calışıyodum eşimde o tarihtede üniversite birinci sınıfı bitirmişti resmi nikahı yaptıktan sonra düğünü okul bitiminde yapmamaızı söyleyen yine eşimin ailesi idi bende eskişehire döndüm ve askere gitttim. asker dönüşü kahramanmaraşa tayin aldım ve eşimin okulu bitirmesini beklemeye başladım.Evliliğin fiili birlikteliğini sağlamak için ben elimden geleni yaptım ama eşimin okuyor olması fiili birlikteliği geciktirmemize sebeiyete verdi onun ailesinin talebi doğrultusunda.
Müvekkilem ile davalı evlendikten sonra aralarında fikir mizaç ve sosyal acıdan anlaşmazlıklar cıktı ve davalının kusurlu hareketleri neticesinde "Evlilik birliği temelinden sarsıldı" : hangi birlik hani daha sağlayamadığımız birlik vardı ya sanırım o bu arada hangi kusurlu hareketlerim tanımlamada yok. Peki fikir mizaç vede sosyal acıdan anlaşmazlıklar cıktıda daha 25 gun oncesine kadara aramızda niye bi ihtilaf olmadı
Müvekkilem su anda atatürk üni..... öğrenim görmektedir ... E zaten öncede görüyodu ki ve ben okutuyo masraflarını maddi manevi ben karsılıyodum dekontlarım var elimde... bu dava ne olur sizce arkadaslar....
Anlattıklarınızdan çıkan sonuç, evlilik birliğinin fiilen kurulamaması ve tarafların bir araya gelememesinde kusurlu taraf siz değilsiniz. Kusurlu eşin açtığı davada, diğer tarafın boşanmayı kabul etme ise ve evlilik birliğinin devamında bir yarar bulunmamışsa dava reddolunur.
Bir avukattan profesyonel yardım alınız.
Peki bu koşullar altında eşimi davaya getirmeden avukatı aracılıgı ile bi an evvel boşamak istiyorlar. Hakim eşleri dinleyerek karar vermek isteyecek bi sonraki celseye atacaktır o zaman ikinci durusmaya kadar tedbir nafakasaı vermeye hukum kılabilirmi. bu bilgiler ısıgında esimin ailesinin manevi baskı yaparak bosamaya calıstıklarını mahkemede ispat edersem ailesine yonelik maddi manevi tazminat davası acabilirmiyim. zira boşanmaya sebep olan taraf olarak niteleyebilirmiyim.
Talep Kısmında aynen bide soyle ifade edilmiş haklı boşanma davamızın kabulune ve dava masraflarının ve vekalet ücretinin davalıdan tahmiline karar kılınmasına ....
Oh ne ala memleket hem bosanma isteyen taraf ol hem haksız ol yetmezmiş gibi bide dava ücretlerini filanda bana at walla iyi bi sektör haline gelir bu sekilde kızı okuttur baskasına masraflar yuklet ne de olsa halis niyetli birisi sonra mezuniyete gelince bosattır bari bide nafaka isteselerdi de tam olsaydı.. Arkadaslar bazen sinir krizleri gecirecem geliyo...
Bu ne agır imtihandır basımdaki. Mevla sabrımızı ve sukrumuzu deniyor sanırım..