tedbir nafakası karar kesinlesinceye kadar tarafın gecimini saglayacak miktarın ödenmesi kararı verebilir ama karar kesinlesince kendiliginden ortadan.
Printable View
tedbir nafakası karar kesinlesinceye kadar tarafın gecimini saglayacak miktarın ödenmesi kararı verebilir ama karar kesinlesince kendiliginden ortadan.
Tespitlerinizde %100 haklısınız! Düşüncelerimi aynen ifade etmişsiniz. Bu konuda benim de uzun uzun yazdığım bazı iletilerim var, fırsatınız olup da incelerseniz sevinirim. Kanunlar kadını adeta dokunulmaz yaparken, erkeği de resmen köle yapıyor. Kadının annelik vasfı varsa erkeğin de babalık vasfı var. Üstelik her kadın "anne" midir? Hayır! Bende soruyorum o zaman nerede kaldı eşitlik?
Saygılarımla...
sahsen ben bu tıp konuları her duydugumda benım yasadıklarımın ne kadar cok ve dayanılmaz oldugunu anlıyorum.nedenıne gelırsek tedbır nafakası baglanmasına ve cocugumun benımle yasamasına ragmen esım bes kurus odemedı
ve ben bu konuda ne yapabılırım benı bu konuda aydınlatırsanız cok sevınırım sımdıden tesekkur ederım
icra takibi.
allah askına cıkmazdayım bırılerı bana yardımdı olabılırmı?
ıcra takıbı baslattım fakat mal beyanında bulunmus odeyecegım demıs fakat taahhut ettıgınden bu yana 10 ay gectı hala herhangı bır odeme yapmadı bana bu konuda yanı bundan sonra neler yapabılecegım konusunda benı yonlendırıp yardımcı olursanız cok memnun olurum.sımdıden tekrar tesekkur ederım :(
Hukuki.NET forumları > Aile Hukuku - Miras Hukuku - Kişiler Hukuku > Aile Hukuku
Boşanma davasının reddi halinde tedbir nafakası
Sayın erco001, Hoşgeldiniz!
Son Ziyaretiniz: 17-11-2008 Saat 15:34:22
KM Kutusu: 0 Okunmamış, Toplam 0.
Hukuki NET Kontrol Paneli SSS Üye Listesi Takvim Aktif Konular Arama Kısa Yollar Çıkış
Aile Hukuku Nişanlanma, Evlenme, Ayrılık ve Boşanma, Evliliğin Butlanı, İddet, Velayet, Vesayet, Nafaka ve Tazminat, Mal Rejimleri, Evlat Edinme, Soybağı, Aile Konutu Şerhi, Ailenin Korunması Hakkında Kanun, Çocuk Mallarının Korunması Hakkında Kanun, Babalık Davası, Tanıma
Forum Arama
Konuları Göster İletileri Göster
Gelişmiş Arama
Hukuki Terim Ara
Gelişmiş Arama
Kısa Yollar
Bugünkü İletiler
Tüm Forumları Okunmuş Say
Arkadaş Listesi
Kontrol Paneli
İmza Düzenle
Profili Düzenle
Ayarları Düzenle
Diğerleri
Kısa Mesajlar
Abone Olduğunuz Konular
Üye Profili
Yan Pencereyi Kapat
Sayfaya git
İlgili Hukuk Terimleri: boşanma, davasının, halinde, nafakası, reddi, tedbir
1 / 3 Sayfa 1 2 3 >
Seçenekler Bu Konuda Ara Not Ver Modları Göster
#1 11-09-2007, 22:14:57
hayret
3/B Kayıt Tarihi: May 2007
İletiler: 18
--------------------------------------------------------------------------------
merhaba bosanma davamda sona yaklasıldı sahıtler dınlendı ve karsı taraf yanı esım bana karsı yapdıgı suclamaları ıspatlayamadı esım calısmıyor ve suan tedbır oduyorum davayı esım acdı eger dava red olursa tedbır nafakası dvm edermı ben dava bıtımınde dava acsam kazanma sansım ne
hayret
Profiline Bak
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#2 11-09-2007, 22:22:27
Av.Ergün Vardar
Hukukçu Üye Kayıt Tarihi: Jan 2007
İletiler: 278
Re: tedbır dvm edermı
--------------------------------------------------------------------------------
Karar kesinleşene kadar tedbir nafakasının devamına,karar kesinleştikten sonra tedbir nafakasın yoksulluk nafakasına dönüştürülmesine şeklinde hüküm kurulabilir.
Kısa Mesaj Gönder
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#3 11-09-2007, 22:28:42
hayret
Re: tedbır dvm edermı
Alıntı:
Av.Ergün Vardar rumuzlu üyeden alıntı
Karar kesinleşene kadar tedbir nafakasının devamına,karar kesinleştikten sonra tedbir nafakasın yoksulluk nafakasına dönüştürülmesine şeklinde hüküm kurulabilir.
3 yıllık bekleme suresındede odermıyım kusursuz oldugum halde
hayret
Profiline Bak
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#4 12-09-2007, 09:51:38
şeytanınavukatı
3/B Kayıt Tarihi: Aug 2007
İletiler: 197
Re: Boşanma davasının reddi halinde tedbir nafakası
Tedbir nafakası almak için talep eden eşin ayrı yaşamaya hakkı olması gerekir. Açılmış bir boşanma davası ayrı yaşama hakkı verir. Dava kesinleşene kadar tedbir nafakası ödenir.
Boşanmanın reddi halinde dava temyize giderse, yargıtaydan dönene kadar tedbir nafakası ödemeye devam edersiniz. Yargıtaydan da red kararı onanırsa tedbir nafakası kesilir.
Daha sonraki 3 yıllık bekleme süresi içinde tedbir nafakası ödemezsiniz. Ancak bu süre içinde siz yeni boşanma davası açacak olursanız, karşı tarafın talebi halinde, yeniden o zamanki ekonomik durumunuza göre tedbir nafakası kararı çıkabilir. Çünkü yine ayrı yaşama hakkı veren bir boşanma davası söz konusudur.
3 yıllık süre içinde karşı tarafla anlaşmalı boşanma konusunda anlaşırsanız, boşanma protokolüne tedbir veya yoksulluk nafakası ödenmeyeceği şartını koyabilirsiniz.
şeytanınavukatı
Profiline Bak
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#5 13-09-2007, 23:43:48
hayret
Alıntı:
şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı
Tedbir nafakası almak için talep eden eşin ayrı yaşamaya hakkı olması gerekir. Açılmış bir boşanma davası ayrı yaşama hakkı verir. Dava kesinleşene kadar tedbir nafakası ödenir.
Boşanmanın reddi halinde dava temyize giderse, yargıtaydan dönene kadar tedbir nafakası ödemeye devam edersiniz. Yargıtaydan da red kararı onanırsa tedbir nafakası kesilir.
Daha sonraki 3 yıllık bekleme süresi içinde tedbir nafakası ödemezsiniz. Ancak bu süre içinde siz yeni boşanma davası açacak olursanız, karşı tarafın talebi halinde, yeniden o zamanki ekonomik durumunuza göre tedbir nafakası kararı çıkabilir. Çünkü yine ayrı yaşama hakkı veren bir boşanma davası söz konusudur.
3 yıllık süre içinde karşı tarafla anlaşmalı boşanma konusunda anlaşırsanız, boşanma protokolüne tedbir veya yoksulluk nafakası ödenmeyeceği şartını koyabilirsiniz.
tsk ederım guzel bır acıklama olmus ama duyumlarım hakımın takdırınde seklındeydı odersın denıyordu odememek gusel
hayret
Profiline Bak
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#6 14-09-2007, 11:47:51
BLACKICE
Yeni Üye Kayıt Tarihi: Sep 2007
İletiler: 14
Peki dava acan taraf davadan vazgecse bosanmak istemediğini beyan etse bu konumada sürec nasıl devam eder dava düşüp tedbir nafakası hukumleri kalkarmı.
BLACKICE
Profiline Bak
Kısa Mesaj Gönder
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#7 14-09-2007, 12:08:27
şeytanınavukatı
3/B Kayıt Tarihi: Aug 2007
İletiler: 197
Erkek boşanma davası açsaydı ve dava reddedilseydi, 3 yıllık bekleme süresi için kadın ayrıca nafaka talebinde bulunabilirdi.
Tedbir nafakasına hak kazanmak için ayrı yaşamaya hakkı olduğunun ispatı gerekir. Mesela kocası evi terk eden kadın, boşanma davası açmadan, tedbir nafakası davası açabilir.
şeytanınavukatı
Profiline Bak
Tüm İletilerini Bul
Arkadaş Listene Ekle
#8 14-09-2007, 15:31:43
leyton
Yeni Üye Kayıt Tarihi: Aug 2007
İletiler: 24
Alıntı:
şeytanınavukatı rumuzlu üyeden alıntı
Kadin evlendikten hemen sonra (altinlari ve paralari alip) "sebebsiz bosanma" davasi aciyor, dava 2 suruyor, ve adam tedbir nafakasi oduyor.
Davayi erkek kazaniyor, ve kadin "temyiz'ye" goturuyor ve 1 yil yargitay'dan donene kadar, adam tekrar tedbir nafakasi oduyor.
Davayi tekrar adam kazaniyor, dava 3 yil surdu, ve dunyanin parasini bosa harcadi..... ama burada bitmiyor.... "kadin eve donmuyor"
adam ne yapacak? zorunlu bosanma davasi acmak zorunda....
bu sefer adam dava aciyor, ve tekrar 1-2 yil tedbir nafakasi oduyor, sonunda kadin tekrar temyiz'e goturur, ve adam 1 yil daha tedbir nafakasi..... eder bosa harcanmis 5-6 yil tedbir nafakasi.....
bilmiyorum anlatta bildim mi?
sorularim....
1) peki erkegin bosanma hakklari nerede?
2) neden erkegin hic hakklari yok?
3) bircok kadin sirf nafaka almak icin dava aciyor.... neden gormez'likten geliyorsunuz?
4)neden sebebsiz dava acan kadina ceza yok?
5) sizler boyle bosanma kaununlari yaparsaniz.... kadinlar evlendik'den hemen sonra sebebsiz dava acmazlar mi sirf nafaka icin ve altinlarin uzerine oturmak icin?
su an tedbir nafakasi evlilikleri yikmak'tan baska bir yarari yok!!!
eger esitlik istiyorsak o zaman bu demek'tir....
erkek dava acarsa, kadina dava sonuna kadar nafaka odesin.... ama....
kadin dava acarsa, adama dava sonuna kadar ayni nafaka'yi odesin
çok haklısın kardeş aynen katılıyorum boşanmadam daha çok kadınlar değil erkekler mağdur kalıyor sana katılıyorum .. ve çoğu kadın yani midesiz insanlar bunu nafaka veya para kopara bilmek için imzadan sonra değişiyor...