Re: İhbar Öneline Uymama Şartları
Bunların tamamını İş Mahkemesi hakimliği değerlendirir ve bir karar verir, ancak sonucun ne olacağını hem de belgeleri görmeden sanal ortamda söylemek kehanetten farksızdır.
Bu konuları tutacağınız avukatınız ile değerlendirmenizde fayda var.
Başarılar, selamlar,
anlıyorum.peki çalışma bakanlığına şikayet et diyorlar bunun bir artısı olurmu
Çalışma Bakanlığı İş Teftiş Grup Başkanlığı'na (işyerinizin bağlı bulunduğu Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne yazılı olarak yapacaksınız) yapacağınız şikayet üzerine bir müfettiş görevlendirilir. Yoğunluğa bağlı olarak görevlendirme ve teftiş zaman alabilir.Müfettiş işyerinde belgeler ve şahitler üzerinden bir inceleme yaparak rapor oluşturur. Bu rapor lehinize ise İş Mahkemesi'nde açacağınız davada önemli bir delil teşkil eder.
Selamlar,
bu müfettiş benimle de görüşmezmi çünki onlar ne isterlerse onu gösterirler asıl mailler bendeve ben ankaradayım
Şikayet dilekçenizde normal olarak bir irtibat adres ve telefonu vereceğinizden sizinle de görüşecektir. Farklı bir şehirde iseniz muhtemelen sizi davet edecektir.
Sanırım konuya oldukça detaylı yanıt verildi, bir avukat tutun ve bu davayı onunla yürütün.
Selamlar,
son bir soru dah biliyorum vaktinizi alıyorum şirkrtte son dönemde çok fazla çıkartma oldu ama hepsini istifaya zorladılar bazılarına prim adı altında paralar verildi.genelde yüksek maaş alanları.bunu tesbit edebilirmi müfettiş
haklısınız özür dilerim iyi geceler çok teşekkür ederim