Av.Aykut Toklu rumuzlu üyeden alıntı
simdi konuya nasıl yaklasayım bilemedim asagı tukursen sakal yukarı tukursen bıyık
kız daha 18ini gecmemis yani resit degil...
size soyle anlatayım bu tur durumlar ülkemizde yaygın yani yasını doldurmamıs bir kız ile bir erkek kactıgı zaman sahıslar kızın 18 yasını doldurmasını bekleyip daha sonra ailesi ile gorusmektedir yani diyelim ki 17 yasında kızı bu arkadasınız kacırıp evlendikten sonra 18 yasına kadar bekleyecekler daha dogrusu saklanacaklar 18 yasını doldurup da resit oldugunda ben kendi rızam ile kactım diyecek ve ailesinin onayını aldı ya da almadı artık ailesinin yapacak birseyi kalmayacak!
fakat asla hukuk bunu onermiyor! yani karsılasılan benzer durumlar boyle fakat yine de arkadasınıza tavsiyem ailesi ile konusması aksi halde bir cok sorunla karsılasabilir
Yeni TCK ve yerlesik Yargıtay kararlarına gore eger kız 15 yasından buyuk ancak 18 yasından kucuk ise fakat rızası ile kacmıs ise bu durumda kacıran kisiye ceza verilmeyecegi yonundedir
ancak yine de ailelerin arasında yada sizin ailelerinizle aranızda cıkacak olan tatsızlıklar olaylardan dolayı ben ilk once aileler ile konusulmasını oneririm...