Re: 1 Sene dolmadan hakkım olan izin.
Alıntı:
ekircali rumuzlu üyeden alıntı
Hakedilen izin süresi 14 gün ise,kesintisiz kullanılıyor ise;iznin başlangıç tarihi ilk gün olmak üzere aradaki hafta tatili,ulusal bayram ve resmi tatil günleri atlanarak 14gün sayılır.15.gün işbaşı tarihidir diye biliyorum.İzin süreniz 20 gün ise ve 1ağustosta izin başlangıcı ise;aradaki pazarlar(hafta tatilinin pazar olduğunu varsaydığımızdan) çıkarıldığında işbaşı tarihi 24.08 olacaktır.
yani bir isci haftanın altı gunu calısıyor ise bu durumda 14 gun izin aldıgında 14 is gunu izinli sayılacak bu durumda izin otomatik olarak 16 gune cıkacak yani izin suresi icinde ne kadar calısılmayan gun var ise bu durumda o calısılmayan gunler iznin sonuna eklenecek
2 haftalık izinde +2
3 haftalık izinde +3
4 haftalık izinde +4 gün eklenecek bu iscinin iznine
dogru mudur???
Cumartesi günleri iş gününden sayıldığı için, hafta tatili olan pazar günleri senelik iznin içinden çıkartılmalıdır. Şayet işyerinde hafta tatili olarak pazar değil de bir başka gün kullanılıyorsa, yine bir günü senelik izin dışında tutmak gerekir. Yani 14 günlük senelik izne bu 14 günün içindeki hafta tatilini ilave etmeniz gerekir. Selam.
Alıntı:
Av.Abbas Bilgili rumuzlu üyeden alıntı
Cumartesi günleri iş gününden sayıldığı için, hafta tatili olan pazar günleri senelik iznin içinden çıkartılmalıdır. Şayet işyerinde hafta tatili olarak pazar değil de bir başka gün kullanılıyorsa, yine bir günü senelik izin dışında tutmak gerekir. Yani 14 günlük senelik izne bu 14 günün içindeki hafta tatilini ilave etmeniz gerekir. Selam.
yani hesap benim yukarıda soyledigim gibi olacak iki hafta icerisinde iki pazar var ise calısılmayan bu durumda 14+2 olacak yıllık izin
Anladığım kadar ile ufak bir görüş ayrılığı da olsa Cumartesi günleri de çalışılan bir işyerinde izinlerin 14 + 2 durumunda olması gerekiyor.
Peki cumartesi günleri çalışmayan bir işyerinde bu rakam 14 + 4 müdür? Cumartesi günü şirketimin aslında kapalı olduğunu nasıl ispatlayacağım? Adamlar diyor ki biz aslında çalışıyoruz resmi olarak... Ben işe girerken de cumartesi günleri çalışmadığımız söylenmişti bize... Ama bir sözleşme yok ortada...
Sn. 3senelikisci,
Cumartesi çalışılıp çalışılmamasının bir önemi yoktur. Kanuna göre hafta tatili 6 gün çalışmayı takip eden 24 saattir ve 2429 sayılı Kanun'a göre Pazar günüdür.
Anlatılanlara ek ve size kolaylık olması açısından; yıllık izin ile ilgili olarak da Kanun'da her ne kadar işgünü denmemişse de yıllık izin süresinden sayılmayacak günler çıkınca işgünlerinin anlaşılması gerekir. İzin süreniz 14 günse bu süre içerisine giren genel tatil, ulusal bayram ve Pazar günlerini dikkate almadan Cumartesi günlerini de sayarak 14 gün sayarsınız, 15. işgünü sizin yıllık izinden dönüp işbaşı yapacağınız gündür.
Selamlar,
Sayın Avukatlarım kısaca bir durumu izah edip hızlı bir şekilde yanıtınızı almak istiyorum
bir kamu kuruluşunda özel şirket elemanı olarak büro içinde çalışıyoruz mevcut özel şirket bize ssk dan 2 ayda bir girdi çıktı yaptırıyor yetkililerde bize bir seneyi doldurmadığımız için yıllık izin hakkımızın olmadığını söylüyorlar aynı şirket 3 yıldır aynı ihaleyi almakta fakat bu sene isim değişikliğine gitmiştir. konuyla ilgili yardımcı olursanız sevinirim
Senelik izne hak kazanma açısından, gerek girdi çıktı işlemlerinin ve gerek şirket ismideğişmesinin bir önemi yoktur. Fiilen bir yılı doldurduğunuzda senelik izne hak kazanırsınız. İşveren bu izni kullandırmıyorsa, iş akdinin bitiminde son ücretiniz üzerinden ücret olarak alma imkanınız var.Çalıştığınız sürece zaman aşımına uğramaz. Selam.
Abbas bey verdiğiniz bilgi için teşekkürler
Cevap: Re: 1 Sene dolmadan hakkım olan izin.
Merhaba. Benim de 657 kadrolu Tabip olarak benzer bir durumum var. 1 yılım dolmadığı için, 1 yıl dolduktan sonraki tarihe istediğim iznim onaylanmadı. (dolmasına 10 gün vardı o tarihte). TTB avukatına danıştım 1 yılın dolması varsayımdır (kaza kader ölüm istifa vs. olabilir) idare varsayımla karar veremez dedi. Sizlerin farklı bir önerisi olur mu acaba? İzin yönergesinde konuyla ilgili bir şey bulamadım. 1 yıldan sonra hak kazanılır diye kestirip atmış. Planlama ile ilgili bişey belirtmemiş.
Cevap: Re: 1 Sene dolmadan hakkım olan izin.
resmi tatil günleri izinden sayılmaz. dolayısıyla pazar günleri izinden sayılmaz. atlayarak sayım yapılır. selamlar