Re: Karşılıksız çek davaları

Alıntı:

hakime korutan rumuzlu üyeden alıntı

Sayın Av Permant,eğer hiç sorgulanmadan ve herhangi bir ifade tutanağı imzalamadan 7201 sy.35.mad uyarınca tebligat yapılıp ve de gıyabınızda yargılanıp hüküm giymiş iseniz,kanunen bazı haklarınız olabilir.(AİHM'de hak arıyabilirsiniz).Ayrıca 5271 sy'nın 247.mad.Ek 3.fıkrasınıda incelemenizi tavsiye ederim.

peki tebligat ne kapıya asıldı nede en ufak bilgi var olsa duyarım bir kac dava tebligatı alınmasada haberi geldi 1taneside posta kutusuna bırakılmıştı :o  bu durumda tebli memuru suclu degilmi usule uygun yapmış olabilirmi yani  kapıya yazı asmadan direk muhtara vermesi mümkünmü daha önce başka tebligatları almış olmam o tebliigatı da almış olma anlamıınamı gelir

Konunun başını okumamış olmakla birlikte;
Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir veya memurlarına imza mukabilinde teslim eder ve tesellüm edenin adresini ihtiva eden ihbarnameyi gösterilen adresteki binanın kapısına yapıştırmakla beraber, adreste bulunmama halinde tebliğ olunacak şahsa keyfiyetin haber verilmesini de mümkün oldukça en yakın komşularından birine, varsa yönetici veya kapıcıya da bildirilir. İhbarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarih, tebliğ tarihi sayılır.
Bu hükme aykırı tebligat usülsüz tebligat sayılır.

Sayın arkadaşlar,şu CBS_GN_100 belgesi adliyelerin hangi biriminden alınıyor.Vatandaş kendisi ya da bir yakını vasıtası ile alabilirmi?TEşekkürler.

merabalar 
bende bir sorundan öötürü verdiğim çekleri karşılayamadım şuanda sadece icra işlemleri başladı mahkemede herhengi bir şey yok
toplam borç 220 000
ödemem içinde bana 2 - 3 sene gibi bir zaman lazm.
şimdi bana dava açılırsa ne kadar süreceği konusunda bir bilgi verebilirmisiniz
sonra eğer mahkeme sürecinde ödemeye kalkarsam nasıl bir faiz öderim 
son olarakta oldu da ödeyemedim
hapis cezası kesinleşirse 5 yıl yatarmıyım(günlük 100 ytl olduğunu biliyorum yani normal olarak 5 seneyi de geçer)
ilginize şimdiden teşekkürler

mrb arkadaşlar b3nımde 1 sorunum var sahıbı oldugum sırketın 4 adet cekını toplamda 86.000 ytl vadelerı gecti.fakat daha önceden bunlara 711 made uygulattım sebebım ıse bayılını aldıgımız 1 fırmanın bolge bayılını almısdık fakat fabrıkaylan benım aramda 1 sozlesme yok dısardan ortak oldugum kanunen 1 ortaklıgım yok bu sırketlen dısardan ortaklık bu sırkete verdım o da cıro yapıp fabrıkaya verdı ve mallaarımızın tamamı gelmedı battım dendı alan fabrıka.yanı b3nım cekım otomatıkman hatır gıbı oluyor sanırım. cekımı cırolayan sırket e kesılen fatura 38.000 ytl cıvarında daha onceden 8.400 ytl lık 1 cek odendı . ellerınde olan cek fabrıkanın 4 cek 86.000 ytl ben su durumda ne yapmalıyım.ve cıro yapan sırketın ımza yetkısı olmayan 1 kısı ortagı yardım edermısınız=?

yolda giderken bir gün sizi polis durdurur be gbt ye sokarsa :) aranmanız olup olmadığınız anlarsınız...

Yasa yakında degışıyor kardes suan tasarı halınde sanırım ıkı-üç aya çıkar. Ben de bu durumdan muzdarıbım ve yurtdısındayım. Sen en ıyısı 2-3 ay daha sık dısını yasa degısınce otomatık olarak zaten dusecek hapıs cezan. Sakın ola yakalanma yada adlıye ye falan gıtme. Ne ne lazım. Bakalım ondan sonra ne yapabılecek anlayıssız alacaklıların ve vekıllerı.
	Alıntı:

mkocagul rumuzlu üyeden alıntı

Bu site ve benzeri siteler herkesin okumasına açık değilmi? Bu siteleri devletin görevlileri okumuyormu sizce? Emniyet müdürlüklerinde bu işler için ayrı birimler oluşturuldu. Ayrıca "adliyeden bir sabıka kaydı al oradan bir sorun varmı yokmu görürsün" önerisini siz ilk defa ve sadece burada mı duydunuz? Ben bu siteden çok öncede böyle bir işlem yapıldığını duymuştum ve biliyordum. Otelde kaldığınızda aranıyorsanız kayıt nedeni ile gece yarısı alınabileceksiniz, uçağa binerken eğer yakalamanız varsa alanda alınabileceksiniz, ama adliyeye gidip sabıka kaydınız daha doğrusu  yakalamanız varsa sorunsuz belgeyi alıp geleceksiniz. Artık öyle olmuyor onuda sisteme aktarmışlar dedim. Bir işçimiz bunu yaşadı. Doğrudan infaz savcılığına götürmüşler ve burada yapılan yazışma sonrası ilgili davanın düştüğü bildirilmiş mesela.Her yerde başladımı başlamadımı ben bilmiyorum ama İzmir adliyesinde yapılıyor mesela. Dilekçeyi bırakıp sonra gelip sabıka kaydı sonucunu alıyorsunuz.
Saygılarımla.

şehirler arası otubus biletine bile isim soyisim yazdırdığınızda otogardan alınmanız mümkün artık

Bazı avukat arkadaşların çekteki hapis cezasının kaldırılmasına karşı çıktığını biliyorum.Ama lütfen olaya birde şu yönü ile bakmalarını rica ediyorum;
Bizler yani benim durumumda olanlar, namusu ile iş yapmaya çalışan,vergisini ödeyen,çalmayan,dolanrıcılık amacıyla o çekleri kesmeyen insanlarız.Belkide sırf bu nedenlerden dolayı bu duruma düştük.Hakkımızda çek kesmek yoluyla dolandırıcılık davaları yok.Sahte kimliklerle şirket kurup çekleri kesmedik!
Ben bir mühendis olarak avukat arkadaşlarımız gibi bir hukuk bilgisine sahip olmam mümkün değil.Ama aklıma takılan bazı sorular var.
Mahkemeler bizi önce para cezasını çarptırıyor.Zaten paramız olsa çeki öderiz.Sonra hapis cezası.Bir insan hapisteyken nasıl çalışır ve bu parayı ödeyebilir.veya çıktığında sabıkalı olacağından nerede bir iş bulup para kazanıp ödeyebilir.Özürdilerim kanuni bir dille anlatamadım ama bu mantığı bir türlü anlayamıyorum

1* 3167 sayılı çek kanunu 31.12.2007 de son bulmuş ve 31.12.2008 tarihine kadar uzatılmıştır.Yani 31.12.2008 tarihinden sonra yürürlüğünü yitirmiştir.Bunu biz söylemiyoruz yasalar söylüyor. 5237 sayılı TCK nın 1. kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümler 31.12.2008 kadar uygulanabilinecektir. yani 01.01.2009 tarihinden sonra uygulanamaz.
2* Yasa koyucu 5728 sayılı yasa ile özel yasalarda yaparak yürürlüğe koymasına rağmen bu yasada düzenleme yapmamıştır. bu zannedilmesin unutulmuştur.Sadece hükümetin bilerek uzatmadığı bankalar ve sermaye sahipleri ile karşı karşıya gelmemek için yargıtayın üzerine attığı bir husustur.Kısaca kaldırılan yasa uygulanamaz eğer o ülkede hukuk kuralları geçerli ise aksi halde hukuktan sözedilemez.Uygulanırsa hak arama nerede yapılır siz karar verin.
Hukukçular gerçekten fikri irede ve hür düşüncelerine sahipse şunu çok iyi bilirler knunlarda"yazılı cezalardan başka bir ceza uygulanamaz hüküm olunamaz.
3* Hükümet tarafından çıkarılan ve yasalaşan çeklerin vadeli hale getirilmesi ile çek nakit hükmünü yitirirek senet ve poliçe vasfı kazandırılmıştır.Bununla birlikte çekte hapis kararının otomatik olarak vasfını yitirdiği ortadadır.Bu bile başlı başına içerde yatan insanların özgürlüğüne kavuşmasını sağlar. tabiki hukuk kuralları işletilirse.
4* 16.03.2009 da yargıtay 7, ceza dairesinin açıkladığı Marka kanununda bizim çek kanunu ile aynı içeriğe sahip olmasına rağmen neden bizim kanunun bekletildiği anlaşılamamaktadır. Demekki sahtecilik yapmak dürüst ticaret yapıpda borcunu ödeyemeyen esnafa yeğlenmektedir.Bu şekilde bakmamızı sağlayacaktır .
Yukarıda örnek karararından anlayacağınız gibi arkadaş, ben elimi taşın altına koyamam bana dokunmayan yılan bin yaşasın konusu gerçekleşmektedir.Bunu yapanlar bağımsız türk mahkemeleri ve bağımsız yargıçlardır.
Aslında bu konuya baktığımız zaman bu kararları çok görmemek lazım.Çünkü hukukun uygulamadığı imparatorluk yaratıldığı bu ülkede ekonomik kriz altında ezilen halkına ekmek bulamıyorsanız araba alın ben ötv sini düşürdüm diyen bir zihniyetin gerçekten hakkına hukukuna mı yoksa sermaye sahiplerine mi gururla anlattıkları neredeyse tek türk bankasının Atatürk 'ün kurduğu iş bankasının kaldığı bu ülkede , (haricinde bankası kalmayan) sanki bizim bankalarımızmış gibi bankaların lafından çıkmayan(yabancı sermaye)bir lale devrinden bahsediyoruz.Bizler üzülerek ülkenin nerelere gittiğini ve malesef çoktan sağlam temelleri atılarak kutuplaştığını gördükten sonra cezaevinden çıksak ne olurçıkmasak ne.Çünkü hayatta kaybedilmemesi gereken en önemli olgu olan ümidimizi yitirdik, güvenimizi kaybettik.Çünkü zor durumdaki esnafı hapse atan üstüne üstlük kendi yönettikleri ülkede kendilerinin uçan kuşa borçlu olduğu bir yönetim . Yine halkın yüzde 80 ninin boğazına kadar borca battığı bir ülkede borçluya bağırıp çağıranm bir yönetim anlayışından ne bekliyoruz ki
ne yapacaklardı bizi asmadıklarına şükredelim.
En son olarakta 20 ayır cezaevindeyim bunun 15 ayı kapalı cezaevinde geçti.Ben yaşananları kısaca özetlemekte istiyorum.Koğuşlar il cezaevlerinde 40 50 kişi değil yalan. koğuşlarda 100 120 kişi var.İş adamlarını içeri aldığınızda o ortamın kültür seviyesini yükselttiğinizimi düşünüyorsunuz. Arkadaş ben devletime vergimi öderken ssk primlerimi öderken bana plaketler yollayan siz. Doktoramı imzalayan siz. Peki soruyorum sayın yetkililer benim çocuklarım babasıyla nasıl gurur duyacaklar cezaevinde onların psikolojisini ben mi düzelteceğim. Benden aldıklarınızı nasıl geri ödeyeceksiniz.Buralarda hep iş adamları yada üneversite mezunları yok hırsızı, katili,gaspçısı,tecavüzcüsü, hepsi burada.Buradan çıktıktan sonra benim bu psikolojimi hanginiz düzelteceksiniz.
AMA YİNEDE BİZİ ASMASIKLARINA DUA EDELİM VE BİZE ÖĞRETİLEN ŞÜKRETMEYE DEVAM EDELİM
HAMDOLSUN!!
Kaynak:Cezaevinden çek suçlusu