Re: Anlaşmalı Boşanma,4 Aylık Evlilikte!
Sayın Bilinmeyen X 'in durumunda
EVLİLİĞİN BUTLANI da gündeme gelebileceğinden açılacak bir boşanma davası, ortada geçerli bir evliliğin bulunmaması nedeniyle reddedilebilir.
Bu durumda butlan nedeniyle evlilik akdinin geçersizliğinin tespiti için yeniden dava açmak zorunda kalınabilir.
MESLEKTAŞLARIM anlatmak istediğim problemi gayet iyi anlamışlardır. Meslek dışı arkadaşlara bu durumu izah etmek güç.
Bu ikilemi ve çelişkiyi yaşamamak için konuyu muhakkak bir avukat vasıtasıyla takip etmeye çalışın,
Saygılarımla
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Avukat hakimle görüşecek ve sırf avukat olduğu için Sn. hakim de "tamam avukatımı kıralım şimdi" diyecek......ve üç gün içerisinde boşanacaksınız!
Lütfen bu rivayetlere inanmayın.
Vatandaş olarak başvurunuz ile, avukatınız aracılığı ile başvurunuz arasında usul açısından herhangi bir fark yoktur. Ve bu ülkede herşeye rağmen ayakta tertemiz kalmayı başarmış kurumların içerisinde ilk sırada "yargı" bulunmaktadır.
Haklıymışsınız.Aynende öyle oldu..Öncelikle protokole imza attık,ama dava saatinde orda olmamıza ragmen içeriye alınamadık.Avukatımız girdi ve başka bir güne aldı davayı...
2.Davayada eşim gelmedi! oGelmeyince mazeret sunuldu! Tekrar gün alındı..
Ve buğünde 3.Davamız vardı eşim gelmedi..Protokolü imzalamasına ragmen gelmedi..
Şimdi avukatım artık çekişmeliye döndü dedi..3Şahit adı yazdırdım başkada delilim yok zaten.
17aralıkta tekrar Davamız var..İşallah biter..
17 Aralıkta karşı taraf gelmedi.Ama Hakim 5dk içinde boşanmaya karar verdi..
15günlük süreçte doldu...
Şimdi ben Kızlık soyadımı almak ve Babamın üstündne tekrar SSK olmak için ne yapmalıyım acaba...
Teşekkürler.....
Alıntı:
DENİZ06 rumuzlu üyeden alıntı
17 Aralıkta karşı taraf gelmedi.Ama Hakim 5dk içinde boşanmaya karar verdi..
15günlük süreçte doldu...
Şimdi ben Kızlık soyadımı almak ve Babamın üstündne tekrar SSK olmak için ne yapmalıyım acaba...
Teşekkürler.....
15 günlük süreç gerekçeli kararın yazılması, sizin gerekli harcı yatırıp karşı tarafa tebligatın ulaşmasıyla başlar.
Son celse 17 aralıkta yapıldıysa büyük ihtimalle henüz gerekçeli karar bile yazılmamıştır, siz tebligata çıkarmamışsınızdır, tebligata çıkarsanız bile karşı tarafa ulaşmamıştır.
Kararın kesinleşmesinden sonra nüfus müdürlüğüne gönderilecek. Nüfus kaydı değiştikten sonra yeni nüfus cüzdanı alıp vukuatlı nüfus örneği ve diğer belgelerle SSK'ya başvurabilirsiniz.
Tekrardan herkese merhaba öncelikle herkese teşekkür ediyorum...
Nihayet boşandım 17 aralık 2007de:)
Ama karar 2 şubat 2008de nüfusa geçmiş herşey yolunda aslında...bu iddet müddetinin kaldırılması için mahkemeye dava açmam gerekli imiş..
peki ben kendim gidip dava açabilirmiyim yoksa bir avukat aracığılı ile olmasımı gerekir?
Peki son yasal düzenlemelere göre hala kadın 300gün beklemek zorundamı yeniden evlenmek için?
Birde eger beklemem gerekli ise bu 300gün..boşandığım tarih olan 17 kasım 2008mi baz alınır
Yoksa nüfusa geçen 2 şubat 2008?mi
Teşekkürler.........
Alıntı:
DENİZ06 rumuzlu üyeden alıntı
[SIZE="3]
1. peki ben kendim gidip dava açabilirmiyim yoksa bir avukat aracığılı ile olmasımı gerekir?
2. Peki son yasal düzenlemelere göre hala kadın 300gün beklemek zorundamı yeniden evlenmek için?
3. Birde eger beklemem gerekli ise bu 300gün..boşandığım tarih olan 17 kasım 2008mi baz alınır Yoksa nüfusa geçen 2 şubat 2008?mi
[/SIZE]
1. Avukatınızın sizin adına yapacağı işlemlerin hepsini siz kendiniz de yapabilirsiniz.
2. Son yasal düzenlemelere göre hala kadınların hamilelikleri 9 ay 10 gün sürdüğü için, evet.
3. Boşanma kararının kesinleştiği tarihte 300 gün başlar. Mahkeme kaleminden hangi tarihte kesinleştiğini öğrenebilirsiniz. (17 kasım, son celse tarihi veya gerekçeli kararın yazıldığı tarih olabilir. Bu değil, boşanmanın kesinleştiği tarih.)
Sayın Deniz06
İddet süresinin kaldırılması için
yasada belirtilen süreyi beklememek için dava açıyorsunuz. Yapılan işlem, sizi en yakın sağlık kuruluşuna sevk ederler, hamile olmadığınız tıbben tespit edilir ve buna göre mahkeme sürenin beklenmeksizin kaldırılmasına karar verir.
Bunu avukat ile mi şahsen mi yaparsınız bu size kalmış,
Hiç bir zaman Avukat ile dava açma gibi bir zorunluluk zaten yok.
Çok basit ve pratik bir dava,
Sorun yaşayacağınızı sanmıyorum...
Saygılarımla..