Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama benim asıl sorum şu üniversitede stajla beraber 5 sene mi okunuyo yoksa stajıda üniversite ile birlikte 4 sene de bitiriyomuyuz
Printable View
Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için ama benim asıl sorum şu üniversitede stajla beraber 5 sene mi okunuyo yoksa stajıda üniversite ile birlikte 4 sene de bitiriyomuyuz
Hukuk eğitimi ve avukatlık stajı farklı süreçler.
Hukuk eğitimi tamamlandığında,avukatlık yapmak isteyenler için 1 yıl süreli bir eğitim dönemi var.
Staj görürken nasıl bir eğitim vardir?
Avukatlık Kanununda ve Staj Yönetmeliğinde "Avukat Stajyerlerine Ücret Ödenmez" şeklinde bir hüküm yoktur. Ancak;
Avukatlık Kanununun 16. Maddesi 5. Maddeye, 5. Madde de 11. Maddeye atıfta bulunmaktadır.
"Avukatlık Kanunu 11. Madde: Aylık, ücret, gündelik veya kesenek gibi ödemeler karşılığında görülen hiçbir hizmet ve görev, sigorta prodüktörlüğü, tacirlik ve esnaflık veya meslekin onuru ile bağdaşması mümkün olmıyan her türlü iş avukatlıkla birleşemez."
Saygılar.
Benim sorduğum soru yalnış anlaşılmasın lütfen ben sadece kendi maddi durumumu göz önünde bulundurarak bu soruyu sormuştum ginede verdiğiniz bilgiler çok önemliydi teşekkür ederim
Avukatlık stajında para almıyorsunuz ama iyi yetişmiş, diksiyonu düzgün, meramını çok iyi anlatan, gündemi takip eden, kalemi güçlü bir avukat bugünkü koşullarda bile iyi paralar kazanır. İngilizceyi çok iyi öğrenmenizi, alan bilgisinde kendinizi yetiştirmenizi öneririm. İlgi alanınıza giriyor mu bilmiyorum ama ticaret hukuku'nda kendinizi yetiştirirseniz iyi para kazanırsınız.
Para kazanmak için avukat olunmaz. İyi bir avukat iseniz para sorununuz olmaz.:)
ilk etapta para kazanmaktansa hukuk fakültesini bitirebilecek sabrınız , isteğiniz olup olmadığını düşünmenizi öneriyorum.
sonuçta mesleğini seven birinin para kazanamıcağı bir alanda değilsiniz ..
bir çok arkadaşım hukuk fakültesinin ikinci , üçüncü sınıfında okulu ya bıraktı , ya da bölüm değiştirdi o yüzden seçiminizi iyi yapmanız , hedefinizi belirlerken iyi düşünmenizi öneririm.
Hukuk fakültesinde yoğun bir çalışma dönemi geçirildiğini söyleyebilir miyiz yani.Hukuk fakültesini kazanmak için öss'den kaç puan almamız lazım.
diğer bir çok fakülteden daha çok emek vermeniz ve çalışmanız gerektiği bir gerçek . Ama seviyorsanız size hiç bir şeyin zor geliceğini düşünmüyorum. Bütün üniversitelerin taban ve taban puanları her sene değişiyor bu nedenle tam bir puan vermem imkansız , üstelik yeni sistem hakkında da pek bir bilgim
de yok..
ösym 'nın sıtesınden var olan hukuk fakültelerinin taban/tavan puanlarını bulabilirsiniz sanırım ..