Rica ederim.
Printable View
Rica ederim.
Sayın Yetkili
Bir esnafa kredi çekebilmesi için 2. kefil oldum borcunu ödemediği için banka işlemi avukata teslim etti.Kefil oduğum şahıs avukat ile anlaşarak ekiim 2008 kadar icra işelemlerinin dudurulması için avukata çek verdi icra işlemleri durduruldu.Fakat banka tarafından kefil olduğum için benim maaşıma haciz geldi
bu konuda ne yapabilirim cevabını bekliyorum
Saygılarımla
Re: Kefil olmak
mahmeke dosyadaki kişilerin eksikliginden uzamakta.aynı zamanda borçta katlanmakta.birkaç ay önce bana icradan yazı geldi mal beyanında bulnmam için ben buna itiraz ettim.kanunlara aykırı oldugundan dolayı.itirazım kabul oldu ve icra durduruldu.bu durumda ben borcun tamamını ödesem aracı bana yediemin olarak teslim ederlermi?bunu nasıl yapabilirim?
devlet araca el koyabilirmi?
bu durumda ilgi bilgisini paylaşan herkese teş ed.
1---önemli olan kefilliğinizin türü
-----müşterek borçlumu? ;size direk gelebilirler
Müteselsil kefil iseniz kefil veya borçlumu : size direk gelebilirler
adi kefil iseniz ilk önce borç luya giderler ,,, birde
tüketici kanunun 10 maddesine bakınız
1--hemen vakit kaymetmeden noterden kefilliğin kaldırılmasıyla iigili ev sahibine yazı gönderilmesini iste ,,sözleşme sona erer olay da kapanır ..tekrar sözleşme yapmak zorunda kalırlar,,
Sayın Sorunlu
Bir taksitle mobilya alışverişinden söz ettiğinize göre, 4077 sayılı yasa 6/A maddesi hükümleri uygulanacaktır. Senetler dışında bir sözleşme imzalandımı?
Yoksa hiçbir sözleşme olmadan sadece senet mi imzaladınız?
merhaba hocam. kusura bakmayın sizi bu saatte online görünce rahatsız ediyorum ama kusuruma bakmayın. ben devlet memuruyum ve bir bankadadan kredi çekmiştim. sorunlardan dolayı ödeyemedim. yalnız bana hiçbir şekilde tebligat gönderilmeden eve haciz memrları gelip eşya tesbitinde bulundular. buna hakları varmı memur olduğum için yerim belli yurdum belli. icra müdürü bizzat söyledi. size tebligat gönderilmedi diye. sebebi ise güya ben kaçmış olabilirim diye başka bir yerden teminat mektubu alarak direkt bana haciz geldi. yani tebligat kanununa göre bu mümkün olmuyor. bana yardım edermisiniz. buna itiraz etsem nasıl bir sonuç alabilirim. çok teşekkür ederim. hakkınızı helal edin.
Eşim mütesesil kefil olarak babasına kefil olmuştu. fakat eşim vefat etti şimdi kefilliğinden dolayı bana veya mirasçılarının sorumluluğu olurmu.
Durumu burada bir avukata anlatmıştım ama avukat böyle birşey olmaz dedi. Beni amacım, diyelim borç 36 milyar mıydı, diğer 2 kefilden 12'şer milyar almak, bu amaçla onları mahkemeye vermek fakat avukat böyle bir şey yok, olmaz dedi. :( Ricam, hangi kanun maddesine dayanarak diğer kefillere karşı rücu hakkım vardır? Bunu öğrenmek istiyorum. Saygılarımla,
"Olmaz" denilen nedir ?
Kefalet sözleşmesinde,borcu ödeyen kefilin ödediği miktar oranında asıl borçluya yönelemeyeceği mi?