Re: memurken hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya sebeb teşkil eder mi?
selam bende hepatit b hastalığı yeni öğremdim ve çaliştiğim yer öğretmen evi lokali yani topluma hizmet vermekteyim çalışmama devam etmem gerikri yoksa çıkışmı almam gerek
Re: memurken hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya sebeb teşkil eder mi?
Alıntı:
klmakn rumuzlu üyeden alıntı
sevgili titan
hepatit B çok genel bir isim...Bundan sizin anladığınızla benim anladığım farklı...detayları çok....ciltler dolusu kitaplar var bu konuda...
Hepatit B taşıyıcılığı malulen emekli olmanıza neden değildir....
şayet siz karaciğer biyopsisi yaptırdı iseniz lütfen sonucu bana yazın yardımcı olayım size tıp doktoru olarak...(karaciğer biyopsisi son derece ciddi bir tıbbi işlemdir)
bu arada internette malulen emeklilik gerekçeleri:hastalıkları vb deyimlerle araştırma yapıp bilgi edinebilirsiniz..orda geçecek tıbbi terimleride bana sormaya çekinmeyin lütfen....
saygılarımla
selam bende hepatit b hastalığı yeni öğremdim ve çaliştiğim yer topolum hizmet yeri ne yapmam gerek
Re: Memurken hepatit B olmak memurluktan çıkarmaya sebep teşkil eder mi?
çaliştiğim yer öğretmen evi lokali ve işim ağır hastalığı atlatmam için dinlenmem gerek olduğunu söylüyor doktorlar yeni olduğum için ben işi burakma taraftarıyım burakırsam tazminat hakkım ölüyor tazminatımı alablmem için işten atmaları gerek atmıyorlar
Sayın titan2 hepetit b hakkında geniş bir araştırma yapın nasıl bir hastalıktır iyi öğrenin bulaşma yollarını iyi bilin birkaç yazınızı okudum anladığım kadarı ile bu konuda fazla bir bilginiz yok hepatit b tehlikeli bir hastalıktır ama takip edildiğinde herhangi bir sorun çıkmaz 6 ayda bir doktor kontrolü yeterlidir eyerki ast ve alt niz yüksek çıkarsa dna testi yaptırın oda yüksek çıkarsa doktorunuz karaciyer biyopsisi yapar duruma göre zefix yada interferon tedavisi uygulayacaktır bilginize ülkemizde çok fazla sayıda bu hastalığı taşıyan var çoğu kişi bunu bu hastalığı taşıdığından bile haberi yok en önemlisi bilinçlenmek insanlar arasında genel bir kanı var hepatit b öldürür hepatit b kesinlikle öldürmez kendinize dikkat ettiğiniz sürece sorun olmaz ben doktor değilim bunları sadece araştırdım okudum yazdım saygılar...
yukarda bahseddiğim gibi ben hepatit b taşıycı konumdayım dna testi yaptırdım çok düşük çıktı ve bu sonuçları çalıştığım iş yerine verdim beni hemen işten attılar ve tazminat ve işsizlik maaşı alamıyacağımı ibraz ettiler 12 yıl emek vermişim ben işyerine tek kalemde sildiler işe dönmek istemiyorum fakat tazminat ve işsizlik maaşı alabilirmiyim işten atılma sebebi ise 4857-25 maddeden attılar beni işten neyapmam gerek bu konuyla ilgilenen varsa bana yol göstersinler lütfen
25. madenin içinde yer alan bendlere göre alabilirim fakat hiç kimse 25.maddeyi incelemiyor ayrıntılı bilgi vermiyor 25. dendiği zaman olmaz deyip gönderiyorlar
yani diyorlarki sen hastasın başımıza bela olma gitderdini başka mercilere anlat
derdimi kime anlatacağimı bulamıyorum kime gitsem olmaz diyorlar
Re:hepatit b hastası hemen işten attılar ne tazminat nede işsizlik hiç birinden yarlanamıyorum
4857-25. maddeden dolayı işime son verildi
Re: işten atıldım hepatit b taşıycısı olduğum halde
neden hiç bir hakkım olmuyor bu nebiçim kanun çekip kendimizi mi vuralım devlet bunu diyor o olmaz bu olmaz seçenek kalmıyor ölmekten başka hastalık olarakta görmüyor emekli etmiyor ne olcak