Re: Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
Alıntı:
Av.Mehtap Yeter Engin rumuzlu üyeden alıntı
Marmara hukukta okuyacaksan biraz daha çetin olacaksın.Zor bir 4 sene seni bekliyor...ersliklerden daha çok kantininin kalabalık olduğu bir fakülte ...doktrinler...Marmara üniversitesi avukat ya da hakim savcı yetiştimez..akasemisyen hukukçu yetiştirir..ne diyeyim kolay gelsin
...medeni hukuk kürsüsüne dikkat....
iyi işte ne güzel.Demek marmara üniversitesi her sene yüzlerce akdemisyen adayını hukuk camiasına sunuyor.Akedemisyen açığı kesin kapanacak.Teşekkürler marmara üniversitesi :)
(bi de akedemisyen yetişmiyor derler:o)
Re: Hukuk fakültesine yeni başlayacak olan akadaşlara tavsiyelerinizi bekliyorum
ya evet ama ne yazıkki kontenjan sıkıntısı var mezunlar sadece ihtiyaç oranında alınıyor:((
Alıntı:
Av.Mehtap Yeter Engin rumuzlu üyeden alıntı
bol bol alman ve italyan doktrini okumak isteyen arkadaşlar gönül rahatlığı ile benim de mezun olduğum güzide yurdum üniversitesinden mezun olabilirler.Bu bir ayrıcalıktır ne de olsa..
Ben ayrıcalığın okuldan kaynaklandığına inanmıyorum.İnsanı meslek hayatında özel kılan sadece çabasıdır.
bir kere öle bi avukat olmalısn ki kişi gercekten suclu olsa dahi,onu suçsuzmuş gibi gösterebimen gerekir.bunun içinde cok iyi bir konusmacı olmalı sözlerinle seni dinleyenleri etkileyebilmelisin,bol bol vucud dilini kullanmalısın,ve kanunları avucunun içi gibi bilmelisin.türk hukuk sisteminde bir sürü acık var bunalrı iyi kullanmalısın.:))pratik zekalı olmalısın. ve en önemlisi büyük oynamalısın asla karsındakinin ne kadar güçlü olduguna bakma esas güç senin içinde.git ve onalrı yen.iyi şanslar yukardaki kendini avukat sananların ne dedigine bakma burda önemli olan senin basarma azmim..ok
Alıntı:
faramir rumuzlu üyeden alıntı
bir kere öle bi avukat olmalısn ki kişi gercekten suclu olsa dahi,onu suçsuzmuş gibi gösterebimen gerekir.bunun içinde cok iyi bir konusmacı olmalı sözlerinle seni dinleyenleri etkileyebilmelisin,bol bol vucud dilini kullanmalısın,ve kanunları avucunun içi gibi bilmelisin.türk hukuk sisteminde bir sürü acık var bunalrı iyi kullanmalısın.:))pratik zekalı olmalısın. ve en önemlisi büyük oynamalısın asla karsındakinin ne kadar güçlü olduguna bakma esas güç senin içinde.git ve onalrı yen.iyi şanslar
Sn. faramir, nasıl böyle bir kanaat edindiniz?
Hukuk, toplumun genel menfaatini veya fertlerin ve toplumun ortak iyiliğini sağlamak maksadıyla konulan ve kamu gücüyle desteklenen kaide, hak ve kanunların bütünüdür. Daha yaygın bir tanımıyla hukuk, adalete yönelmiş toplumsal yaşama düzenidir.
Savunma hakkı kutsaldır. Kişi, en adi suçu işlemiş olsa dahi kanun tarafından kişiye verilen haklar mevcuttur. Kişi suçlu olsa dahi, suçsuzmuş gibi gösterilmez, dayanağını kanundan alan hakları kullandırılır.
Anlatılması gereken çok şey var... Fakat burada bir kaç kelimeyle özetlemeye çalıştıklarımızı, umarım hukuk fakültesini kazanarak 4 yılda anlayabilirsiniz.
Zaten banada kendini bilmez insanlar ilk avukat olacam dediğimde cehennemliksin demişlerdi:eek:
Hukuki konularda Avukatlar birer CAN "Simidi"dirler...
Kutsal bir meslek!
Üniversite okuyanlar ii bilirler aslında üniversite okumanin o kdar da büyütülmicek bir konu oldugunu çünkü içlerine yerleşmiştir o mütevazilik....
DAÜ hukuk fakültesi mezunuyum. Hiç unutmam bu yaz yurda dönüşümü, arkdaslarimın elimdekı diplamayo gorunce o sozlerını ''yalanciydin zaten simdi diplama mi verdiler bunu için '' :o
Şimdi özlüyorum fakültemi arkdasşlarimi neredeyse hiç görmedigim hocalarımı :o pek derslerle alakam yoktu belkı ama zamanında bıtırmısıtım...
Tavsıyem sudur ki hukuk fakultesıne gırmeden once cevrene ıyıce bak, bır gun mezun oldugunda geri donup baktıgında goreceksın çok sey degısmıs ve belkı de en guzel yıllarındır artık gerıde bıraktıgın o. Derslerını ıhmal etme benım gıbı ozlersın anfinin o ter kokusunu :p, hocanın kulaklarında yankılanan sesını, gır ve dınle bıksanda, kahve davetllerıne aldanma o fallar hıkaye :D
Hukuk fakulterı dıngonun ahrıda degıldır bunu bır hocam solemıstı hatta 2 kez aynı seyı solemısıtı!!! Hoca arkasını dondu fırar etmenın tam vaktı deme ııı dusun kapı tutukluk yapmasın sakın...
birinci sınıfta kesinlikle iktisatı ekonomi dersi diye sallama. 3. sınıtayım ama hala alttan alıyorum.
derslere düzenli olarak girmeni tavsiye edyorum. sınavlara çalışırken çok yararlı olacaktır.
marmara üniversitesi'nde nasıl bilmiyorum ama ankara üniversitesi'nde medeni hukuk sınavı pratik sorular üzerinden yapılır. bu yüzden başarı çok düşüktür.(not olarak) sınavlara, bilgini kullanabileceğin pratik kitaplarıyla çalış.
ilk dönem öss yorgunluğuna kapılıp çok fazla yatiyim deme :) düzenli çalışmaya çalış.
Alıntı:
milo rumuzlu üyeden alıntı
vaayys beee. Bu fakülte şovenizmi beni çok güldürüyor.
Demek Marmara hukuk akademisyen, ankara hukuk hakim savcı,istanbul hukuk avukat yetiştirirmiş, ya izmir erzincan konya özeller ve diğerleri ne yetiştirir? karpuz mu???:o
Bu görüşün doğruluğunu zamanı gelince göreceksin.Ben öss'ye hazırlanıyorum ve Marmara Hukuk mezunu bir tanıdığım bana Marmara Hukuk'ta akademisyen yetiştirmeye yönelik olduğundan derslerin sınavların zorluğundan bahsetmişti.Diğer fakülteler de öyle ama Marmara Hukuk biraz daha farklı.Gerçekten de bu üç fakültenin böyle bir durumu var.Diğer üniversitler hakkında bilgim yok ancak şunu söyleyebilirim ki sonuçta köklü okulların tarzı biraz daha farklı olur.Yani hakim/savcı sınavlarına hazırlama ya da serbest avukatlığa hazırlama yahut akademisyenliğe hazırlama şeklinde..