-
Re: Kız kaçırma
Kacırılan benım bu olay benım başımdan gectı 26 yasındayım ilk once sıkayetcı oldum mahkeme yakın bı tarıhte ondan once aile baskısı ve karsı tarafın baskısı yuzunden evlenmemek sartıyla vazgectım ama hıc istemeden vazgectım tekrar avukat tutup ceza almasını saglaya bılırmıyım
-
Şikayetçi olmanız şart değil. Çünkü bu suç şikayete bağlı değil. Olay anlattığınız kadarıyla mahkemeye intikal etmiş, dolayısıyla şikayetçi olmasanız bile dava devam eder. Olay 2005 senesinden sonra olmuş ise yeni TCK uygulanacaktır. Yeni TCK'ya göre bu suçun cezası ağır.
-
Evet yeni oldu 1 haziran 2008 de su anda ayagım kırık ve yuruyemıyorum mahkeme olacak tarıhını bılıyorum ama sıkayetımı geri aldım ama yınede ceza almasını isterdım zorla guzellik olmaz ates dustugu yerı yakarmıs kacırılma cok kotu bısey ben yasadım peki kamu davası nekadar ceza alır benım sormak ıstedıgım benı kacıran tek kişi degıl iki kısı kaçıran tutuklu ama şufor yakalanmamıs sikayetımı geri aldım digeri yakalansa bıle ceza alırmı asıl sormak istedıgım bu okuyup cevap yazdıgınız için tesekkurler
-
Madde 109 - (1) Bir kimseyi hukuka aykırı olarak bir yere gitmek veya bir yerde kalmak hürriyetinden yoksun bırakan kişiye, bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilir.
(2) Kişi, fiili işlemek için veya işlediği sırada cebir, tehdit veya hile kullanırsa, iki yıldan yedi yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
(3) Bu suçun;
a) Silâhla,
b) Birden fazla kişi tarafından birlikte,
c) Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle,
d) Kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle,
e) Üstsoy, altsoy veya eşe karşı,
f) Çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı,
İşlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek ceza bir kat artırılır.
(4) Bu suçun mağdurun ekonomik bakımdan önemli bir kaybına neden olması hâlinde, ayrıca bin güne kadar adlî para cezasına hükmolunur.
(5) Suçun cinsel amaçla işlenmesi hâlinde, yukarıdaki fıkralara göre verilecek cezalar yarı oranında artırılır.
(6) Bu suçun işlenmesi amacıyla veya sırasında kasten yaralama suçunun neticesi sebebiyle ağırlaşmış hâllerinin gerçekleşmesi durumunda, ayrıca kasten yaralama suçuna ilişkin hükümler uygulanır.
ETKİN PİŞMANLIK
Madde 110 - (1) Yukarıdaki maddede tanımlanan suçu işleyen kişi, bu suç nedeniyle soruşturmaya başlanmadan önce mağdurun şahsına zararı dokunmaksızın, onu kendiliğinden güvenli bir yerde serbest bırakacak olursa cezanın üçte ikisine kadarı indirilir.
Yukarıdaki maddeye göre ceza verilir. Şikayetçi olup olmamanız çok fazla önemli değildir. Ancak olayı mahkemeye olduğu gibi anlatınız. Ayrıca kaçıran kişi hakkında bir de kasten yaralamadan da ceza verilecektir. Yakalanamayan diğer sanık da yakalanınca yargılanacaktır. Muhtemelen mahkeme onun hakkında da yakalama emri vermiştir.
-
Hey gidi heyyy.......Yörün be...
Yurdumun internet kullanan, düşünebilen, aklı eren insanlarının 2008 yılında sordugu sorulara mı yanarsıın, oturup bi güzel de cevap veren akdeniz ruhuna sahip duygusal, yardımsever insanların emeklerine mi yanarsın.... Elalem Mars'ta canlı izleri arar, biz kız kaçırırsam cart curt....
Elin amerikalısı almış teçhizatı eline, kutuplarda ayı arıyor bir de matah bişeymiş gibi bir sürü belgeselci düşmüş peşlerine, aylarca o soğukta... Bir de devletten dünya kadar yardım almazlar mı bu işler için... Konu şu; ayı kış uykusunda kan dolaşımı o kadar yavaşken, organlar nasıl olur da zarar görmeden kalır?
Yani güzel arkadaşım, yarın birgün organ nakli bekleyen oldugunda organ taaaa bilmem nereden gelirken ölmesin, hasarsız nakledilsin diye bu ayıoğlu ayının ürettiği ve elin gavurunun buldugu bu hormon dalak mı dersin böbrek mi, ona enjekte ediliyor ve bu hormon sayesinde hasar görmemiş organ adama enjekte edilince işler o biçim güzel oluyor, çaktın?
-
teşekkürler emin782000
cevap yazdıgınız icin
-
ALLAH'ın aşkına bana bi yardımcı olun yha
bi kız arkadaşım var 17 yaşında ben 23 yaşındayım ailesi onu resmen 16 yaşında biriyle zorla evlendirmiş,tabi kız sevmio o yüsden kötü davranmış hep adamda bi yere kadar dayanmış sonra dayak ve ailesine geri götürüp teslim etmiş arkasından boşanma davası açmış.
fakat kızın ailesi boşanmamak için avukat tutmuş geri vermek istiolar sevdiğimi babasındanda şu anda şiddet görüyo babasıyla konuştum sürekli küfür edio hiç olumlu yaklaşmıyo
bu yüsden ben bu kızı kaçırmak istiyorum,bana kaçırma falan demeyin başka çarem yok nasıl ceza almam onu izah edin ltfn
-
Arkadaş, kaçırma işlerine girme, boşansın, sonra evlenin... Kız evli hala güzel kardeşim, sokma başını belaya, bu yolun başka çaresi yok.. Biraz sakinleşmeye çalış, işine-okuluna konsantre ol, sıkma canını ve sabret... Aranızda gerçekten aşk varsa zamanla daha da kuvvetlenir. Hem bu zaman içerisinde duygularını rahatça gözden geçirme fırsatın olur... İllegal işlere bulaşma... Hapse girmeyi göze alıyorsan tamam yap birşeyler ama, hayatın boyunca sabıkalı bir insan olarak kalacaksın, iş bulman neredeyse imkansız hale gelecek... Ne kadar ciddi oldugunu kız kaçırmakla anlatamazsın, onun yerine ikna etmeyi dene, iyi bir işin olsun, çalış çabala ve kızlarına öyle talip ol.
-
"Zor durum" nikli kardeş,
18 yaşından küçük bir kimseyi rızası olsa bile kaçırmak suçtur. Ayrıca bahsettiğin kişi evli, sakın böyle bir şey yapma. Fischer arkadaşımızın yazdıklarına kulak ver.
-
:( sakın böyle bısey yapmayın zorla veya guzellıkle kalkışmayın zaten olacaksa olur gercekten cok zor bisey yasayan bılır:( ben halen yuruyemıyorum durumun da kotuydu asla seven insan sevdigine zarar vermez 3 gun ayagımdan kan gıttı ve hicbır sey yapılmadı sadece acık yaraya et koydular istemedıgımda dayak yıyordum gercekten kacırmayın