Eğer Cezaevleri çok Güzel Yerler Olursa Hiç Bir Iticiliği Kalmaz Vede Cazip Yerler Haline Gelirler.zaten Cezaevlerinin çok Kalabalik Olduğunu Söylüyorsunuz Daha Kalabalik Olur. Devlet Bu Kadar Insana Nasil Yemek Yedirsin Ihtiyaçlarini Karşilasin
Printable View
Eğer Cezaevleri çok Güzel Yerler Olursa Hiç Bir Iticiliği Kalmaz Vede Cazip Yerler Haline Gelirler.zaten Cezaevlerinin çok Kalabalik Olduğunu Söylüyorsunuz Daha Kalabalik Olur. Devlet Bu Kadar Insana Nasil Yemek Yedirsin Ihtiyaçlarini Karşilasin
Cevap yazmayacağım
yanlış mı anlaşılıyorum diye bir okudum yazılarımı, yooo... siz yanlış anlıyorsunuz.Alıntı:
Alıntı:Alıntı yapılan üye ; jawussjan:
Peki böyle mi yaşatılır mahkumlar dediğinizde haklısınız. Cezaevlerinin durumu korkunç fakat elimizde bir örnek vardır ki, bursa e tipi cezaevi
Baştan beri cezaevleri pislik yerler olmalı, hiç kimse oraları sevmemeli, falan filan mı diyorum? Cezaevleri kötüdür, korkutucu yerlerdir, insanlar böyle yaşatılmaz dedim. Örnekler verdim, örnek alınması gereken cezaevlerinin isimlerini saydım. Gizemli arkadaş da 502 tane kötü örnek verebileceğini söyledi. İyileştirmeler yapılmaya çalışılıyor dedik.
Hala çözüm sunmadınız...
Bu tartışmaya hiç katılmadım, Tepki toplayacağımı bildiğim için.Herşeyi yerinde görmeye çaba harcamışımdır.Onun için yakında cezaevine girip birkaç gün oradaki durumu yakından görmek istiyorum.Boş yere ahkam kesmek istemiyorum.Bunu da kafama koydum.Önümüzdeki bir yıl içerisinde bir aksilik olmazsa bunu denemek istiyorum.Şu anki genel düşüncem (ölüler fikirlerini değiştirmez sadece benimki de değişebilir) Ceza evleri orayı hakeden kişilere ait ve onları sarayda yaşatacak halimiz yok.Kısa süreli hapisin en etkili yolu mal beyanında bulunmamak galiba.Ama bir hukukçuyum ve devlet memuru sicilimin bozulup bozulmayacağını açıkca bilmiyorum.Ne önerirsiniz.Sicilim bozulmadan kısa süre hapiste kalmam için.
Sayın ragipatay sinirlenip taksirle adam öldür falan demeyin :).Hakikaten görmek istiyorum o şartları
Sevgili alisinkay, sizin adınıza bir şirket kuralım, sonra bankalardan bayaaaa bi kredi çekelim, madem mal beyanı da vermeyeceksiniz... Sonra siz içerideyken ben şirketi yükseltirim, siz de aramıza katılınca, daha hayatınız boyunca çalışmanıza da gerek kalmaz...:)
Arkadaşlar, bu yazdıklarım kişisel. lütfen genel görüşlerimle karıştırmayın
Ben cezaevinde yattım. Muzaffer İlhan Erdost'un 1.5 km.(1500 metre) içersinde, koğuştan nizmiye kapısına kadar, cezaevi aracında döverek öldürüldüğüne tanık oldum.
12 adet sandalyenin olduğu ve koğuşte 42 kişini olduğu koğuşta yattım. Gündüz yataklara oturmak ve yatmak yasaktı. Sizce 42 kişi 12 sandalyeye nasıl oturur. daha fazla anlatmak istemiyorum. Sakın bu günkü koşullar o günken iyi savunması yapmayın. demek ki, yarınki koşullar bu günken iyi olacak sonucu çıkar. bu günü savunanlar, yarın ne cevap verirler.
(2 gün sonra bu iletiyi sileceğim)
Cezaevlerindeki durum, tabi ki insan onurunu zedeleyici olmamalı ama onuru zedelenmesin diye de kimseye ağa muamelesi yapılacak değil herhalde, adı üstünde orası "Cezaevi" , ortada çekilecek bir "Ceza" var...
Eski bir mahkumun ağzından anlatıyorum:
"Son cezaevine girdiğimde 2 sene yattım, 6-7 milyar avantam oldu, böbreklerimden rahatsızdım, devlet babam sağolsun ameliyat ettirdi, gözlüklerim değişecekti, çıkmadan 1 ay önce de onu hallettim, ne ameliyat parası ne başka bişey, yemeğini zaten veriyo, yanında meyvesini...
Dışarda yaşanmaz, vallahi sıkıldım..."
Bagaytuğ zaten ben senin gibi düşünenleri savunmuyorum ki...
Senin gibi düşünenler oranın müdavimleri,evet senin gibi düşünenlerin tam yaşama yeri orası bencede....
ragipatay orayı kısa ve öz olarak anlatmış eee bundan sonrasınıda tahmin etmemek mümkün değil sanırım.
alisinkay ben yerinde gördüğüm için konuşuyorum tabiyki sarayda yaşatmasınlar bunu istemek zaten saçmalık olur,ama en azından insan gibi yaşatsınlar...
Gizemli hanım kaç kere okudunuz ceza kanununu? Saçma cezalardan bir kaç tanesini yazar mısınız? Hakimin takdir yetkisini duydunuz mu? 1 yıla kadar olan kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezaların para cezasına çevrilmesini söylemişsiniz bir ankette; para cezalarının, ıslah amacına uygun olduğunu düşünüyor musunuz? Ayrıca "senin gibi düşünenlerin tam yaşama yeri orası bencede" yazmışsınız, bagaytuğ'un hapisanede yatıp, devlet parasından hiç bir eylemde bulunmadan yararlanmayı mı düşünüğünü çıkardınız?Alıntı:
Alıntı:Alıntı yapılan üye ; xxgizemlixx:
Çoğununda geçmişi sabıkasız paraya çevrilip ertelenmesi gerekirken,hakimin keyfi uygulaması yüzünden milleti balık istifi gibi tıkmışlar oraya.
Hükümet bütçede para yok diyip IMF den kredi almaya çalışıcağına bu tür kısa süreli hürriyeti bağlayıcı cezaları para cezasına çevirsin,hem bütçeye katkımız olsun hem cezaevi yüzü görmeyelim.
(o kadar çok saçma sapan cezalar varken neredeyse nefes almamız bile suç olacak yakında)
Yapmayın yaa...