Bankaya dava açma olasılıgı var mıdır
merba ben tükdici krdisi cektim 7000 ytl fakat 2 taksitini kacırdım banka dosyayı avukata verdi avkat parayı 2 taksile istiyor ne yapa bilirim oşekilde ödeme gücüm yok ve banka adirse her hangi yazlı evrak göndermdi mhle muktarı bu şekil de bize sizin icin ulaşan evrak yok diyor
Re: Banka uyarmadan avukata verdi
Alıntı:
erkan3210 rumuzlu üyeden alıntı
merba ben tükdici krdisi cektim 7000 ytl fakat 2 taksitini kacırdım banka dosyayı avukata verdi avkat parayı 2 taksile istiyor ne yapa bilirim oşekilde ödeme gücüm yok ve banka adirse her hangi yazlı evrak göndermdi mhle muktarı bu şekil de bize sizin icin ulaşan evrak yok diyor
:rolleyes:
Sn Erkan,
Bankalar Genelde Borcun Avukata Gitmeden Önce Tahsil Edilmesini İsterler. Buna İstinaden de Kendi içlerinde Kurmuş Oldukları İdari Takip Birimlerince Sizi Ararlar Ve Yasal Takip Başlatılacağını Bildirirler. Size Ulaşamazlar İse, Bankaya Verdiğiniz Acil Durumlarda Ulaşılabilecek 3.Şahsa, Teleksekretere Ve Yazılı Olarak Posta Adresinize Bildirim Yapılır.
Ve Borç Avukata Gitmeden Önce Bankalar Yine Tebligat Usulü İle Mevcut Adresinize Noter Kanalıyla (İade-i Taahütlü) Belirli Bir Süre İçerisinde Ödemek Şartıyla Hesabınızın Kat Edildiğine Dair Hesap Kat Ekstresi / Hesap Kapama Ekstresi Gönderirler.
Hiç İstisnasız Bütün Bankalar Bunu Yaparlar.
Sizin İçin Böyle Bir Uygulama Yapılmaması Biraz Enteresan Geldi Bana.
Mevcut Durumunuz İçinse Şöyle Diyebilirim,
Elinize Muhtemelen 7 Gün İçerisinde Ödeme Yapmanız Ve Mal Beyanında Bulunmanız Yönünde Bir Tebligat geldi.
İlk Önce İlgili İcra Müdürlüğünden usulüne Uygun Olarak Bir Mal Beyanında Bulununuz.
Daha Sonra Avukatla Görüşüp Ne Şekilde Ödeyebileceğinizi Konuşunuz.
Avukat 2 Taksit Yapıyor Diyorsunuz. Zaten Yasal Olarak 4 Taksit Yapma Zorunluluğu Vardır Avukatın. ( İlgili Taksitler Arası Faiz İşlemeye Devam Eder)
Taksit Sayısı Konusunda da Dediğim Gibi Yine Avukatla Görüşerek Protokol Yapın Derim.
Saygılar.
Bankaya dava açma olasılıgı var mıdır
ben 7 bin ytl tüketici kredisi çektim dosya parası sigorta parası ve 1000 dolar içeri bloke koyarak bana verilen para 4,380 ytl dir ancak teminat olarak kestigi 1000 doları taksitlerimizin yetmedigi yerde kesilecene kabul beyan ettim taksitlerimin aksaması durumunda 1000 dolardan kesmeyerek banka ytl ye çevirip avukatın hesabına aktarmıştır adresime herhangi bir evrak yollamadan icra takibi başlamış ve emekli maaşımıda o bankada alıyorum (halada maaşımdan taksitlerim kesilmektedir)
Yönetim notu : Aynı konuda birden fazla başlık açılması yasaktır aksine davranışlar üyelik iptali ile sonuçlandırılır
Re: Bankaya dava açma olasılıgı var mıdır
Genellikle banka isimlerinin verilmesine onay vermem ancak şimdi herkes gibi bende merak ediyorum bu banka hangi banka
Re: Bankaya dava açma olasılıgı var mıdır
mal beyanı ile ilgili hiç bir yazılı evrak gelmemiştir.
(lütfen yardım)
Doğrudan gelir destek hacizi
Ben babamın kredi kartına kefil oldum babamın emekli maaşını yetersiz görüp bana ait olan doğrudan gelir destek parasına bloke koymuştur 741 ytl olan meblağ hesapta durmaktadır ve icra bu parayı hesabımdan almayarak faiz işlemektedir bunun için ne gibi önlemler almam lazım yada yapacagım birşey var mı?
Re: doğrudan gelir destek hacizi
"Doğrudan gelir desteği" hangi konuya ilişkin? Ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?
Re: Emekli maaşına haciz?