Re: Düdüklü tencerenin patlaması
Sn.Çalışkan tamam çok espritüel bir halet-i ruhiyeniz ve berbat bir grameriniz var.Bunların ikisi birleşince sonuç felaket oluyor.Bi nevi doğal afetsiniz. Buna karşılık ne olursa olsun tartışmaya renk kattınız teşekkür ediyorum size. Tartışılan benim sorularımdan ziyade siz oldunuz :) . Ancak şimdi soracağım soruya sizin dışınızdaki uzman arkadaşlardan cevap bekliyorum umarım anlayışla karşılarsınız beni. Bu düdüklü tencerenin patlaması olayında söz konusu iddiamı nasıl ıspatlarım ? mahkeme tencereyi bilirkişiye mi yollar ?
Stj.Av.Mehmettunakaya
Sayın mtuna,
Tespit isteminde sanırım hakim düdüklü tencereyi bilirkişye inceletecektir.
Tartışma konusuna gelince gerçekten ölçüyü kaçırmayalım ve birimizin bir yöndeki halihazır durumuna saygı gösterelim.
Saygılarımla...
Duruma göre:
Düdüklüyü bilirkişiye gönderebileceği gibi, bilirkişiyi de düdüklüye gönderebilir.
Sahi düdüklü tencere niye patladı?
Üyelerimizden bu teknik konuyu aydınlatan çıkar mı?
Sorular:
1-)Tencere hangi hallerde patlar?
2-) Patlamaması için tüketici hangi tedbirleri almalı?
....Öyleya ..Allah korusun.
Hemen basınçtan deyip işin içinden çıkmayın. Onu anladık. Yeni bir şeyler söyleyecek üye/üyelere ihtiyaç var.
Tespit derken , duruşma safhasında hakim bilirkişiye mi inceletir yoksa ben ayrıca bir delil tespit dilekçesi mi yazayım ?
SN. mtuna,
Bu hadise sitedeki yazışmalarla halledilecek bir konu değil. Bir profesyonelden yardım almanızı öneririm. Ayrıca geçmiş olsun dileklerimi iletirim.
Sayın Rüya Çalışkan bilerek ya da bilmeyerek esprinin dozunu iyice kaçırmış,ölüm olmasa işin içinde katıla katıla güleceğim.Bu nasıl hitap şekli,nasıl böbürlenme,megalomanlık bu olsa gerek hem de bilip bilmeden konu üzerinde kesin yargılar ileri sürerek.Yine de tebessüm etmekten kendimi alıkoyamıyorum.
Cevaba gelince bence dava açmadan önce kullanma talimatını iyice okumalı,bununla da yetinmeyip işin uzmanından bilgi alınmasını tavsiye ederim.Yeterli bilgi sahibi olunduğunda davayı ispat etmek daha kolay olacaktır.Ayrıca bilirkişinin ne gibi bir rapor tanzim edeceğini de az çok kestirebiliriz.
"Ayrıca bilirkişinin ne gibi bir rapor tanzim edeceğini de az çok kestirebiliriz " diyorsunuz biraz açarmısınız ?
Sanırım Rüya Hanım, yabancı bir ülkede yetişmesinden dolayı kelimelerin yazılışlarında bir takım hatalar yapıyor ve aynı şekilde demek istediklerini tam olarak anlatamıyor. Bence bu durum Türkiye'de yaşayıp da dilimizi kullanmayı bilmeyen kişilerin durumundan daha vahim değil.
Rüya Hanım, tencerenin patlama sebebini esprili bir şekilde sormak istemiş. Nedense, niyetinin kötü olmadığı,dalga geçme maksadıyla "dinamit mi koydunuz" şeklindeki soruyu sormadığı yönünde bir izlenim oluştu bende.
Konuya gelince, düdüklü tencereler genellikle, ocaktan alındıktan sonra kapağının hemen, tencere henüz soğutulmadan açılması nedeniyle içindeki buhar basıncının aniden serbest kalması sonucunda patlarlar. Fakat başka nedenleri de olabilir ki, dikkat edilmesi gereken hususlar kullanma klavuzunda gösterilmiştir. Bu nedenle tencerenin hangi esnada patladığının bilinmesi tüketicinin yada üreticinin hatasının tespiti bakımından gerekmektedir.
Sayin Sahin!
Müdahaleniz icin tesekkür ederim.
Kisin hemen bir Türkce Dil Kursuna katilip söz yazislis isini iyice bir ögrenecem.
Sanirim ne demek istedimi herkes biraz düsünürse gayet iyi anliyor.
Bir bes dakka düsünüp veya bir 24 saat döndümü herkes anlar.
Ginede size tesekkür eder ve iyi günler dilerim. Kolay Gelsin hepinize Allah sihin acikli versin.