-
Re: Çalıntı Cep Telefonu
dilekçemi vereli 10 günden fazla olmasına ve adli tatilin bitmesine rağmen dosyamla ilgilenecek bir savcı çıkmamış. ne üzücüdür ki türkiyedeki adalet sistemi suçun boyutuna göre işliyormuş...
büyük suç - küçük suç diye iki kola ayrılan bir suç tanımı yapılıyor... suçun küçüğü büyüğü olur mu? bildiğim kadarıyla ve bana üniversitede verdikleri hukuk derslerinden anladığım kadarıyla cinayette bir suçtur, tecavüzde, hırsızlıkda...
bunları "aman bu küçük suç, miniminnacık bi suç, bu suç bile sayılmaz, bunun dosyası şöyle duruversin daha sonra bakarız." gibi bir zihniyetle ayırmak ne kadar doğru bir davranıştır anlayamıyorum...
-
Benimde başıma 11.12.2007 tarihinde böyle bir olay geldi.
7-8 yıl önceki lise arkadaşımla karşılaştım. Bir yerde oturup sohbet ettik daha sonra eşini aramak için telefonumu istedi. O sırada bir cafedeydik. Konuşmak için dişarı çıktı ve gidiş o gidiş.
Telefonun markası N80 Polise gidip bilgi verdiğimde bana;
Eskiden bulunuyordu fakat artık savcılık uğraşmıyor dedi. Çocuğu tanıyorum adını soyadını biliyorum fakat göremiyorum. Zaten çocuğu ailesi bu olaylardan dolayı reddetmiş. Yani çocuk zaten tokatçıymış. Yani sabıkası kabarık
İşte bu Ülkede para kazanmak çok kolay. Ne yazıkki kanunlar madurdan değil suçludan yana. Eğer tanınmış birinin tel. çalınsa iki saat içinde bulunurdu.
Saygılarımla,
-
aynı şey benimde başıma geldi telefonu izmirde hatırlamadıgım bir dükkandan çalıntı olduğunu bilmeyerek para karşılığı aldım diye ifade verdim mahkemeye cağırdılar aynı şeyi tekrarladım mahkemede hakim büyük ihtimalle beraat edersin dedi tabiki sicilinde sorun yoksa
-
berkin arkadaşım bende senin düştüğün duruma düştüm ama türkiyede adalet sistemi adına bir şey yok. sadece oynuyorlar bizimle polis arkadaşlarım var kendileri söylüyor hepsi şebeke bunların. Allahlarından bulsunlar.
-
cep demeyin aklım başımdan gidiyor sebebi
2007 yılında 6230i marka telefonumu kimlik fotokopimle telefoncunun birine sattım.
Yıl 2008 ben Ankaradayım Aydın xxxxxxden polisler arayıp hakkınızda çalıntı samsung e 250
Cep telefonunu Ali xxxxx bu telefonu benim kendisine sattığım yönünde ifadesiyle hakkınızda gıyabi tevfkif kararı var
Ank.3.sulh ceza mah. ne ifade vermek için gitmeniz gerekiyor.
Ben neredeyse oracıkta oldüm ve cehennemdeyim zannettim. Memur olarak bir kamu kuruluşunda çalışmaktayım
Neredeyse kendimden şüphe eder hale geldim.
Cep telefonun değerine baktım 150ytl civarı bu kadarcık bir para için böyle birşey yapmam mümkün değil
Bu şekilde ifade verdiğimde benim yapmadığıma kanaat getirirmi
Yoksa ne olur? Yada nasıl bir ifade vermeliyim?
Karıma anlattım bana ters ters bakmaya başladı. Çok tuhaf bir duygu. Kendimi hırsız gibi hissetmeye başladım
Ne yapıcam bilmiyorum
Lütfen bana yardımcı olusanız çok sevinicem? Şimdiden teşekkürler.