Re: Üniversite öğrencilerinin çoğunun sınıfta kalması, yaz okulu
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Size yardım edebilecek tek kişi; yine kendiniz!
Daha fazla çalışmanın zamanı gelmiş sanırım.
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Gerisi size kalmıştır...
sayın av. adayı arkadaşlar gerçekten mağdur olmuşlar , özellikle son öğrenci burslu bir yerlere gelmiş bunun yasal olup olmadığını souruyor, siz aksine bir uygulamayla rehberlik danışmanlık yapıyorsunuz. 2. arkadaş yeterince çalışmış daha ne olsun , son kura gelmiş ama geçememiş. Yardım edebilecekseniz arkadaşlara kendi alanınızda yardım edin , insanları rencide etmeye gerek yok .
İyide Sayın Yavuzcan zaten alanında söylenecek olanı söylemiş.
Üniversitenin yaptığı sınava itiraz edebilmeniz için eşleniği bir sınavdan geçmeniz gerekir. 100 kişi geçti 500 kaldı gibi çürük bir temelle hiçbirşey elde edilemez. Eğer yönetmeliği incelerseniz hazırlıktan muaf olma koşulları arasında eşleniği sınavı bulabilirsiniz. Özel olarak belirtilmemiş olsa bile TOFEL sınavına başvurun. Amerikadaki üniversitelerin Tofel dan kaç istediği belli. Gerekli puanı alın, emsal göstererek itiraz edin. Üstelik yaz okulu zorunlu değil bildiğim kadarıyla hiçbir yerde. Yaz okuluna katılınmasada sonundaki finale oda olmadı sonraki dönem başındaki muafiyet sınavına katılınıyor.
Burası bir hukuk sitesi. Ağlama duvarı değil. Yanıtı beğenmemeniz cevap veren arkadaşa saygısızlık hakkı vermez.
Alıntı:
bahtsiz_sabıkalı rumuzlu üyeden alıntı
sayın av. adayı arkadaşlar gerçekten mağdur olmuşlar , özellikle son öğrenci burslu bir yerlere gelmiş bunun yasal olup olmadığını souruyor, siz aksine bir uygulamayla rehberlik danışmanlık yapıyorsunuz. 2. arkadaş yeterince çalışmış daha ne olsun , son kura gelmiş ama geçememiş. Yardım edebilecekseniz arkadaşlara kendi alanınızda yardım edin , insanları rencide etmeye gerek yok .
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Bunun neresi anlaşılır değildir sayın bahtsiz_sabıkalı? Anlaşılmıyorsa tekrar tekrar: "bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz"
Alıntı:
Stj.Av.Emrah Yavuzcan rumuzlu üyeden alıntı
Tekrar etmek gerekirse, bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz. Bunun neresi anlaşılır değildir sayın bahtsiz_sabıkalı? Anlaşılmıyorsa tekrar tekrar: "bir idari işlemden zarar gördüyseniz bu işlemin iptali için dava açabilirsiniz"
sayın yavuzcan ben ona bişey demiyorum , bu arkadaşlar zarar görmüşler , açsınlar davasını onada bişey demiyorum, sadece demek istediği önceden böyle bir uygulama olmuş , ögrenciler yaz okuluna parasız devam etmişler, bu yolda , hukuki olarak nasıl davranmak gerekir ne yapmalıyız diyorlar.
Sayın Dursunkoylu,
Yapılan uygulama hatalı. Ancak hata ödediğiniz ücrette değil. Staj ve vb. zorunluluklar dışında 2. öğretim öğrencileriyle gündüz ders yapılamaz. Büyük olasılıkla öğretim elemanı ve öğrencilerin talebi nedeniyle dersler kural dışı olarak gündüz yapılıyor. Şikayet ederseniz olması gereken zamana alınır.
Bu arada ikinci öğretimle ilgili tüm iş ve işlemlerin normal çalışma saati dışında gerçekleştiğini (öğrenci işleri vb.) bu nedenle ödediğiniz ücretlerin asla normal ücret kapsamında olmayacağını hatırlatmak isterim.