Re: İcra dosyasından evrak kaybolması
borclular icra dosyasını komple alıp gitse:çalsa alacaklı bundan hiç bir zarar gormez...bunun altını cok iyi cizmek gerek sevgili arkadaslar.....ayrıca dosyanın borçlu tarafından fiziksel anlamda yok edilmesi icra dairesindeki bilgisayar kayıtlarınında yok olması anlamına gelmez....bunun aksini bilen soyleyen varsa lütfen bizi aydınlatsın......
amaaaaa: dosyadan mal beyanı kaybolduğunda ne olur....sadece 10 güncük hapis yatılır....hepsi bu kadar basit.....
özetin özeti: alacağa konu belge nasıl özenle saklanıyorsa mal beyanlarıda özenle korunmalıdır.....Alacaklanının yasal hakları nasıl varsa ve sınırsızca kullanılmalı ise borçlununda yasal hakları vardır ve bunu icra müdürlükleri özenle korumalıdır.....
saygılarımla
İlk iletiyi okursanız, mal beyanıverildiğine dair dosyada tutanak tutulduğu ve onaylı örneğinin borçluya verildiği yazıyor.
Bu nedenle, borçlunun süresinde mal beyanında bulunduğu sabit ve kendisine ceza verilemez.
Ancak, borçlu avukatı suçlamayı tercih ediyor. Avukat icra dosyasındfan evrak almaz mı? Elbette alan avukat çıkabilir. Hatta Danıştay'a girip adam öldüren avukat da gördük.
Ancak bu olay farklı. Mal beyanından dolayı ceza verilemeyeceğini, soruyu soran da biliyor. Zira hakimle de görüşmüş.
Burada ikinci bir olasılık var. Nasılsa ceza almayacağını bilen borçlu, evrakı dosyadan almış. Sonra avukata tazminat davası açarak, borcu avukata ödetmeyi amaçlamış.
bence bu tazminat mümkün olmazki...yani dosyadan mal beyanı kayıp olması onu alacaklı avukatın aldığını belgelemez...
bu arada dosyadan evrak alan avukatlar da olduğunu ve hatta danıştay katilleri olduğunuda söylemeniz güzel tespitti...her meslekte olabileceği gibi kamusal görev icra eden avukatlar arasında da malesef böyle şeyler yaşanıyor...
saygılarımla
Sayın av Ragıp Atay ilk iletiyi okursanız tutanagın geriye dönük hazırlandıgını yazmıştım.Ayrıcana borcumu karşı tarafın avukatına ödetmek gibi bir niyetim yok.Bu forumda daha evveldende yazmıştım ben borcumu inkar etmiyorum ödemeyecegim de demiyorum.Konunun o kısmı cok uzun ve hukukun ilgi ve konusu degil benim karşı tarafın avukatıyla ve alacaklı tarafla yaptıgım görüşmelerde kayıt ve tutanak olmadıgı için ispatıda yok.ve mal beyanını karşı tarafın avukatının aldıgıda kesinlikle ispat edilemez.sadece meslegine ve meslektaşlarına ihanet eden bir bireyin cezalanması gerekmiyormu niye bu konuda hiç yazmıyorsunuz ve bana yol göstermiyorsunuz anlamıyorum Teşekkürler.
Alıntı:
tersan rumuzlu üyeden alıntı
Sayın av Ragıp Atay ilk iletiyi okursanız tutanagın geriye dönük hazırlandıgını yazmıştım.Ayrıcana borcumu karşı tarafın avukatına ödetmek gibi bir niyetim yok.Bu forumda daha evveldende yazmıştım ben borcumu inkar etmiyorum ödemeyecegim de demiyorum.Konunun o kısmı cok uzun ve hukukun ilgi ve konusu degil benim karşı tarafın avukatıyla ve alacaklı tarafla yaptıgım görüşmelerde kayıt ve tutanak olmadıgı için ispatıda yok.ve mal beyanını karşı tarafın avukatının aldıgıda kesinlikle ispat edilemez.sadece meslegine ve meslektaşlarına ihanet eden bir bireyin cezalanması gerekmiyormu niye bu konuda hiç yazmıyorsunuz ve bana yol göstermiyorsunuz anlamıyorum Teşekkürler.
Arkadaş ya yazılanları okumuyorsun ya işine gelmiyor. Sana deniyor ki baroya şikayet et savcılga suç duyurusunda bulun daha ne diyelim
Konu yeteri kadar cevaplanmış gereksiz polemikler yaratılmıştır. Bu nedenle kilitlenmiştir. Aynı konuda ikinci konu açan üyemizin üyeliği son buldurulacaktır.