-
Re: İşten Çıkarıldım
Sayın bluescanus,
Size önerim, öncelikle işverenle bir kez daha görüşmeniz. Kendisine alacağınızı tam olarak vermediği taktirde, hem Bölge Çalışma Müdürlüğüne, hem de SGK Müdürlüğüne başvuracağınızı söyleyin. Biraz kafaları çalışıyorsa bunun kendilerine büyük sorun olacağını bilir ve sizinle takışmadan işi bitirirler.
Olmazsa, hem bağlı olduğunuz Bölge Çalışma Müdürlüğüne alacaklarınızı alamadığınıza dair, hem de SGK Müdürlüğüne SGK kayıtlarınızın gerçek dışı olarak asgari ücretten gösterildiğine dair şikayet dilekçesi verin. Onlar gereğini yapacaklardır.
Saygılar
-
Sayın Korugan
öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.SSK ya gösterilen ücretten daha fazla maaş aldığımı ispatlamam gerekecekmi?
-
Sayın bluescanus,
Normalde evet, ama sizin buna ihtiyacınız olacağını sanmıyorum.
Kimse, hele iş ve SGK müfettişleri bir mühendisin asgari ücretle çalıştığına inanmaz.
Saygılar
-
Merhaba, Konuyla alakalı bende birşey sormak istiyorum.
08/12/2005 tarihinde işe girişim oldu 05/01/2006 da ssk girişim yapıldı.
İşyerinde bir çok olumsuz davranışlara rağmen sabrettim ama son yaşanan olaylar patlama nokdasına getirdi ve patronumun bana ağır hakaret ve küfürlü konuşmlaraından dolayı bende kendisine karşılık verdim sözlü olarak beni küfürlü bi şekilde kovdu.24/08/2007 tarihinde işden ayrıldım.Çok sinirliydim ve sinirim den ağlıyordum.Sitenize üye olduğum günden beri bir çok konuda araştırma yaptım ve hemen o gün unkapanındaki çalışma bakanlığına şikayet dilekçesi verdim.Hakaret ve küfür içinde ayrıca dava açmam gerekdiğini söylediler.Pazartesi günü dava açmaya giderken patronum beni cepden arayarak konuşmak istediğini söyledi.Gittim görüşdük Özür diledi ve çalışmaya devam etmemi istedi bende kabul etmedim ve haklarımı istedim kendisinden.Vereceğini söyledi ama ben kendisine güvenmediğim için şikayetimden vazgeçmedim.Bu yapmış olduğum şikayet kendisine ne gibi bir zorluk çıkarır.?Şimdi size sormak ve danışmak istiyorum Çalışma Bakanlığına şikayet ettiğim zaman bana 4-5 ay içerisinde sonuçlanır dediler .Nasıl Bir sonuç olabilir Maddi olarak ?
Dilekçede şunları yazdırdılar;
*Almış olduğum Maaş Net :780,00 YTL
*Alınmamış Maaş Aylık (24/08/2007 ) Kadar olan kısım.
*Kullanılmamış senelik izin 7 Gün
*İhbar ve Kıdem tazminatların talebi
Ayrıca bu olaylardan ötürü bu hakaret ve küfür olayını kanıtmam gerekdiğini bildiğim için ,olaylara birebir şahit olan arkadaşımla görüşdüm.Ben senin şahidinim beni şahit yazır dedi.Yani şahidimde var.Kazanma Şansım nedir?
Bu tarz davalarda masraflar ne kadar tutar ve tek şahit yeterlimidir?
Ayrıca işden çıkarıldıkdan sonra bu haklar ( ihbar kıdem ve ücret alacağı ) ne zaman içinde ödenmesi gerekir?Geç ödemeler için herhangi bir yaptırım söz konusumudur?