Sayın Ekremiyican iletilerinizi yazarken hukuk sitesinde yazdıgınızı unutmayın konuyla ilgili bilgi birikiminiz varsa onu yazın.
Giyik yapma formları var sitemizde oraya bekleriz saygılar.
Printable View
Sayın Ekremiyican iletilerinizi yazarken hukuk sitesinde yazdıgınızı unutmayın konuyla ilgili bilgi birikiminiz varsa onu yazın.
Giyik yapma formları var sitemizde oraya bekleriz saygılar.
çok teşekkür ederim cevaplarınız ve yardımlarınız için
Karakoldan banada öyle bir mesaj geldi . Ama evde bulamadıkları ve bana evden ve ev telefonundan ulaşamadıkları için mecbur cep tel. mesaj gönderdiler. Bunda bişi yok. Gidip karakola ifade veriyorsun o kadar. Büyütmeyin arkadaşlar.
Sn.kybele,anlatımınızdan anladığım kadarı ile hakkınızda bir suç duyurusunda bulunulmuş ve evrak soruşturulması için İfadenizin alınması için ilgili savcılık kanalı ile polis merkezine intikal ettirilmiş gereğinin yapılması için adli kolluk hazırlığa geçmiş ve muhtemelen size ulaşamadığı için gelişen teknolojiyi kullanarak sizi davet etmek için telefonunuza mesaj çekmiş burada suç unsuru olan ne bunu anlamış değilim.Adli kolluk burada savcı adına yetkilendirilmiş ve bunun adına görev yapıyor.Gelişmeleri yakından takip ederseniz hakkınızda dava açılıp açılmadığı veya mahkemelere çağrının bu şekilde yapılacağına dair düzenlemeler mevcut siz neyin şikayetini yapmaya çalışıyorsunuz elde etmek istediğiniz nedir?Adli kolluk burada art niyetli bir davranış sergilemiş olsa hakkınızda ulaşılamadığınızdan dolayı bir tutanakla tespit edilip savcılığa göndermiş olsa hakkınızda zorla getirme kararı çıkacak bir ilerisi hakkınızda yakalama kararı çıkacak ve görüldüğünüz yerde yakalanarak gözaltı işlemi uygulanacak ve en kısa sürede 24 saat içerisinde ilgili merci önüne çikarılacaksınız hakkınızda bu uygulama mı daha iyi adli kolluğun sizi mesaj ile davet etmesi mi tabiki takdir hakkı sizin...Saygılarımla.
""Madde 15 - Polis; yaptığı tahkikat esnasında ifadelerine müracaat lazımgelen kimseleri çağırır ve kendilerine lüzumu olan şeyleri sorar."
Yukarıdaki madde PVSK dan alınmıştır.Tartışmaya yeni bir boyut eklemek için yazdım.Kanun metninde çağırmanın ne şekilde olacağı belirtilmemiş.Ne olacak şimdi?
İyi günler...
Sayın avukat arkadaşlar cmk nın yeni hükmünü gözden kaçırıyorlar sanırım kanuna göre sms ile yahut e-mail ile polisin çağrı daveti yollaması mümkün fakat bu çağrıya uymamanın hiç bir müeyyidesi yok. yani karakolu şikaye etmenize lüzum yok çünkü ortada usulsüzlük yok. fakat davet yollanan kişinin yapması gereken şey resmi yazıyı beklemektir
Polislerde son teknolojiyi uyguluyor.:o Boyle bisey duymadim, polis sms le sikayet edilen kisiyi cagiriyor. Bence sizle dalga gecmisler hanfendi. :kızgın: Bu olayi arastirin goreceksiniz. Dunyanin hic bir yerinde sms ile kisinin karakola cagrildigini duymadim. Size telefon etseler belki ama sms sasirtici. :rolleyes:
Telefon etmeyle sms arasındaki farkı anlıyamadım.?
İş yoğunluğu nedeni ile evet uygulama hernekadar usulsüz ve yanlışsada,gidip sormakta fayda var derim ,yoksa memur iş yoğunlu nedeni ile bu şekil davranmış ola bilir, yoksa kapınıza gelir hakkınızda C.savcılığından talimat var şu hususta ifadeniz alınacak karakola gelerek ifadenizi verin der. Görüyorsunuzki C.savcılıklarında soruşturma evrakları yığılmış durumda gece evinizde pc nizde cet yaparken sizi rahatsız eden biri oldumu doğru C.savcılığına şikayet ediyorsunuz hakkınızdır, bu evrakların ikmali icin ozaman sokaklara 150 bin polis cıkarsanız yine başa cıkamassınız haber vermede değilmi.
Aradaki fark su, siz resmi islemlerinizi bir hakime(hic bir samimiyetiniz yok) sms lemi bildirirsiniz yada kendi dairesine telefon acarak yada yazisarak mi? Sms olayi bence cok samimi, guvenlik kuvvetlerinin sms kullanmasi beni sasirtti. Ve bu olay bayagi ciddi yani savciliga dilekce verilmis, ve hakkinda sikayet var ve polis sanki arkadasi gibi onu karakola davet ediyor. Ben kapisina polis gitsin demedim ki :D . Sms yazacak kadar vakti olan bir polisin, telefon edecek kadarda vakti olabilir. Benim demek istedigim resmi bir subede, devleti temsil eden birinin bu kadar samimi olmasi beni sasirtti. Sadece bu..
Dikkat edin, kendi yorumunuzda yine benim dedigime geliyorsunuz..
:)