-
Re: 19 Mayis Kutlu Olsun
19 MAYIS 1919 Kutlu olsun
19 Mayıs 1919 Tarihi esaretten, sömürgeden kurtulusun başlangıcıdır ve bunu bilen AB'liler geçmişi dedelerinden tarihlerinden öğrendikleri için
1919 lara ve 1922'ler ve bu günlere gelmemize önderlik yapmış olan Mustafa Kemal'in ögretileriyle yetişmiş olan Asker'lere ve ulusalcılara karşıdırlar.
Onun için AB'deliler Mustafa Kemal'i sevmeyenlerle iş birliği yaparlar.
-
Söylev (Nutuk), ülkemizin 19 Mayıs 1919'daki halinin tasviri ile başlar.
Dünya o zamandan bu güne değişti, aslında hiç de değişmedi. O dönemi anlatan askeri işgaller bugün askerle değil, para ile gerçekleştiriliyor. Ülkemiz insanları çok uyanık olması gereken bir dönemden geçiyor, çünkü artık, tank, top, tüfek sesi yok ki uyansınlar. Gece yatıyor, sabah kalkıyorlar ve "sound of silence" vari bir eksilme ile karşılaşıyorlar.
Uyanık olmalıyız, gözümüz Meclis'te ve çıkarılan yasalarda olmalı. Üzülerek söylemek gerekirse, şu ana kadar iyi bir performans gösteremedik ne yazık ki...
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun...
-
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun...
Bursa Nutkunun bence tam zamanıdır..
BURSA NUTKU
" Türk genci, devrimlerin ve rejimin sahibi ve bekçisidir. Bunların lüzumuna, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır; rejimi ve devrimleri benimsemiştir. Bunları zayıf düşürecek en küçük veya en büyük bir kıpırtı ve bir hareket duydu mu, bu memleketin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adliyesi vardır demeyecektir. Hemen müdahale edecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla, nesi varsa onunla kendi eserini koruyacaktır. Polis gelecektir; asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, "polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir" diye düşünecek, fakat asla yalvarmayacaktır. Mahkeme onu mahkum edecektir. Yine düşünecek: "Demek adliyeyi de islah etmek, rejime göre düzenlemek lazım" Onu hapse atacaklar. Kanun yolundan itirazlarını yapmakla beraber; bana, İsmet Paşa'ya, Meclis'e telgraflar yağdırıp haksız ve suçsuz olduğu için tahliyesine çalışılmasını kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, "Ben inan ve kanaatimin icabını yaptım. Müdahale ve hareketimde haklıyım. Eğer buraya haksız gelmişsem, bu haksızlığı meydana getiren sebep ve amilleri düzeltmek de benim vazifemdir!" İste benim anladığım Türk genci ve Türk gençliği!"
M.Kemal Atatürk
-
-
Bu gün 19 Mayıs
Heyhat ZAMAN-VAKİT-YENİŞAFAK üçgeninde bu yazının yazıldığı saat itibariyle tek satır haber veya fotoğraf yok.
Evet bu ülkenin her metrekaresi artık Atatürk ve düşmanları olarak bölünmüştür.
BayraMIMIZ kutlu olsun.
-
Erdoğan’a zorunlu göz istirahatı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünde beliren sağlık sorunu nedeniyle ve doktorların tavsiyesi üzerine bugün yapılacak 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılamayacağı bildirildi.
Başbakanlık Basın Merkezi’nden dün saat 23.40 sıralarında yapılan açıklamada, Erdoğan’ın doktorların ısrarlı istirahat tavsiyesi üzerine 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılmayacağı bildirildi. Açıklamada, etkinliklerde Erdoğan’ı Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in temsil edeceği kaydedildi.
-
Re: 19 Mayıs Kutlu Olsun
CAN DÜNDAR
‘Gencim, milliyetçiyim, milletten şikâyetçiyim’
Ankara Genç İşadamları Derneği bir “gençlik araştırması” yaptırdı.
Sonuçlardan çıkan manzara şu:
Gençlerin kafası karışık...
* * *
Ailelerinden dayak yiyorlar.
“Kendine kimi örnek alıyorsun?” diye sorunca, “Anne babamı” diyorlar.
* * *
Sigara ve içki içiyorlar.
En çok askere ve dine güveniyorlar.
* * *
Siyaseti takip etmiyorlar.
Ama “Siyasi yelpazedeki yeriniz?” diye sorunca, ağırlıkla “Milliyetçi-muhafazakâr” seçeneğini işaretliyorlar.
Yurtlarını çok seviyorlar yani...
Aynı gençler, “Yurtdışında yaşamak ister misiniz?” sorusuna yüzde 80 oranında “Evet” diye kafa sallıyorlar.
Yurdun en çok dışını seviyorlar.
* * *
“Türkiye AB’ye girsin mi”ye “Hayır” cevabı veriyorlar.
Yani?
“Ülkem dursun, ben gireyim” diyorlar.
* * *
“Milliyetçi gençler”, gazete okumuyor; televizyonda da sadece eğlence programı izliyorlar.
Polat gibi şekil yapmak, Koç gibi para kazanmak, Acun gibi sahillerde “sabaha kadar eğlence”ye dalmak istiyorlar.
* * *
Çoğu Türkiye’nin geleceğinden umutsuz...
Kendi geleceklerinden ise umutlular.
Yani?
“Ülkem batar, ben yırtarım” sanıyorlar.
* * *
“Ülkem varsa ben de varım”, “Ülkem batarsa ben de batarım”, hatta “Ülkemi batmaktan ancak ben kurtarırım” diyen kuşakları birbirine kırdırıp darağaçlarında, cezaevlerinde yok ettiler.
“Kitap günah, örgütlenmek yasak, siyaset tuzak” diye diye, dayağı, magazini, içi kof bir milliyetçiliği vere vere, her koyunun kendi bacağından asıldığını söyleye söyleye, “Okumadan da yırtmak mümkün”ü işleye işleye, siyasete aklı ermeyen, gözü dışarıda, “Polatist” umutsuzlar yarattılar.
* * *
Madem manzara böyle, ben de gençlerin yurtdışında yırtmış idollerinden Mert İçgören’in, gençler arasında pek yayılmış şarkılarından biriyle kutlayayım, yeni kuşağın Gençlik ve Spor Bayramı’nı:
“Üç gün üç gece/ Bodrum’da eğlence/
Yanımda Ceylan, Merve ve Ece/
Teker teker ya da hep birlikte/
Üç gün üç gece, sabaha kadar eğlence.../
Kızı uçağa koydum/ iki tane kız buldum/
İyice yağladım, sonra güneşe koydum/
İki saat beklettim, çıkarıp soydum/
İkisini de yedim, ohhh doydum.”
* * *
Bayramınız afiyetli olsun!
-
-
19 Mayıs Atatürk'ü Anma - Gençlik ve Spor Bayramımız Kutlu Olsun.
-