-
Kırmızı çizgiler giderek kayboluyor.
35 dehap üyesi genç, gabar dağına doğru yola çıkmış. Ne için? Güvenlik güçlerimizin teröristlere karşı başlattığı operasyona canlı kalkan olmak için.
Bu haberi okudum dün ve hiç bir yorum getiremedim. Zana açıklama yapıyor, süren çatışmalardan dolayı AB'den müzakere tarihi alamayabiliriz.
Ya bunlar kendilerini ne zannediyor. AB'yi falan bilmem ama bu milletin tokadı çok ağır olur... Kimse sabırları zorlamamalı bence.
-
Sevgili alisinkay, bunlarınki siyasi kanadı falan geçti, 'silah arkadaşı' olmaya çalışıyorlar.
-
“Pismanlik duyacak hicbir sey yapmadigini” söyleyen terör örgütü, Kürtleri “cete, hain, ajan” ithamiyla nasil katlettiginin ibret verici itiraflarindan birkac örnegi, kendi yayin organi Serxwebun Gazetesi’nden aktariyor:
- 19 Agustos 1987: Eruh’a bagli Kilickaya köyü Milan mezrasina gerillalarca düzenlenen baskinda cete ve yakinlarindan 25 kisi öldürüldü, 34 kisi agir yaralandi (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.31)
- 20 Agustos 1987: Midyat’in Kerboran köyünde bir hainin evine düzenlenen baskinda 5 cete öldürüldü (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.31).
- 27 Agustos 1987: Dicle’nin Caylidere mezrasinda hain Sevket Akcay’in evine düzenlenen baskinda 3 hain öldürüldü (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.31).
- 1 Eylül 1987: Derik’in Balova köyünde 2 hain kursuna dizilerek cezalandirildi. Mazidagi’nda 1 imam kursuna dizildi (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.31).
- 9 Ekim 1987: Kars’in Aralik ilcesinin Camurlu köyüne baskin gerceklestiren bir ARGK birligi, hainlere ait 10 ev ve cok sayida ot yiginini yakti. Özisiklar santiyesini basan gerillalar, 7 arac ve 1 dozeri imha etti. (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.32)
- 10 Ekim 1987: Sirnak’a bagli Meseici köyü Cobandere mezrasina ARGK tarafindan yapilan baskinda, cete ve yakinlarindan 13 kisi öldürüldü, 9 kisi yaralandi (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.32).
- 6 Aralik 1987: Dersim merkezine bagli Halvari köyü gerilla birlikleri tarafindan basildi, 3 ajan ölümle cezalandirildi (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.32).
- 8 Mayis 1988: Sirnak-Tavuklu köyü Ückardesler mezrasina yönelik gerceklestirilen iki ayri saldirida 11 hain aninda ölümle cezalandirildi, 3 hain de halk mahkemesinde yargilandiktan sonra kursuna dizildi. Sirnak’in Sipivyan köyünde gerceklestirilen bir eylemde 20 cete cezalandirildi. (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.33).
- 22 Mayis 1988: Cukurca’da gerceklestirilen bir eylemde, halk milisleri tarafindan ibret olsun diye, 4 cetenin ayagina nal cakildi (Serxwebun, Özel Sayi:13, Agustos 1988, s.33).
- 2 Agustos 1993: Batman’da Karamese köyünde 1 saglik ocagi ve 1 ilkokul gerillalar tarafindan atese verildi. (Serxwebun, Sayi: 140, Agustos 1993, s.28).
- 3 Agustos 1993: Dersim-Elazig yolu üzerinde bulunan 1 un fabrikasi gerillalar tarafindan yakildi. (Serxwebun, Sayi: 140, Agustos 1993, s.28).
- 31 Aralik 1994: Kulp-Seyhhamza köyüne gerilla baskini; 30’a yakin köylü öldürüldü. (Serxwebun, Sayi: 157, Ocak 1995, s.25).
- 16 Ocak 1995: Baykan-Madaran köyüne ait minibüs, gerillalarin dösedigi mayina carparak imha oldu. 4 kisi öldü. (Serxwebun, Sayi: 157, Ocak 1995, s.25).
- 23 Ocak 1995: Istanbul-Halkali’da AEG firmasina ait 1 bina gerilla timlerince bombalandi. (Serxwebun, Sayi: 157, Ocak 1995, s.25).
- 2 Mart 1995: ARGK kurallarina uymayan Diyarbakir Lüks firmasina ait bir otobüs Diyarbakir’da yakildi. (Serxwebun, Sayi: 159, Mart 1995, s.26).
- 3 Mart 1995: Yüksekova’ya bagli Germik köyündeki saglik ocagi yakilarak imha edildi. (Serxwebun, Sayi: 159, Mart 1995, s.26).
Tüm bu katliamlar terör örgütünce, sözde hainlik yapan kürtlere karşı işlenmiştir. Yeri gelince kendi soydaşlarını gözü kırpmadan katleden bu caniler acaba bugün kime karşı neyin kalkanı oluyorlar?
-
Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre bir yıl içinde 4.105 parça gayrımenkul yabancılar tarafından satın alındı.
Ankara,İstanbul,İzmir dışında HATAY,Muğla,Mersin,Adana,Gaziantep iilgi çeken illerin başında geliyor.
HATAY'DA 118.000.000 m2
Muğla'da 1.838.000 m2
Mersin'de 1.066.000 m2
Antakya ve İskenderun yani HATAY bölgesi gerek ticaret yolları,gerekse doğu Akdenizin güvenliği açısından jeostratejik bir bölge olması nedeniyle her zaman ilgi odağı olmuştur. Satı alınan taşınmazların miktarına dikkatinizi çekmek istiyorum YÜZONSEKİZMİLYON METREKARE!
Bu alımların hepsi yabancılar adına değil elbette.Alımların büyük çoğunluğu yabancılar adına yerel insanlarımız tarafından yapılıyor. Hatay'da özellikle Suriye uyrukluların mülk edinmeleri mümkün değildi.
İlginç olaylar yaşıyoruz gerçekten. Bizimkiler çocuk doğurmak için Amerika'ya giderken İsrailoğulları URFA Hastanelerinde doğum yapıyorlar.
Bizimkiler Hatay'daki topraklarını satıp Miami Beach'de malikane alırken elin oğlu Hatay'da toprak alıyor.
Neler oluyor bize böyle?
ceteris paribus
-
İSRAİL'DE AKP'YE TÜRK LOKUMU BENZETMESİ
AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ile AKP’li milletvekilleri Egemen Bağış, Ömer Çelik ve Mevlüt Çavuşoğlu’ndan oluşan heyet, dün ilk olarak İsrail Milli Güvenlik Kurulu’nu ziyaret etti. Daha sonra Dişli, bir başka yurtdışı programı nedeniyle Tel Aviv’den ayrıldı. Üç kişi kalan AKP heyeti, daha sonra İşçi Partisi lideri Peres ile buluştu. AKP heyeti Peres’e, Kütahya işi bir kahve takımı ve Türk lokumu hediye etti. Egemen Bağış hediyeyi, ‘Size Türk lokumu getirdik’ diye sundu. Peres de, ‘Ne gerek vardı, zaten sizin partiniz Türk lokumu’ karşılığını verdi.
Haber Giriş Zamanı : 12:27:37 - 02.09.2004 53
başka bir yoruma gerek var mı?
ceteris paribus
-
Niye Israilli kadinlar Urfa'da dogum yapiyorlar?
-
ilahi Lawless,
bizimkiler neden ABD'de doğum yapıyorlar? Doğan çocukları ABD vatandaşı olsun diye.
ceteris paribus
-
Oğlunu şehit veren acılı baba terör örgütlerine ve yandaşlarına tepkisini göstermek için açlık grevine başladı.
Terör örgütüne ve yandaşlarına tepki göstermek amacıyla Adana'dan yürüyerek Bursa'ya gelen şehit yakını Ali Çelik, Mudanya'da açlık grevine başladı.
Haber Giriş Zamanı : 19:05:15 - 01.09.2004 1132
ceteris paribus
-
Vallahi! Alisinkay saka yapiyor zannettim. Niye MGK izin veriyor bu duruma? MGK'nin yapici, ve saygili elestiriye acik oldugunu duydum, onun icin korkmadan yaziyorum. Aramizda imza toplasak, bizleri dinleyecek bir kanal bulabilir miyiz? Caresizlik hissediyorum bu olanlarin karsisinda hic bir sey yapamamaktan, cunki tehlikeyi gorebiliyorum. Bizler toleransli buyutulduk bu isin yabanci dusmanligiyla alakasi yok, herkesi severiz, ama misafirperver, guleryuzluyuz diye butun yurdu niye satiliga cikaralim? Hem de onlar Turkiyeliyi vizesi yoksa turist olarak ulkelerine almazken! Benim Turkiye insanina istihdam saglayacak, bir kac yabanci sirkete (kimseye TC vatandasligi vermeden) sozum yok, onlar anlasmali gelir, zamani gelince de cikar giderler ama Turkiye'nin demografisini degistirecek bir alim-satim, vatandaslik oyunlari donuyor gibi bu yazilanlardan cikarabildigim kadar.
Senol, Leyla Zana'nin demeci cok ilginc, haberi veren saptirmis olmasin. Ben baris ve AB yanlisi diye biliyordum kendisini. Aklini mi kacirdi, bu islerin terorle olmayacagini anlamasi gerek artik.
-
Sevgili Lawless1,
"Kataranı kaynatsan da olur mu? hiç şeker ....... çeker" :)
Saltuk