Re: Avukat Ücretleri Nasıl Olmalı???
Ben yüzde yüz haklı olduğum bir davada; avukatımın beceriksiz olması nedeniyle 1.900 ytl para ödemiştim.Avukat bu süreçte benim için sadece bir savunma yazdı.Bir adet şahitle görüştü.(o kişide olayı görmesine rağmen tanıklıktan korktuğu için şahitlik yapmadı.) Sonuçta mağdur hem bendim hem de zararlı çıkan ben oldum.Verdiğim 1.900 ytl'nin karşılığını aldım mı? 3 sene boyunca çektiğim sıkıntıyı ve psikolojik çöküntü saymıyorum bile.yorumu siz yapın...
Tamam yorumu ben yapıyorum ama buraya yazmıyorum.
Alıntı:
Av.Ragıp Atay rumuzlu üyeden alıntı
Geçen bir dolabı benim eve çıkarmak için taşıyıcı aradım.
Benden 60 YTL istedi. Ben de kendim çıkardım
bu cevap çok hoşuma gitti nedense çok komik geldi bana
Re: Avukat Ücretleri Nasıl Olmalı?
Avukatlık bedava olmalı. Ben eğer yasal zorunluluk olmasa bütün davalara bedava bakarım.
Bakarım herhalde..
Mesleğimi senelerdir severek sürdürüyorum.
Ancak başka konularda ücret insanlara o kadar da sorun değilken hem emek hem fikir çalışması yapılan işte ücretimin pazarlık konusu edilmesi hala beni kırıyor. Evet sinirlenmekten çok kırılıyorum, evet hala böyle hissediyorum.
İnsanlar ahbaplık ettikleri markete, eczaneye yahut herhangibir alışveriş yerine girdiklerinde ay biz bu kadar yıllık dostuz, şimdi bunun için benden bir de para mı isteyeceksin diyor mu? O zaman neden Avukatlar neden, neden:D
Ben iş görüşmesinin başında ve yapacağım işe emeğime göre düşünerek ücreti bildiriyorum ve peşin almayı gerekli görüyorum. Ben işlerimi peşin peşin yapıyorum. Ayrıca işim için sonradan müvekkille iş bitimi yahut iş sırasında bu konuyu tekrar tekrar konuşmak durumunda olmak istemiyorum. Bunun müvekkil vekil ilişkisinde daha zedeleyici olacağı kanısındayım. Bir kerede bitmeli ya da o işi bana vermemeli.
Alıntı:
Av.Nur rumuzlu üyeden alıntı
Mesleğimi senelerdir severek sürdürüyorum.
Ancak başka konularda ücret insanlara o kadar da sorun değilken hem emek hem fikir çalışması yapılan işte ücretimin pazarlık konusu edilmesi hala beni kırıyor. Evet sinirlenmekten çok kırılıyorum, evet hala böyle hissediyorum.
İnsanlar ahbaplık ettikleri markete, eczaneye yahut herhangibir alışveriş yerine girdiklerinde ay biz bu kadar yıllık dostuz, şimdi bunun için benden bir de para mı isteyeceksin diyor mu? O zaman neden Avukatlar neden, neden:D
Ben iş görüşmesinin başında ve yapacağım işe emeğime göre düşünerek ücreti bildiriyorum ve peşin almayı gerekli görüyorum. Ben işlerimi peşin peşin yapıyorum. Ayrıca işim için sonradan müvekkille iş bitimi yahut iş sırasında bu konuyu tekrar tekrar konuşmak durumunda olmak istemiyorum. Bunun müvekkil vekil ilişkisinde daha zedeleyici olacağı kanısındayım. Bir kerede bitmeli ya da o işi bana vermemeli.
Katılıyorum.
Cevap: Avukat Ücretleri Nasıl Olmalı?
Canim sut icmek istedi, gittim inek satin aldim.