Re: Askerde kötü muameleyle karşılaşılırsa.
Alıntı:
hukukiaskeri rumuzlu üyeden alıntı
yeni bir başlık açmaktansa buraya sorumu yazmayı uygun buldum...
Kıbrısta geçen bir askerlikte;
Kısa dönem er astsubaydan tokat yerse ona dava açarken kısa dönem ere asteğmen rütbesi takılarak mahkemeye çıkarılır...normal şartlarda bu böyledir.
Ancak tokat atan astsubay, kısa dönem ere rütbe takacak olan komutanın arkadaşı olduğu takdirde, onu mahkemeye çıkarmama yada asteğmen rütbesini takmama gibi önünü kesebilir mi?
Önünün kesilmemesi için nereye ne şekilde dilekçe verilmelidir dilekçe örneğini internette nasıl aratmalıyım
sanıyorum AYİM bu gibi davalara bakmıyor Askeri Ceza mahkemesinemi dilekçe verilmeli? (tekrar ediyorum kıbrısta geçiyor bu olay tsk olarak Türkiyeye şeklinde dilekçe yazılacağını umuyorum bir fikriniz varmı?)
Eğer önünü kesemezde asteğmen rütbesini alırsa davayı kazansada kazanmasada verilen rütbe geri alınamaz. böylece rütbesi arttırılan eski kısa dönem er asteğmen rütbesiyle askerliğini uzun dönem olarak yapar ve astsubaydan üst rütbeli olur.
not: tokat atılmasının nedeni kısa dönem er sabah görevli olduğu yere gideceği saatte oradan geçen astsubayın kısa dönem ere bir komutanının sorulması kısa dönem erin bunu bilmediğini söylemesi üzerine astsubayın onu çağırmasını söylemesi kısa dönem er çağıracağı vakit oraya gitmekte olan bir görevlinin sen görevine geç ben çağırırım demesi ve astsubayın ben onamı dedim sana dedim diyerek tokatı yapıştırması
biliyorum herkesin işi var gücü var ama bu konuda fikir yürütebilecek varsa lütfen belirtsin...
Re: Askerde kötü muameleyle karşılaşılırsa.
Kısa dönem er mahkemeye çıkarken asteğmen rütbesi takmaz.yok böyle bir şey.Kısa dönem er olduğuna göre yüksek okul mezunusun.Astsubayın suçu asta müessir fiildir.Cezası 7 günden başlar.Komutanı olay olduğu halde astsubayı mahkemeye vermez ise astının suçunu gizlemekten yargılanabilir.