Teşekkür ediyorum sayın meslektaşım.
Printable View
Teşekkür ediyorum sayın meslektaşım.
merhabalar,efendim benim maruzatım 1958 doğumlu olmama rağmen 1961 doğumlu olarak nufusa kayıt edilmem. benden bir yaş büyük abim olması ve yaş aramızın az olması ailemde ekonomik kaygı yaratmış ve beni daha küçük nufusa geçirmişler köyde doğmuşum hiçbir doğum ile ilgili hastane vs kayıtda yok. yıllardır bu ailemin benim adıma yaptıkları hatanın müzdaripliğini çekiyorum. şimdi de emeklilik işlemlerim aksıyor...Geç de olsa yaş büyültme davası açmak istiyorum... yönlendirirseniz sevinirim..
esenlikle ...
merhaba bn 15 yaşındayım 16 yaşında aileminde rızasıyla evlenebiliyorum ve yaşımı büyültmek istiyorum ancak hastanede doğdum peki bunun başka bi yolu yokmu yani hastane doğdum diye yaş büyütemezmiyim ailemde yaşımı büyütmeme ve evlenmeme razı zaten nolur bana bi yol gösterin rica ediyorum
1993Yılında evlendim,ilk kızım 1994 de doğdu,2.kızım 1999 da.yaklaşık 2002 nin sonlarında boşandık;her temmuzda 15 gün,resmi ve dini bayramlarda 1 er gün görüş günü(bana)velayet,ayda 100YTL iştirak nafakası anneye verildi.Eşyalar ve altın vb. maddeler kararda hiç yoktu ve eski eşim aldı,kanunen yazılı bir hakları yoktu ama,avukatları;karın seni zaten istemiyor,çocuklarına bakacak onlar perişan olmasın gibilerinden sözlerle beni kandırdı ve razı oldum,yani, evden isteğim dışında üst-başımla kovularak atıldım(üstelik Ramazan günü idi)evden çıkarılışımdan şu güne kadar çocuklarımı(bu günler haricinde2-3kez 2 şer saat gönderdiler)hiç göndermediler,okullarına gidiyordum ama bana öylesine düşmanca yetiştirmişlerki;kanlıları gibi olmuştum aşırı dercede nefret eder olmuşlardı,halada öyleler,bide;ayda 100YTL vermiyorum diye göndermediklerini söylediler(%40 sakatım kalp ve epilepsi hastasıyım)çalkışamadığımdan veremiyordum ama bunu bildikleri halde gittikçe nefret ettirdiler.Büyük kızım 14 yaşında bana sormadan bu yaşta nişanlamışlar(yada yapmak üzereler)yaşını büyüttürmeye çalışıyorlar,yurtdışına gönderecekler herjhalde çünki;nişanladıkları kişi hem akrabaları hem Fransa da imiş.Bizden tarafı kimse gelmesin diyede tehditvari haber gndermilşler dayımın hanımı vasıtası ile.Boşanmadan dolayı ben mazeretim icabı katılamadığım 100YTL ye karşılık,O nlar hem çocuklarımı benden uzak tutuyorlar-hem nefret ettiriyorlar-hem benden izinsiz nişanlıyorlar(evlendirecekler)hem üstü kapalı tehdit ediyorlar.Ayrıca parası var çalışlıyor diye annemle oturduğum eve icra getirdiler.Orta okuldan sonra kzımı okula devam ettirmeyip Ankara da işe vermişler bir süre sonra nişan yapmışlar.Tüm bu haklarımın ihlali-14 yaşında bir kızın evlendirilmek istenmesi-velayet istismarı ile ilgili kanuni yardımlarınızı rica ediyorum.Ne ve nasıl yapılabilir?Bu bilgi ışığında bir fikir-dilekçe(hangi mahkeme verilir ben bilmiyorum)vbi yardım edin lütfen,bana olan nefreti ve maddi hırsı yüzünden o yaşta bir çocuk soldurulmasdın.ALLAH yar ve yardımcınız olsun.Selam ve dua ile.
Yaş büyültmeyle ilgili doktor raporu, tanık dinletme ve hastane kayıtlarını Hakim değerlendiriyor. Yaşınızın daha büyük olduğu kanaatine varılırsa, yaşınız büyütülebiliyor. Ancak, bu konuyla ilgili dava açmak vs hususlarda bir avukatın yardımını almanız iyi olacaktır.
ben antakyalıyım ıyıde bır sporcuyum mıllı takıma gıtmeyı dusunuyorum gıtmem ıcın yasımın kucuk olması gerek ben 01.10.1989 hatay samandag dogumluyum yasımın ben olursa 4 yas kucutmek ıstıyom hastanede dogum yapmamısım dogumum koyde yapılmıstır hastane raporunu lehımıze cevırırsek yasımı kucultebılırmıyız herhangı baska sorun cıkarmı yada baska ne yapmam lazım ogrenebılırmıyım ıyı bır voleybolcu olma yolunda bu yas kucultme cok buyuk sorun oluyo bana bu konuda yardımcı olursanız sevınırım sımdıden tesekurler hedefım mıllı olmak umarım benı anlıyosunuz sızden cvp beklıyorum
15 yaşında acilen bir ehliyet alman neden gerekiyor?
Hayır kesinlikle büyültemezsin Sizn yaşınız 15 . 15 yaşında olan birinin vücut yapısı yapısı ile 18 yaşında olan birinin vücut yapısı çok farklı olacağından şu anda teknolojik yöntemlerle hastaneye gönderildiğinizde sizin 18 yaında olamayacağınız hemen tespit edilir.
ikinci olarak hastane doğmuşsanız doğum kayıtları hemen nüfusa gönderilir. Bu kayıtlar yaş için kesin delildir.Doğum tarihini değiştirmek olanaksızdır.
yani boşa uğraşmayın. imkansız bir şey istiyorsunuz.
iyi günler...adım yasin yıldız...sevdiğim bi kız var ve evlenmek istiyorum...ancak ortada ki sorun yaşı küçük...14-06-1991 doğumlu ve ben seneye reşit olacağını biliyorum...ailesi benle evlenmesine izin vermiyo..zaten şu durumda da resmi olarak evlenemeyeceğimi biliyorum...reşit olacağı sene ne zaman bunun hakkında kesin bi cvp almak istiyorum...