Re: Gerçekten ülkede adalet var mı!
Sn. ilahi adalet kardeşim;
Adaletinin ilahi bir kaynağı olmadığını gözlemliyorum ve ekliyorum:
Dikkatinizi çektiyse sizi düzeltmeye karar kılıp yazdığım metnimin sonunda Hatalıysam yazıyor.Türkçemin iyi olmamasına rağmen ben sana öğretiyorsam günlük hayatını çok merak ediyorum...
Sana: ''şunu böyle değil de şöyle yap.'' dememin sebebi türkçe dersi vermeye çalışmandır.Türk dili ilgi alanın olabilir,Türkçe en sevdiğin diller arasında yer alabilir.Bu senin hızlı yazarken aradan kaçan bir harfi veya bozuk bir cümle düzenini eleştirmeni gerektirmez.
Şayet eleştiriyorsan da hata yapmayacaksın.
''Zira'' çünkü'den bağımsız fakat çünkü'ye teğet geçen bir deyimdir.
TAKTİR edersiniz ki durum fevkaladenin fevkinde nazaara gelmiş bedbahtvari terimlerin sunulması neticesinde cereyan etmiştir.Naçizane dersleriniz için teşekkürlerimi sunar bu biçimsiz çatışmanın bir son bulmasını diliyorum...
Veya reca ediyorum.(''reca'' kelimesini eleştirirsen bülent ablaya havale ederim seni)
Nick'im farkin değil farqin.Kürtçe ve senin ''k'' diye geçtiğin bütünlem bağlantının aslı ''q'' dur.Gırtlaktan söylenen ''ka''-okunuş- çıkışıdır.
Bana şahıs diye hitap ettiğiniz için ise saygılarımı sunuyorum sayın ilahiadalet
Ben türkçe öğretmeni değilim, Türk değilim.Hata yapabilirim, olabilir.Türk dilini 7 yıldır konuşuyorum ve taktire şayan bir yazım yapıyorum.
Merakım şudur ki;
Siz kaç yıldır türkçe konuşuyorsunuz?:rolleyes:
Ülkemizde adaletin olduğuna inanıyorum inanmasın da bazen 'Marmara Deprem' ile gündeme gelen davalarda olduğu gibi ya geç kalıyor, ya da zaman aşımına uğruyor; asıl bu gecikme nedenlerinin üzerine gitmek gerektiğini düşünüyorum. Tüm ülkelerde bu aynı mıdır? Yoksa bu gecikme ve zaman aşımları sadece bizde mi oluyor?!
Konu Marmara depremine gelmişken;
ülkemizin deprem kuşağı ve fay hattı üzerinde olduğunu bile bile sağlıksız yapılan onca ( Kocaeli üni.) binaların yerle bir olmasını hepimiz izledik, üzüldük, maddi manevi büyük yıkıntılar yaşadık vs. vs...
Marmara depreminden ders alınması gerekirken belki de bu dayanıklı olmayan yapılaşmalar hala da devam ediyordur! Hatalı veya suçlu olan mütahitler, mimarlar, her kimseler... Eğer, hak ettikleri ceza verilmezse; daha nice sağlıksız binalar dikilir, nizce canlar yanar, nice yıkıntılar yaşarız tahmin bile etmek istemiyorum.
Bakınız bu konu hakkındaki bir haberde neler yazıyor:
Hukukçular zamanaşımını eleştirdi
Marmara depremi nedeniyle açılan ceza davalarının zamanaşımına uğraması, hukukçular ve sivil toplum örgütleri tarafından eleştirildi.
Marmara depremiyle ilgili çok sayıda ceza davasının hala Yargıtay’da beklediğini söyleyen Yalova Baro Başkanı Cemal Öncü, zamanaşımı ve yargının uzaması gibi konularla suçluların ödüllendirildiğini savundu.
Kocaeli Depremzedeler Derneği Başkanı Nurcan Taşpınar da, mağdurların yargı erkine karşı inançlarını kaybettiğini söyledi. Kocaeli Depremzedeler Derneği Hukuk Danışmanı ‘adil yargılanma’ ilkesinin ihlal edildiğini belirterek, depremzedelerin AİHM’e başvurabileceğini söyledi.
NTV
Alıntı:
farqin rumuzlu üyeden alıntı
Sn. ilahiadalet;
Öncelikle işaretli terimleri araştırıp doğru yazılışlarını öğreniniz.Yazım kurallarını öğrenip uygulayınız!
Ve cümle akışını da bozmayınız.
Bu arada ''zira'' NEDİR?
Bende adalete kızgınım ki:
-O kadar insan öldü -Elbette Allah'ın takdiridir-
Fakat buna sebep olan MÜTEAHİT arkadaşların bir bedel ödemesi gerekmez mi?
Adalet ''dava düştü , dava düştü'' diye bağırıyor!
Olan yine mağdura oluyor.Evi yıkılıyor,aç kalıyor,sokakta yatıyor,herkesi ölüyor birde adalet kovuyor!
Telefonu çalınan arkadaş ta gayet haklı.Haksız olduğu kısım şu ki (bence);
Lanet olsun adalete anlamını barındıran metni, bu anlamı barındırmasa dörtdörtlük derdim.
Kayıp vergiyi canlandırmaya! gelince herkesten 5ytl toplayan , vermeyenin telefonunu kapatan devlet veya adalet çalınan telefonu nasıl bulamıyor?
Ben hakkımı aramak için 500ytl'yi de sebep gösteririm, küçük bir hakareti de.Adalet benimle meşgul olmak zorunda.Onun için hakimler o kadar kitap okuyor.Bir de para alıyor!
Bence adaletiMİZin övülecek bir tarafı yok.Böyle düşünmüyorsanız küçücük bir çocuğu kötü emellerine alet edip (özür dilerim) kendisiyle beraber,''eşantiyon olarak'' pazarlayan anne'nin hukuki durumunu takip edin...
;)
Dipnot: Türkçem hiç iyi değil.Hatalıysam 0(506) 229 29 72
Saygılar...
Yazık ki okuyamıyorsunda İLAHİADALET.
İlahi adalet yani...:o :o :o
Lütfen ama...
Birbirimizi küçümseyerek bir yerelere varamayız...
Bu kadarı da fazla artık...
Sn. Silvan diyeyim size ozaman ben konuyu kapattığım halde senin ukala ve küstahça yazdığın bu yazıları buradaki hukukçuların (!) takdirine sunuyorum.Pekala f. Diyarbakır şehir merkezinde halk dilinde gundi ne demektir?Bunun anlamını söylermisiniz çok merak ediyorum? :)
Ceza hukuku forumunda yazdığınızı UNUTMAYINIZ...
Burası hukuk sitesi deyim yerindeyse KADINLAR HAMAMI DEĞİL...
Kişisel sataşmalara devam ederseniz forum kilitlenecek üyelikleriniz askıya alınacaktır. lütfen saygılı ölçülü mantıklı hoşgörülü olalım....
Forumu şirazesinden çıkardınız....
Hele siz de bi DESTUR deyin hele,
Bakmayın klavyenizde onca harf ve rakam olduğuna, boğaz 9 boğum, aklınızı başınıza devşirip adam gibi yazacaksanız yazın.
Alıntı:
ilahiadalet rumuzlu üyeden alıntı
Sn. Mevlüt,Evet üzücüydü acı vericiydi bir sürü yurtdaşımız orada hayatını kaybetti.Ama deprem,tamamiyle Allah'ın takdiri ve kontrolünde olmuş bir tabiat olayıydı.Bunun yargıyla olan bağlantısı nedir ben bunu anlayamadım.Yani sizin kurduğunuz cümleler tamamiyle mantıksız ve talihsizce yazılmış şeylerdir.Ayrıca ezbere konuşup yargıya bu şekilde dil uzatamazsın.Sen ve senin gibiler Allah'ın takdirini hesaba katmadan olaylar da suçlu olmazsa bile mutlaka bir suçlu arayıp yargıyı meşgul eder ise yargı hangi birinize yetişebilir?Yani yargı sizin zannettiğiniz gibi hafif bir kurum değil!...Siz yargıyı ne zannediyorsunuz ya!..
binayı dandik yapmak,malzemeden çalmak Allah'ın takdirimidir?Japonyada çok şiddetli depremler oluyor ölen yok,haşa Allah 'a karşı mı çıkabiliyor bu insanlar?
adamın orda dediği hiç kimse yaptığı dandik evden dolayı ceza yemedi ve bunun da hiç bir mantıksız yanı olamaz zira bu bir mantık kuramı değil bir gözlemdir.
Hakimlerin cüzdanla vicdan arasına sıkışıp sıkışmadığı tartışılan bir ülkede ne kadar adalet olabilirse burada da o kadar adalet vardır.
Adalet adaletin var olmasına inananlar ve adaleti adalet sınırları içinde savunanlar oldukça var olacaktır.
Vicdan cüzdan arasına sıkışan hakim, Taktir yetkisini tamamen duygusal sanık lehine kullanan savcı ile gerçek mantıkla kullanan savcı hukuk nosyonunu benimseyerek SUÇU DEĞİL SUÇLANANI savunan avukat olduğu sürece hukuk içinde yok gösteren kişiler olduğu sürece adalet olacaktır...