Re: İştirak nafakası neye göre belirlenir
Bosanma anlasmali oldugu icin herhangi bir nafaka baglanmadi. Ancak babasi sözlü olarak cocukla ilgilenecegini söylese de maddi manevi bir destegi olmayinca bu dava gündeme geldi. Yurtdisi konusuna gelince acikcasi babasi pek bir caba harcamiyor görüsme icin. Bir kac kez karsilikli gidis gelisler sirasinda görüstüler ama ne bir telefon ne bir mektup aliyoruz dogruyu söylemek gerekirse. En son iki yil önce aramisti kendisi. Sorumluluk almaya gönüllü bir baba degil anlayacaginiz.
Re: İştirak nafakası neye göre belirlenir
Merhaba. Benim de bir sorum olacak. Kiz kardesim babamin vasisi olmus. Benim bundan haberim yoktu taa ki nafaka davasi actigina dair yaziyi alana kadar. Kendisinin ve eşinin herhangi bir geliri yok. Babama cok uzun yillardir ben bakiyorum. Her turlu saglik giderini ben karsiliyorum. Kendisi alzheimer hastasi. (hatta yapilan tedaviler neticesinde ilerleme durdu.) Yiyecek, icecek, yakacak, faturalari vs. herseyini ben oduyorum. Benim tuttugum bakiciyi kardesim cikarip kendisi yeni bakici tutmus. Ben tuttugum bakiciyla ucret konusunu anlasmistim. Simdi kendisi yeni bakici tutunca ben odemeyi reddettim tabii. Kardesim de nafaka davasi acmis. Kardesimin babama bakamayacagini biliyorum. Sahitlerim de var. Mahkemede bunu aciklamaya calisacagim. Benim 3 tane sorum olacak:
1. Kardesim dava masraflarini benim odememi talep etmis. Odemek zorunda kalirmiyim? Odememek icin ne yapabilirim?
2. Nafaka odemek durumunda kalir miyim? (Zaten benim babama baktığım aşikar. Sadece bakıcı parası vererek bir insana bakılmaz çünkü. Bu durumda bile nafaka ödemek durumunda kalır mıyım?)
3. Saglik giderlerini ben karsiliyorum, memurum. Bunlari da vasi olan kardesimin karsilamasi söz konusu mudur?
Yardımlarınız için şimdiden tesekkurler