-
Tarihe meraklı bey,
Sanırım artık bir daha forum açmazsınız, en azından sinirlerimizi germeyin. Burda ekmek çıkmaz size.
Commodore bey siz çok yaşayın ağzımıza söyleyecek çok şey geliyor ama o kadar düzgün cevap veriyorsunuz ki eksik olmayın gönlümüz böyle bir cevap yazısı olmasaydı rahatlamazdı. Boş yer varsa bende imzalıyorum.
-
Evvet haklısınız...
Şimdi ben bu Can Dündar ın yazısını çıktığı gün gazetede okumuştum... Sonra zaman aktı giti.... Gecenin bir vakti tekrar karşımda imzasız alıntısız vede çok farklı amaç için kullanıldığını görünce zıpladım... Amma o ara da Büyük üstat Can Yücel in şiirlerini anılarını okuyordum gülmekten kasıklarım ağrıyarak... İşin ilginci meşhur ''postal ' anısındaydım ki buda karışık bir olaydır. Postal ın kime ne yaptığı anlaşılamamıştır :)))
Ve sadece kibarlık olsun diye tarihe meraklıya tarihi bir not düşmek için emek hırsızlığı fikir hırsızlığı yapmamasını bunu yanlışlıkla taptığını varsayarak uyarıda bulunmak istedim hani yazsan iyi olur gibisinden... Yazı şiir karıştı ve yazdım br şeyler sonra çıktım gittim.... Yolda aklıma takılmadı desem inanın yalan olur... 'Ben yanlışlıkla Can yücel' yazmış olabilir miyim diye ? Yazıda hiç küfür de yok birine bir şey yapmada.... Yok dedim yapmamışımdır.... Sonra zaman gene aktı.....
Sonra baktım ki.. Ben gerçekten Can Dündar yerine Can Yücel yazmışım.... Yazıda ki nezaketten anlamak lazım ki o Can Dündar dır... Can Yücel bu tiplere ironi filan yapmaz... Küfürüne eder rahatlar oturur... Amma yazısını nereden çaldığını bile anımsamayan tarihten bi haber Tarihe meraklı de evet bu can Yücel yazısı diyince kafam karıştı... İlginç dedim ve düşündüm durdum. Sanra anladım ki Herkes Can Dündar adı altında Can yücel yazıyor... Can ları tuttu ya dedim bende karışmadım... Can Yücel de sıkı Atatürkçü ruhu rahmet istedi sanırım ki bu hata oldu diyip sineye çektim...
Bu arada rahmet de gönderelim bir şiriyle Can Yücel ustaya da izninizle...
Bileklerimizi morartmış yeni Alman kelepçeleri,
Otobüsün kaloriferleri bozuldu Kaman'dan sonra
Sekiz saat oluyor karbonatlı bir çay bile içemedik,
Başımızda perensip sahibi bir başçavuş.
Niğde üzerinden Adana Cezaevine gidiyoruz...
Bi sen eksiktin ayışığı
Gümüş bir tüy dikmek için manzaraya
Can Yücel..
-
Başımıza bir iş gelse bizi savunacak bir hayli dost var anlaşılan. Teşekkürler arkadaşlar. İyi ki varsınız... Sayın commodore, size özellikle teşekkür.
-
Re: Hangi Atatürk?
Sayın Tarihe Meraklı ;
Tarihe meraklı olmak iyi bir davranış olmasına karşın gerçek tarihi bilmek daha önemlidir. Yani gerçeğe merakın daha değerli olduğunu sanıyorum... Kuru kuruya olmayan tarihe merak iyi bir şey değildir.
Sayın Can Dündar bu yazısında Atatürk ün zeki ve ileri görüşlülüğünü ve üniter devlet yapısı içerisinde değişik etnik ve dini yapıların nasıl bir arada tutulabileceğinin bir dersini o zamandan vermiş olduğunu anlatmaktadır. Ancak görüyorum ki 1920 lerde verilen anlatılmak istenilen düşünce yapısı günümüzde anlaşılamamaktadır.
Tarih öğrenmek için çalışmak ister bakınız size bir anı anlatayım Atatürk anısı artık ne anlarsanız....
Atatürk, Bursa’da bir baloda dans eden iki genci yanına çağırıp soruyor:
“Sakarya savaşı ne zaman oldu? Ulusal savaşım kaç evre sürdü? Türk devrimlerinin temeli nedir?”
Kız:
“Efendim bize okulda yalnızca Fransız Devrimini okuttular, Türk Devrimini hiç okumadık”
Atatürk’ün güleç yüzü birden değişiyor ve gençlere şu dersi veriyor:
“Bütün bu şenlik ve bayram, ulusal savaş ve Türk devrimlerini yapanların, ya da bunlarda çaba ve özverisi bulunanların hakkıdır. Siz yaşınız gereği o eylemlere katılmamış olabilirsiniz. Ama o işi yapmış olanların arasına girebilmeniz için, o işlerin nasıl yapıldığını kesinlikle bilmelisiniz.”
Atatürk bu sözlerden sonra emir subayına emir veriyor :
“Bayanla bayı evlerine götürsünler.. Derslerine çalışacaklarmış!. .”
Umarım anlatabilmişimdir. Çalışın.....
-
Re: Hangi Atatürk?
«EMEĞE SAYGI , KİŞİLİĞİN TİMSALİDİR.»
Hangi Atatürk? Görünce bende şaşırdım,yazılanları görünce daha çook şaşırdım.
Sayın Commodore1tr ye dikkatinden dolayı ve sitedeki herkese çok tşkler.
Ben Sayın Posedion1 in yazdıklarını düşünelim diyorum...
ALLAH bu vatanın kurtarılmasında can verenlerin kan dökenlerin mekanlarını cennet nasip etsin...kim nerdese desin hala kaybetmediğimiz değerlerimiz var...
Ben gerçi üst üste aynı konuyu yazmayı sevmem hele kendi kendime yanıt verir gibi.... Hele hele link vermeyi hiç sevmem...
bakın sizin gibi tarihe meraklılar var kayseride de ... Tarihi ne kadar iyi biliyorlar... Muhtemel sizin tüm iletilerinizden okuduğumdan anladığım bunlarda en az sizin kadar tarihe meraklı ve çok iyi biliyorlar....
http://www.gruplar.info/video/utancverici.html