Re: Kamu yönetimi okuyanlar
Alıntı:
Av.Duygu Tekay rumuzlu üyeden alıntı
Sevgili Nazlı vali şöyleee olunuyoo,
Önce okullar bitiyoooo, bu arada Türkçede öğreniliyoooo, derken
sınavlara giriliyoo ve kazanlınca valii olunuyoo..
ya avukatsınız ama siz de bilmiyorsunuz vali olmak için okul bitirmeye gerek yok ilkokul mezunu dahi vali olabilir.. 657 sayılı kanuna göre valilik istisnai memurluktur sınavla kademe ilerlemeyle olan bi şey değildir. İç işleri bakanı önerir bakanlar kurulu kararından geçer cumhurbaşkanı atamasını yapar torpil denilen olay yani. Ama sınavl olmadığı için kazanılmış bir hak değildir ve görevden alınmaları kolaydır.
demek ki okumakla adam olunmuyormuş. bunun en basitini gördük. kamu yönetimi okumakla adam olunmuyor. bu insanlar bize her konuda yardımcı olmak istiyor. bizim elimizden sadece onlara ALLAH RAZI OLSUN demekten başka bir şey demek gelmiyor. ama bizler ihaneti çok severiz. sayın yetkilliler sizlere sonsuz başarılar ALLAHA emanet olun.SAYGILAR
Boş boş konuşup yazmanın alemi yok. Vali istisnai memurluktur ama yoldan geçenin de olmayacağı bir sıfattır. Prosüdür bellidir. teamüller bellidir. Gereksiz konuyu uzuatmayalım.
merhabalar ben aöf kamu bölümü 1. sınıf öğrencisiyim umarım 2. sınıfa takıntısız geçerim bu ayın sonunda belli olacak biz kamu bölümü öğrencileri için
oldukça geniş iş alanları var fakat ben idari hakimlik için ve kaymakamlık için bilgi almak istiyordum.Tam olara öğrenmek istediklerim şunlar:
İdari hakimlik için ve kaymakamlık için girilecek sınavlar nedir?Bu sınavlar da sınır varmı ve başarı puanı en az kaç olmalı
ayrıca 24 yaşındayım okulu hiçkalmadan bitirirsem 28 yaşında bitirmiş olucam bu bi dezavantajmıdır
bilgileriniz için şimdiden teşekkürler....
not: bide bu konuda tavsiye edebileceğiniz internet adresleri var ise verebilirmisiniz.;)