Re: Şeytanin Avukati Olmak Bazen Çok İyİ..
N'olur hukukçu olmayanlar yanıtlasın.
Hep avukatları sevmediklerini söylerler, sonra da neden çocuklarını avukat yapmaya çalışırlar? Bir anormallik yok mu toplumda?
Ha sakın avukatları düzeltmek için çocuğumun avukat olmasını istiyorum demeye kalmayın. Düzelteceklerse milletvekili olsunlar...
Re: Gerçek ve inanılmaz bir olay. Hep beraber okuyunuz
He he tıpkı ozanların atışmasına benzemiş bu konu..Hepinizin beynine sağlık..
Ben önceleri avukatları pek sevmezdim..Ama şimdi bayılıyorum onlara..
Ne demişler bir nusubet bin nasihattan iyidir diye..
Bakalım diplomasız hukuk fakültesini ne zaman bitireceğiz...
Hepinize bol sohbet ve iyi günler..
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Hep avukatları sevmediklerini söylerler, sonra da neden çocuklarını avukat yapmaya çalışırlar? Bir anormallik yok mu toplumda?
Ha sakın avukatları düzeltmek için çocuğumun avukat olmasını istiyorum demeye kalmayın. Düzelteceklerse milletvekili olsunlar...
Avukatları düzelten düzeltene zaten, milletvekili olmaya ne hacet.
Antik Roma döneminde avukatlık son derece saygın bir statü idi.Üstün,ayrıcalıklı, güzel konuşan anlamında kullanılan ADWOCATUS kelimesinden türetilen bu mesleği o dönemlerde ifa edenler savunmanlıklarını üstlendiği kişilerden uzun süre para almadılar. Dönemin ünlü avukatlarından şair Ovidius avukatların ücret almaları konusunda "Güzel kadınların güzelliklerini satmaları ne kadar utanç vericiyse,bir avukatın yardımını satması da o kadar utanç vericidir" demiştir. Böylece dünyanın en eski mesleği ile aramızda bir gömlek fark olup, büyük bir benzerlik ve eşgüdüm vardır.Tek fark en eski meslek erbabı dilediğine parayla dilediğine parasız yardım sağlarken, en eski ikinci meslek erbabı, ya verirlerse diye, dilese de herkese yardım sağlamak zorundadır, genellikle sonunda veren kendisi olsa da.
Bu düşünce biçimi o zamanlar bir avukat tarafından dile getirilmiş ise de, günümüzde halka mal olmuş durumdadır. Esasen günümüzde avukatlar, hukuki yardımda bulundukları kişilerden, hak ettikleri ücreti çoğu kez alamamaktadır.(Bu ücret hak edilmiş midir ya da avukatlar herhangi bir biçimde ücrete müstehak mıdır o ayrı konu) Kişiyi bırakın devletinden dahi alamamakta bu nedenle CMK hizmeti vermeyecekleri nedeniyle istifa etmektedirler.Öyle ya ne yapmışlardır ki? Bir dilekçe yazmış bir de duruşmaya girmişlerdir. Onu babaları da babalar gibi yapardı zaten.
Yine antik Roma'da avukatların evlerinin önüne bir tane palmiye ağacı dikilir ve halk böylece onları tanırdı. Günümüzde ise avukatların evi, önlerindeki Cherokee Jeep'lerden anlaşılıyor, hepimizde birer tane var. (Bu mesleğin gelmişini geçmişiniiii (töbe Yarabbii) üstadımız Av. Adil Giray Çelik' ten öğrendik. Hani yazalım da sonra iktibas, fikri haklar falan demesin bize neme lazıım...)
Haa bir de akrebin akrebe ettikleri var ki artık o da meslek dedikodusuna girer, burada fâş etmek olmaz içimizdeki İrlanda'lıları elbette.
İşte böyle sevgili dostlar, hukuk fakültelerinden mezun olduktan sonra olağanüstü bir mutasyona uğramış apayrı bir ırk olarak karşınızdayız. Ne bizleri seversiniz ne bizsiz olursunuz. Onun için artık bizlerle bir arada yaşamak zorunda olduğunuzu kabul etmekten başka çareniz yoktur. Ne kadar kutsal isek, o kadar cehennemliğiz. Şeytan bile bizden yardım almadan yaşayamaz yoksa pabucunu ters giydiririz ona da. Haa "ateş olsanız" diyebilirisiniz, o da cürüme bağlı bir şey. Nekka cürüm okka hukuk.
Hepinize kolay gele...
Fırat abi sen şimdi sadede gel...
Evinin önüne palmiye ağacımı istiyorsun ? Cherokee Jeep mi ?
Kırmızı lambam var yetmez mi?????
Duygu hanım öbür dünyada benide yanınıza alın tecrübeli bir işci olarak hertülü işinizi yaparım. pınar hanım gelemez tamirci olan arkadaslarım arabasının motor ayarlarını bozdu kandine uvukat aramakla mesgul?
Ben cocuklarıma simdiden vasiyet ettim mazarıma gömülmeden iki tane yangın söndürüzü koyun diye neme lazım tedbiri elden bırakmamak lazım
Anladım kırmızı lamba altında jeep .... İyi iyi gelince gezdirirsin beni o jeeple... Şalgam da harikaydı...
doyamadım bu güzelim atışmaya,
vede devamındaki içemediğim şalgam suyuna,
neyse sonu güzel bitti.
Sayın admin,
Alıntı:
admin rumuzlu üyeden alıntı
Onların esas amacı, çocuklarını avukat yaprtıktan sonra, milletvekili de yapmak.
Böylece avukat-milletvekili olmuş oluyorlar ki,
TADINDAN YENMEZ..........:)
Esenlikler,
Alıntı:
Av.Pınar Dündar rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Tekay;
Hikayenizin kahramanı olarak siz eğer beni gördüyseniz vede siz melek yüzlü şeytan ruhlu canavar olduğumu iddia ediyorsanız şeytanın avukatına yanlış yapmış olursunuz :) Arzuhalciye dönüşmüş halinizle profesyonel bir avukata nasıl olurda çamur atarsınız. Allah sizi ıslah etsin :)
:eek: avukatlar birbirine düşmüş:eek: