-
muvazaalı.. evet sözcük buydu..
""Ölüm geliri ve aylığı bağlanması için eşinden #8220;muvazaalı#8221; şekilde boşananlara ilişkin olarak ilk kez bir düzenleme yapılıyor.
Buna göre, eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenen eş ve çocukların bağlanmış olan gelir ve aylıkları kesilecek. Bu kişilere ödenmiş olan tutarlar geri alınacak. ""
Dediğiniz gibi yeni sosyal güvenlik yasasından bu parağrafı buldum..
Ama eşim 24 martta evi terketti.. biz zaten ayrıyız.
Yani babamdan maaş bağlatmamda bir sorun çıkmaz bu durumda diye umuyorum..Boşanma gelecek yıla kalsa bile.
yorumlarsanız sevinirim..
-
Sizin durumunuzun muvazaalı bir boşanma olmadığı ortada. Eşinizin ikametgah kaydını yaşamakta olduğu adresin Muhtarlığına aldırması da sizin açınızdan faydalı olacaktır.
Eşinizle tüm hususlarda anlaşıp da, yalnızca kooperatif borçları konusunda anlaşmazlığa düşmeniz biraz da karşılıklı inatlaşma gibi görünüyor.
Eşiniz sizin kabul etmemeniz halinde, kusurlu taraf olarak boşanma davasından netice almasının imkansız olduğunu fark ettiğinde bu anlaşmazlığın da çözüleceği kanısındayım.
-
Esin hanım teşekkür ederim..Ama eşim durumuna meydan okurcasına telefonlarımı açmıyor, dahası mail adresime koruma koyduğu için maillerim geri geliyor.. Son olarak kooperatif hisselerini "borcuyla devredeceğini" yazıp noterden devir yapacakmış.
Ne diyeyim bilemedim. Aksi halde onca yılın emeği, kooperatifin pençeleri arasında kalacak.
Kooperatifle anlaşmış olma olasılığı da var bu işte..ama benim 7ooo lira için ruhumu yitirmeye niyetim yok...
Tekrar teşekkürler.
-
sevgili avukat dostlar,
konum giderek ruh sağlığımı tehdid eder boyutlara gelmek üzere..beyefendinin kooperatif borçlarını ödememesi ve ödemeyeceğini bildirmesi üzerine bu borçlarla birlikte hisselerin devrini almak için gittiğimde, durumumu bilen ve bu durumdan yararlanmak isteyen koop. başkanı, önce şubat sonuna borçları ödemem koşuluyla ortaklık işlemlerini başlattı..sonra bu tarihi ocak sonuna çekti, daha sonra da bana faizi ile birlikte 8000 ytl olan borç için /gözlerinizi kapayın/ tam sekiz gün sonrasına senet imzalattı. bu arada bana bu işlemleri yaparken beyefendiyle telefonla konuşup "hı-hıı, evet, tamam, olur" şeklinde bir konuşma yaptığını da söylemeliyim..
ben bankada 14. ytl, cebimde 5 ytl ve 31.12.2006 tarihi ödemeli 8000 ytl senetle edirne den döndüm..Bana neler diyeceğinizi çok iyi biliyorum. Ama orada olup "polis" olan bu koop yöneticisini bana nasıl bunu imzalattığına şahit olsaydınız, belki biraz şaşınlığıma hak verirdiniz.
Hemen sizi rahatlatmak için yazayım. ertesi gün tekrar edirneye gidip işlemleri iptal edip senetlerimi geri aldım.
P.tesi günü/ yani yarın, kooperatif bu kez bu borçlarını ödemesi için beyefendiye noterden ihbar çekecek.. şimdi benim davam 24 Ocakta..beyefendi bu borçları ödemeyecek gibi görünüyor. Kooperatif iki ihnar çeker ve üyelikten atarız diyor.. benim bu hisseler üzerine koydurduğum tedbir kararı var..
Beyefendi bu borcu ödemezse ve koop beyi üyelikten atarsa benim ne gibi ahaklarım olacak.. Bu konuyla ilgili yorum yaparsanız sevinirim. Bir arkadaşım hafta içinde bir avukat arkadaşına yönlendirecek beni.. yine de sizin yorumlarınıza da ihtiyaç duyuyorum
Sevgiler
-
Sayın Aarmadan...,
Ne diye anlaşmak için uğraşıyorsunuz ki? Ne değişti bunca zaman? 24 Ocak 'da olan duruşma esnasında veya daha önce yazılı olarak davayı kabul etmediğinizi, eşinizin kusurlarının bulunduğunu bu nedenle bu davanın reddini ve karşı dava talebinizi, eşinizin kusurlu davranışlarını dile getirerek asıl bu nedenlerle boşanma isteğiniz olduğunu hatta yüksek meblağda manevi ve maddi tazminat ile birlikte talep edin. Ayrıca Medeni Kanun kapsamında ve ayrıca katkı payı konusuna giren mal varlığının tespiti ve dava sonuna kadar tedbirini talep edin. Bu talepleriniz için (Medeni Kanun mal rejimine konu mal varlığı için) ödemeniz gereken harcın yatırılması için de "mal varlığının ve değerinin tespitine kadar" süre isteyin. Eşinizin ikametgah değişikliği gerçekleşti ise bunu da mahkemeye bildirin. Eşinizin açtığı boşanma davasına konu olayları reddederek, davanın da reddini isteyin. Ancak karşı davanızın da kabulünü ve buna göre boşanma kararının verilmesini isteyin.
Dava sürecinde eşinizin ekonomik durumunun da dikkate alınarak çalışmadığınız ve mağduriyetinizin giderilmesi için kendinize tedbir nafakasının derhal bağlanmasını, talep ettiğiniz miktarı (miktarı olası nafaka tutarından bir nebze yüksek talep edin.Zira talep miktarı kadar şu safhada bağlanması mümkün olmaz) belirtin. İyiniyetli davranışlarınızın sonucunda ne oldu ki?
Boşuboşuna ne diye uğraşıp duruyorsunuz.Bırakın...Şeriatın kestiği parmak acımaz...
-
Bir de mutlaka bir avukat ilekendinizi temsil ettirin.
-
Sevgili cognis kesinlikle haklısınız.. Bu gün mahkemeden tedbir nafakası kararı aldırdım. Hafta içinde bir avukara temsil yetkisi verip davayı ona devredeceğim.
Yönetim: İletiniz düzeltilmiştir. Lütfen forum alanlarını avukat arama/bulma için kullanmayınız.